Dit eet je voor onder de €5,-!

blog

Geschreven op
maandag 25 april
Geschreven door
Delen op social media

Dit eet je voor onder de €5,-!

Toegegeven, wij zijn echte lekkerbekken op reis. We starten het liefst met een stevig ontbijt voordat we op pad gaan. Maar ja, van inspanning krijg je óók weer trek, dus lunchen we bij een eettentje met een lief glimlachend vrouwtje. Alles is met liefde gemaakt, dat proeven we meteen. En dan wandelen we ’s middags toch nog even langs dat straatkraampje  onder het mom ‘dat moeten we wel geproefd hebben!’ voordat we  gaan voor het avondmaal. Mmm .. we krijgen eraan terugdenkend alweer trek ! Eten hoeft bovendien niet duur te zijn op reis. Dit eet je voor minder dan vijf euro. (Vooruit, er is veel meer, maar we hebben ons beperkt tot een top 10. We houden namelijk zó van eten dat we gerust een top-150 hadden kunnen maken, maar dat willen we je besparen).

#1 Mango Sticky Rice in Thailand

mango-sticky-rice

Jep, we beginnen de lijst lekker eigenwijs met een toetje! Mierzoete kleefrijst met mango, maar oh zo lekker. Het wordt gemaakt met speciale dessertrijst, die een nacht moet weken. Dan wordt het gestoomd en gekookt met kokosmelk en véél suiker. Geserveerd met mango … mmm!

#2 Momo’s in Nepal en Tibet

eten in nepal

Zijn het dumplings? Nee, het zijn momo’s! Je komt ze in Nepal en Tibet – en soms ook in naburige landen –  overal tegen. Momo’s bestaan uit een tasje van deeg, gevuld met groente, vlees en kaas. Sommige koks maken er écht een feestje van en vullen ze met Snickers of Mars.

#3 Meat Pie in Australië

Jep: taart gevuld met vlees. Hoeven we niets meer aan toe te voegen, toch? 🙂

#4 Hamburgers in Amerika

hamburger-usa

Als we het dan toch over vette happen hebben … ga jij naar Amerika zonder een burger te eten?

#5 Churros in Argentinië

Oorspronkelijk afkomstig  uit Spanje, maar in Argentinië zijn ze zeker net zo populair: churros. De sticks worden gemaakt van gefrituurd deeg en smaken een beetje naar een oliebol, maar ook weer anders. Dit moet je zeker een keer proeven!

#6 Curry’s in India

curry-india

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit welke curry je kiest in India, de kans is heel groot dat hij minder dan vijf euro kost. En zo kun je de ene dag kiezen voor een curry met paneer (kaas), de andere dag voor een met kip (of toch vis?).  Lekker met naan of pappadum. Oh, en vergeet de lassi niet!

#7  Quesadillas in Mexico

mexico-eten

Quesedilla’s zijn tortilla’s die eerst worden gevuld met van alles -kaas, aardappel, groente en of gehakt – en dan even worden opgebakken. Jammie! Heb je nog trek (en geld) over? Bestel dan nog een bakje guacemole, want in Mexico weten ze hoe je hem perfect maakt!

#8 Butternut soup in Zuid-Afrika

Lekker als voorgerecht of tussendoor en ook nog gezond: butternut soup! Dit Zuid-Afrikaans soepje bestaat uit yoghurt, pompoen en veel kruiden.

#9 Nasi Campur op Bali

bali-eten

Op Bali is alles sowieso smullen, maar wij zijn vooral dol op nasi campur. Dit gerecht met rijst en verschillende bijgerechten, zoals groente, beef, garnalen en kip, wordt geserveerd in bananenbladen en sambal mag niet ontbreken. Jammie!

#10 Tajine in Marokko

tajine-marokko

Je hebt in Marokko tal van luxe restaurants, maar er zijn ook zat eettentjes waar je prima een tajine kunt krijgen voor onder de vijf euro. Lekker met kip, lamsvlees of vegetarisch.

Heb jij nu ook reishonger gekregen? Kijk dan eens bij onze veertig bestemmingen en tast toe!