Bijzonder perspectief

blog

Geschreven op
donderdag 23 juli
Geschreven door
Delen op social media

Foto’s van toeristen die de toren van Pisa zogenaamd omduwen zijn er genoeg. Ook de Big Ben of de Eiffeltoren tussen de vingers houden heeft menig reiziger wel eens ‘geschoten’. Wij vroegen vorig jaar op Facebook om jouw reisfoto’s vanuit een bijzonder perspectief. Dit is het resultaat!

1. Reiziger Arthur in Zuid-Afrika
Neushoorn in wijnglas, Zuid-Afrika

“Ik wilde het thuisfront laten zien dat ik volop genoot van mijn Zuid-Afrika-reis. Pas toen ik de foto maakte, zag ik de weerspiegeling met de neushoorn. Toen ik op Facebook de oproep las voor foto’s met een bijzonder perspectief, dacht ik meteen aan deze foto met mijn wijnglas. ”

2. Reiziger Irma in Amerika
Cowboy in Monument Valley, Amerika

Cowboys en ruige landschappen, dat is Monument Valley in Amerika. Toen wij er waren, leek het net alsof we naar de tijd van de indianen en cowboys teruggingen. Ook Irma had dat gevoel, maar we vroegen ons wel af: zou Irma ook een cowboy mee naar huis genomen hebben?

3. Reiziger Hans in Chili
Parque Nacional Lauca, Chili

Chili is een langgerekt land en veel reizigers overbruggen de grote afstanden per vliegtuig. Zonde, want dan mis je de landschappen onderweg. Zoals het Parque Nacional Lauca! Bedankt, Hans voor deze perfecte weerspiegeling.

4. Reiziger Jelle in India
Binnen in de Taj Mahal, India

Je zou het wellicht niet zeggen, maar deze foto is gemaakt bij de Indiase Taj Mahal, in een van de zijgangen om precies te zijn. Het is een heel ander plaatje dan dat wij daar maakten!

5. Reiziger Jim in Namibië
Twijfelfontein Namibië

Ooit gehoord van Twijfelfontein in Namibië? Dit is een gebied waar je kunt wandelen langs vele rotstekeningen en waar reiziger Jim deze foto maakte. Sommige tekeningen – van o.a. de Big Five en van walvissen zijn honderden jaren oud. Dat walvissen opgetekend werden, is een teken dat de zee hier vroeger veel dichterbij geweest is. In Twijfelfontein is ook een ander natuurverschijnsel te bewonderen: de zogeheten orgelpijpen. Dit zijn vreemd uitziende vierkante blokken steen, restanten van een ondergrondse vulkaanuitbarsting.

6. Reiziger Fleur in Indonesië
Borobodur, Indonesie

Zie jij het? Fleur staat tegenover … de Borobudur in Indonesië! Onze eigen gids verhaalde onderweg naar de top enthousiast over Boeddha. Nadat we verschillende heilige stoepa’s gepasseerd waren, stonden we opeens oog in oog met dit heiligdom.

7. Reiziger Saskia in Marokko
Merzouga, Marokko

Sloffen door de Erg Chebbi-woestijn van Marokko. Je laat koningssteden achter je en je verruilt de huurauto in voor een kameel. Slapen doe je onder de sterrenhemel. Precies dat is wat reiziger Saskia ook deed; meer dan haar kameel had ze voor deze foto niet nodig.

8. Reiziger Jan in Bolivia
Salar de Uyuni, Bolivia

Maffe foto’s op Salar de Uyuni, de zoutvlakte van Bolivia. Die zijn er genoeg. Het lijkt wel alsof de plek ervoor gemaakt is! Reiziger Jan en zijn vrouw maakten toch wel een heel originele versie.

9. Reiziger Sanne in Zuid-AfrikaZuid-Afrika

Een reis door Zuid-Afrika is afwisselend: wandelen over de Tafelberg, wijnproeven bij de boer, walvissen spotten en natuurlijk … safari! Reizigers speuren naar leeuwen en giraffen lopen voor je auto. Voor reiziger Saskia was er in dit geval tijdens haar safari even geen weg terug, met olifanten voor én achter de auto.