Costa Rica, Colombia en Cuba populairste bestemmingen voor 2018

blog

Geschreven op
maandag 6 november
Geschreven door
Delen op social media

Hier wil je naartoe

Via onze Facebookpagina en nieuwsbrief stelden we de vraag: “Wat is voor jou dé bestemming voor 2018?” Een groot aantal reisfanaten gaf zijn favoriet op en de uitslag? Drie Latijns-Amerikaanse bestemmingen met een C! Met bijna 7% van de stemmen is Costa Rica de populairste bestemming voor 2018. Op nummer twee volgt Colombia en Cuba sluit de top drie af. Heb jij deze bestemmingen ook op je bucketlist voor aankomend jaar staan?

Costa Rica

costa-rica

Costa Rica: een land vol wilde dieren. Stap in de jungleboot en zie luierende luiaarden, kaaimannen en brullende apen in real life. Een goede gids is een must om ze te kunnen spotten, want elk geritsel kan een aap of vogel zijn. Onze gids Ray in Tortuguero National Park is er zo een. Hij ziet binnen no time de priemende ogen van een kaaiman en vaart behendig met zijn bootje over de junglerivier. Op het strand zie je met een beetje geluk schildpadden eieren leggen of babyschildpadden de weg naar zee zoeken. Oh ja, vergeet ook de dolfijnen niet die soms een showtje komen geven. Pak jij je verrekijker vast in voor je rondreis door Costa Rica?

Kijk voor meer inspiratie op Riksja Costa Rica. Reis je met kinderen? Kijk dan op Costa Rica Kids.

Colombia

Colombia

Nog een paar weken geduld … onze gloednieuwe bestemming komt eraan: Colombia! Steeds meer reizigers ontdekken dit Zuid-Amerikaanse pareltje met z’n rijke geschiedenis en komen laaiend enthousiast terug. Eerlijk is eerlijk: Colombia mag dan ook niet ontbreken in ons Riksja-rijtje! Hoofdstad Bogotá is de start van de reis voor de meeste reizigers. Onze favoriet is de wijk ‘La Candelaria’ vol felle graffiti- en streetart.  Zo druk als Bogata is, zo rustig is Salento met de mystieke uitzonderlijke wax palmtrees van wel zestig meter hoog. De Colombiaanse koffie staat niet voor niets bekend als een van de beste ter wereld en dat kun je hier bij een koffieboer zelf proeven. En daarna? Je gaat naar de Amazone, je relaxt op een van de tropische stranden, je trekt de bergen in, of je doet het allemaal. Je zult je verbazen over hoe divers Colombia is!

Cuba

cuba

Wie wil ontsnappen aan smartphones en social media, kan zijn hart op halen in Cuba. Koloniale gebouwen, oldtimers en paard met wagen domineren het straatbeeld. De boer die overdag met een os het land omploegt, tikt ’s avonds een mojito weg in de lokale bar, terwijl hij droomt van een beter leven in Amerika. Een leven dat sneller kan komen dan hij denkt, want het kapitalisme staat te trappelen om toe te treden. Wie het echte Cuba wil ontdekken zonder McDonalds en Starbucks, moet dan ook snel zijn.

Ja, ik wil meer Cuba-inspiratie? Klik dan snel verder naar Riksja Cuba.

Ben jij zo’n fanatieke reiziger en heb jij deze drie bestemmingen allang afgevinkt? Of zoek je toch inspiratie voor een ander land? Klik en ontvang jouw persoonlijke reisportie gratis per mail van ons!