6 ideale bestemmingen voor je huwelijksreis

blog

Geschreven op
maandag 8 februari
Geschreven door
Delen op social media

Once in a lifetime

Wie op zoek is naar een bestemming voor zijn of haar huwelijksreis, wil natuurlijk iets bijzonders. Want trouwen, dat die je immers maar één keer! (Tenminste, romantisch als wij zijn, gaan we nog graag uit van dat idee.) En het liefst ook wel een relaxte bestemming, want na alle bruiloftstress wil je vast even lekker ontspannen. Toch, na enkele dagen bijkomen is het wel zo leuk om wat te ondernemen, zoals een kookcursus of safari. Dit zijn onze favoriete bestemmingen voor de huwelijksreis van je leven.

Tempels, rijst en strand in Indonesië

Indonesie

Indonesië bestaat uit een bonte verzameling van eilanden, met allemaal hun eigen karakter. Zo kun je op Java dwalen tussen de stoepa’s op de Borobudur of naar de top van de Bromovulkaan klimmen. Bali is juist de perfecte plek voor een flinke dosis ontspanning. Hier vind je zonsondergangen op het strand en kun je verdwalen in eindeloze rijstvelden. Wil je je reis afsluiten met een tropisch toetje, kies dan voor de Gili-eilanden voor de kust van Lombok: geen wegen, geen verkeer en geen stress. Ideaal!

Op huwelijksreis naar Indonesië? Kijk dan op Riksja Indonesië

Authentieke charme in Cuba

De mix tussen cultuur en natuur in Cuba leent zich perfect voor een huwelijksreis. Hier kun je sigaren rollen en salsadansen op straat. Of te paard tussen de tabaksvelden rijden en in een oldtimer de straten van Havana verkennen. En er blijft genoeg tijd over om helemaal niks te doen, met een mojito in je hand en poederzacht zand tussen je tenen. Tel hier een flinke dosis vervallen charme en socialistische sfeer bij op en je Cubaanse plaatje is compleet. Een bijzondere plek voor een bijzondere reis. Houd er wel rekening mee dat de service op Cuba wat trager is dan wij gewend zijn en je af en toe ook slaapt in eenvoudige slaapplekken, maar ach: ook dat heeft zijn charme.

Bouw je eigen huwelijksreis naar Cuba met Riksja Cuba

Met blote voeten in het zand in Maleisië

Maleisië heeft kosmopolitische steden, geweldig lokaal eten, stomende jungle en gouden palmstranden. Oftewel: alles wat een goede honeymoonbestemming nodig heeft. Of je nou een lunchstop houdt bij een streetfood-kraampje in Penang of een cocktail drinkt op een rooftopbar in Kuala Lumpur, genieten staat hier centraal. Wil je een flinke dosis avontuur toevoegen? Kies dan voor een trip naar Borneo, met orang-oetans en traditionele stammen als de koppensnellers. En ook hier kun je luieren in je hangmat op onontdekte bounty-eilanden.

Maleisië als huwelijksreisbestemming? Kijk dan op Riksja Maleisië

Safari, braai en goede wijn in Zuid-Afrika

Het is de laatste jaren in opkomst als ideale huwelijksreis-bestemming: Zuid-Afrika. Heel terecht, want het land lijkt wel op maat gemaakt voor een romantische reis met z’n tweetjes. Je kunt het verkennen in je eigen huurauto, onderweg wijntjes proeven en meehelpen op een struisvogelboerderij. Natuurlijk ga je ook op safari en kun je ’s avonds in je lodge genieten van een sundowner-cocktail. Wil je wat extra’s, boek dan af en toe een ‘bijsonder plekkie’, een luxere accommodatie die wij precies voor dit soort speciale gelegenheden hebben uitgekozen.

Op huwelijksreis naar Zuid-Afrika? Riksja Zuid-Afrika heeft hiervoor een speciale rondreis samengesteld.

Het sprookje van 1001 nacht in Marokko

Dichtbij, maar gevoelsmatig een compleet andere wereld: dat is Marokko. Je hoeft er maar vier uurtjes voor te vliegen en belandt vervolgens midden in het sprookje van 1001 nacht. Slenter door de soeks vol kruiden, kleurrijke oosterse lampen en geurige eettentjes. Breng een bezoek aan de eindeloze vlaktes van de woestijn, met roodgekleurd zand zo ver als je kunt kijken. Of trek het binnenland in voor palmoases, vriendelijke berberdorpjes en valleien: dat is het échte Marokko.

Bouw je eigen huwelijksreis naar Marokko met de bouwstenen van Riksja Marokko

Sri Lanka & de Malediven

Misschien niet meteen je eerste idee, maar wel een hele goede optie: Sri Lanka. Of nog beter, een combinatie van Sri Lanka met de Malediven. Sri Lanka is klein, maar biedt veel afwisseling. Denk aan theevelden, koloniale dorpen, kleurrijke markten en serene tempels. En vergeet ook de lekkere keuken vol kruiden en curry’s niet. De Malediven maken het plaatje vervolgens compleet, met relaxte eilandresorts en luxe waterbungalows. Zo willen we allemaal wel trouwen en op huwelijksreis!

Kijk op Riksja Sri Lanka en bouw je eigen huwelijksreis. 

Nog meer inspiratie nodig voor je ultieme huwelijksreisbestemming? Neem dan een kijkje bij al onze bestemmingen.