Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

10 activiteiten die je eens in je leven gedaan moet hebben

blog

Geschreven op
dinsdag 20 december
Geschreven door

Zweven boven de tempels in Myanmar, hiken over de Chinese muur of dieren speuren in Zuid-Afrika: welke moet je nou kiezen? Ga je naar Azië of Afrika? Of toch Europa? Met zoveel mooie plekken op de wereld is het best lastig om je volgende bestemming te kiezen. Maar sommige bestemmingen steken er zó bovenuit dat we ze bekronen tot onze favorieten! Deze 10 bijzondere ervaringen mag je wat ons betreft absoluut niet missen.

1. Slaap op het randje van de Grand Canyon

Grand canyon North rim Amerika

De Amerikaanse Grand Canyon is een echte must-see en zorgt gegarandeerd voor een waar kippenvelmoment. De anderhalf kilometer diepe kloof kun je op verschillende manieren ontdekken: ga hikend de uitdaging aan of vlieg met een helikopter boven de gigantische kloof. Blijf ook even op je gemak bij het randje zitten om de weidse landschappen in je op te nemen. Wat wij extra bijzonder vonden: op het randje van de North Rim in een gezellige blokhut slapen!

Lees meer op Riksja Amerika.

2. Verdwaal in de Colca Canyon in Peru

Peru Colca Canyon Josefina

Dé reden om naar Peru te reizen is natuurlijk Machu Picchu, maar de Colca Canyon mag je volgens ons ook echt niet missen. Hier slaap je bij een boerengezin en help je mee met akkers ploegen of koeien voeren. Je loopt weliswaar in je normale kloffie tussen de traditioneel geklede bewoners, maar dat maakt je verblijf des te echter. “Wij wonen in het paradijs”, meent boerin Josefina en wij kunnen dat alleen maar volledig beamen.

Wil jij naar Peru? Kijk dan eens op Riksja Peru.

3. Vrij als een vogel in Bagan, Myanmar

Verken een van de grootste tempelvalleien ter wereld in Myanmar en vlieg in een luchtballon over ruim drieduizend bouwwerken, terwijl de eerste zonnestralen de Baganvallei in een gouden gloed zetten. Wil je de tempels van dichtbij zien? Er loopt doorgaans iemand rond met sleutels, waardoor je desgewenst makkelijk bij een tempel naar binnen kunt.

Kijk hier voor meer Myanmar-reizen.

4. In de voetsporen van Aboriginals in Australië

Contact - reisspecialist Chantal

Combineer wetlands, krokodillen én Aboriginal art! Duik de tropische, groene natuur van Kakadu NP in, waar Crocodile Dundee werd opgenomen. De plek is wereldwijd bekend geworden door de film en is in tegenstelling tot de Australische Outback opvallend groen. Ga vervolgens op een culturele ontdekkingsreis met Aboriginal Manuel, die je alles vertelt over de geschiedenis en bijbehorende mythes van zijn volk. Om je ervaring compleet te maken, leer je hoe je zelf Aboriginal Rock Art maakt.

Meer lezen? Klik dan door naar Riksja Australië.

5. Hike over de Chinese Muur

Ga je naar China? Dan is een bezoek aan de Chinese Muur een échte must. Maar wil je ontsnappen aan grote groepen toeristen? Er zijn nog een paar plekken waar je het wereldwonder bijna helemaal voor jezelf hebt. Door de minder goede delen van de muur die nog niet gerestaureerd zijn is een hike soms pittig, maar wel extra de moeite waard! Geniet tijdens je tocht van weidse uitzichten, terwijl de muur zich als een draak kilometers ver voor je uit kronkelt …

Stel je eigen China-reis samen met bouwstenen.

6. In de sporen van wilde dieren in Kruger NP

Zuid-Afrika_Safari_Olifanten_Krugerpark2

Als je een wildlife-fanaat bent, mag je het befaamde Kruger National Park in Zuid-Afrika niet overslaan. Dit is dé plek om wild te spotten. Dit kan natuurlijk vanuit een jeep, maar wij vinden het te voet veel spannender … Je gaat op pad met een ranger en reken maar dat je de adrenaline voelt bij het idee dat achter elke grasspriet wild kan schuilen. Je komt soms zó dichtbij dat je de dieren niet alleen ziet, maar ook ruikt, hoort … en bíjna voelt!

Meer lezen? Kijk snel op Riksja Zuid-Afrika.

7. Zand, zand, zand in Namibische vleis

Roestrode woestijnduinen en witte kalkvlaktes met versteende bomen: de Namibische Sossusvlei en Deadvlei behoren tot de meest surrealistische plekken op aarde. Sta vroeg op om de Sossusvlei op z’n mooist te zien. Een magisch moment als de zon langzaam het landschap rood kleurt. Nadat het licht je gewekt heeft, hike je door het zand richting de Deadvlei. Een flinke wandeling in de felle zon, dus neem genoeg water mee. Wordt het te heet? Dan kun je elk moment terug naar je auto. Met een sundowner in je hand plof je in het zand, terwijl de zon je alvast welterusten kust.

Kijk op Riksja Namibië en natuurlijk is het ook mogelijk om je reis te combineren met Botswana.

8. Je eigen expeditie Robinson in Ko Hai, Thailand

Ko Hai Relaxed Robinson eiland

Parelwitte stranden, helderblauw water en groene palmbomen. Daar zeg je toch geen nee tegen? Op het eiland Ko Hai ervaar je het Robinson-gevoel, zonder dat je hoeft af te zien.  Droom weg en vergeet al je zorgen op hét bounty-eilandje van Zuid-Thailand. Ga op excursie verken de onderwaterwereld met je snorkel. Hier zie je allerlei kleurrijke vissen voorbij zoeven. Pak boek, slippers en snorkel maar vast in!

Stel je eigen Thailand-reis samen met bouwstenen.

9. Tussen de dieren op de Galápagoseilanden

leguaan galapagoseilanden ecuador

De Galápagoseilanden herbergen iets heel speciaals: veel dieren die hier leven, komen nergens anders ter wereld voor. Het is een plek waar dieren nooit vijanden kenden en dus ook geen angst voor je kennen. Bezoek een lokale boerderij en spot reuzenschildpadden, of kom oog in oog te staan met felgekleurde leguanen. Liever duiken? Breng je duikbrevet naar een van de beste duikspots ter wereld en spring het water in. Hier spot je scholen mantra’s, dolfijnen, haaien en andere dieren uit de schatkist van Darwin.

Tip: combineer de Galápagoseilanden met het vastenland van Ecuador. Meer op Riksja Ecuador.

10. Thuis bij de Tana Toraja’s op Sulawesi

Sulawesi is Indonesië net een tikkie anders. Ga op pad en maak een trekking naar een afgelegen, traditioneel Toraja-dorp. Onderweg wandel je door felgroene rijstvelden en zie je de lokale bewoners druk aan het rijstplukken. Leer over de tradities van de Toraja-cultuur terwijl je de indrukwekkende zadelhuizen bekijkt. Je wordt gastvrij verwelkomd bij de mensen thuis die je waarschijnlijk meteen enthousiast rondleiden door hun huis, waar je, back to basic, slaapt vannacht. Op de terugweg van je trekking de volgende ochtend word je vrolijk uitgezwaaid door de schoolkinderen.

Lees meer over Sulawesi en de andere eilanden op Riksja Indonesië.

Benieuwd naar onze andere reizen? Bekijk dan al onze bestemmingen. Of nog leuker: vraag in twee klikken gratis jouw portie reisinspiratie aan. Je kiest jouw bestemming en direct per mail ontvang je van ons jouw ultieme bucketlist.

background-pattern