Menu background

Naar boven

Reizigers aan het woord: Frank en Ina in de Colca Canyon

blog

Geschreven op
vrijdag 10 juni
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Kruidenthee tegen hoogteziekte, chillen in een hotspring op 3.400 meter en koeien melken local style. Frank en Ina reisden met Riksja Peru door de Colca Canyon. Hun belevenissen lees je hier.

IMG_1020 verkleindHoogvlakte

’s Ochtends vroeg rijden we samen met een echtpaar uit Haarlem en een Peruaanse gids in een minibusje het alsmaar uitdijende Arequipa uit, verder omhoog richting Chivay. Vlaktes met vicuña’s, alpaca’s en lama’s en besneeuwde toppen van vulkanen trekken aan ons voorbij. Het hoogste punt lag op 4.910 meter en ergens langs de weg zijn we aan de triple gegaan. Dit is hier geen bier, maar een thee van drie kruiden: munt, chachacoma en cocabladeren. Deze laatste is ook goed om op te kauwen, was het advies. Alles tegen de hoogteziekte. En heel veel water drinken. We hebben ergens geluncht, een marktje bezocht en vertrekken weer naar het hotel, dat net buiten het dorp ligt. In de namiddag vertoeven we heerlijk met zes Nederlanders in een hotspring in de middle of nowhere; super en hilarisch. Easy going op 3.400 meter, want de hoofdpijn was wel aanwezig.

NIK_5361 verkleind en gedraaidCondors

De volgende ochtend vertrekken we om 06.00 uur voor een rit naar de Condor Valley, de hotspot van condors langs de Canyon. Helaas verspillen we ruim twintig minuten in het dorp vanwege een politiecontrole, met een boete voor onze chauffeur omdat hij geen gordel om heeft. Om half negen komen we uiteindelijk op de plek aan. Fantastisch gezicht om de majestueuze vogels op de thermiek in de vallei te zien vliegen! Als toetje spotten we ook nog een adelaar die boven onze hoofden overvliegt. Langzaam rijden we terug via een aantal dorpjes. Er is tijd over, dus ’s middags maken we nog een korte wandeling.

Op de boerderij

NIK_5447 verkleindOm 08.00 uur de volgende morgen worden we opgehaald door een boerin in lokale kledij. Werken op het land staat er op het programma. En jawel hoor, we gaan koeien melken. Drie jonge dames worden door Inana elkaar van de berg gehaald (ervaring, hè?) en wij mogen om de beurt melken, nadat de kalfjes eerst even mogen drinken en vervolgens aan de voorpoten van moeders worden vastgezet. Voor ons beiden is het de eerste keer in ons leven, zelfs voor Ina. Resultaat is een liter of negen. Lachen,  toch? Na een kop thee bij de boerin thuis gaan we aardappels poten; echt iets voor Frank als zoon van een aardappelboer. Alsof ze het wisten! Echt leuk, hoor. ‘s Middags maken we weer de lange rit terug terug naar Arequipa, via de 4.910 meter hoge pas waar het sneeuwt.

Wil jij zelf lama’s en condors spotten en een ochtend meehelpen op de boerderij? Bekijk dan onze bouwsteen Condors in de Canyon;. Wanneer je deze bouwsteen met een aantal andere combineert, puzzel je zo je ideale Peru-reis in elkaar. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klare rondreis.

wandelen colca canyon
bouwsteen

Verken de Canyon

  • Arequipa-Chivay-Madrigal-Cruz del Condor
  • 3 dagen/ 2 nachten
  • € 389,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Condors in de Canyon

  • Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
  • 2 dagen/ 1 nacht
  • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge