Volg het goudspoor

bouwsteen

 • Reisschema:
  Clyde
 • Reisduur:
  3 dagen
 • Reissom:
  € 345,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht in Centraal Otago
Wil je van het gebaande pad af en sta je graag op de fietspedalen? Dan is dit de plek voor jou! Tijdens deze bouwsteen ontdek je al fietsend het hart van het Zuidereiland en laat je de drukte achter je. Fietsen in Nieuw-Zeeland! Vanuit het kleine plaatsje Clyde fiets je langs ruige valleien, uitgestrekte vlaktes en door donkere tunnels. Vroeger een gebied met een spoorlijn om goederen te vervoeren naar Dunedin en tegenwoordig kun je hier een ‘anders dan anders’ fietstocht maken. Onderweg genoeg tijd voor een praatje met de lokale Kiwi’s en natuurlijk de nodige foto stops.
Fietsen Nieuw-Zeeland

Dag 1 Aankomst in Clyde

Vandaag arriveer je (vanuit Wanaka / Dunedin) in Clyde. Clyde ligt in het hart van het Zuidereiland en was vroeger een goudzoekersplaats. Bij aankomst word je hartelijk begroet door hosts Meredith en Ian. Je waant je echt even terug in de tijd wanneer je de open haard, vintage inrichting en de historische ‘saloon style’ uitstraling ziet van de Bed & Breakfast. Waar vroeger de postkoets een stop maakte, slaap jij komende twee nachten. Naast de Bed & Breakfast gebruiken we ook een lodge en een hotel welke wat groter van opzet zijn. Het is even afwachten waar beschikbaarheid is. Vandaag kun je nog even rustig aandoen, voordat je morgen op de fiets stapt. Geniet van de vrijheid om je heen want hier in Clyde kennen ze geen drukte.

Dag 2 Fietsen in Nieuw-Zeeland, langs de verlaten spoorlijn

 

Vandaag vroeg uit de veren. Er wacht je een sportieve dag. Om 09.00 uur word je verwacht bij het depot waar je fiets al klaar staat. Na een korte briefing over de fietsroute ben je helemaal ‘ready to go’. In een klein uur word je met de bus naar Auripo gebracht; het startpunt van jouw fietsavontuur. De route gaat over en langs een spoorlijn die vroeger gebruikt werd om goud en goederen te vervoeren van Clyde naar Dunedin. Inmiddels is de spoorlijn allang niet meer in gebruik, maar is het voor fietsliefhebbers een fijne route om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen.

 

Tijdens de tocht geniet je van unieke uitzichten over de glooiende heuvels. Grote kans dat je na een paar uur trek krijgt in een broodje. Dat komt goed uit, in het Omakau Commerial Hotel wacht je lunch. Met een gevulde maag stap je weer op de fiets. Een stukje avontuur kent de tocht ook; je passeert een aantal hoge bruggen en donkere tunnels. Wij namen onderweg nog een kop koffie bij een van de country cafés die je onderweg tegen komt. Hier tref je altijd wel wat locals die graag een praatje maken over het gebied waar je vandaag door heen fietst. Eenmaal aangekomen in Chatto Creek heb je zo’n 26 kilometer in de benen zitten. Ben je het fietsen zat dan is dit het punt om opgehaald te worden. Nog energie over? Dan fiets je terug naar Clyde en heb je maar liefst 55 kilometer getrapt. Dat mag je zeker wel een sportieve dag noemen! Reis je met je gezin? Dan regelen we een fiets met een kinderzitje erop.

Dag 3 Vertrek uit Clyde

 

Met lichte spierpijn van je fietsavontuur van gisteren stap je de auto op weg naar de volgende bestemming. Zet bijvoorbeeld koers naar Te Anau, de toegangspoort voor de groene fjorden. Of reis verder in noordelijke richting naar Mount Cook voor de bouwsteen ‘Varen over ijsmeren’. Indrukwekkend om te horen hoeveel invloed de klimaatverandering op dit gebied heeft. Wanaka ligt op een uur rijden afstand; dit is een uitvalsbasis voor veel outdoor activiteiten. Je zou ook nog verder kunnen reizen naar Dunedin. 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special stay - luxe bed & breakfast Clyde

 • Reissom:
  € 445,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een luxe bed & breakfast, fietstocht langs de Otago rail trail inclusief lunch, snack en benodigde transfers

Onze standaard accommodatie is een sfeervolle bed & breakfast middenin het centrum van Clyde. We hebben ervoor gekozen vanwege de fijne prijs-kwaliteit verhouding en de ligging.

Wanneer je op zoek bent naar wat meer comfort dan raden we je aan voor onze ‘special stay’ te kiezen. Wij vonden dit wel echt prettig bij deze actieve bouwsteen. Je verblijft dan in een luxe bed & breakfast met historische uitstraling en uniek ingerichte kamers. Andrea en David maken ook nog eens een heerlijk ontbijt klaar! Na je pittige fietstocht geniet je in de grote tuin van een glas wijn.

Deze bouwsteen is goed te combineren met