Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Verzekeren

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Onderstaand lees je meer over beide verzekeringen en over de verschillende afsluitmogelijkheden.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

Tarieven kortlopende annuleringsverzekering

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom, exclusief € 5,- afsluitkosten per boeking. Daarnaast betaal je 21% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.

Luxe dekking
Met de bovenstaande premie krijg je bij afbreking tijdens de reis alleen de niet genoten reisdagen terug. Met een luxe dekking vergoedt Unigarant de gehele reissom, dus ook de reeds genoten reisdagen. De premie voor deze dekking bedraagt 6,5% van de totale reissom. Daarnaast betaal je 21% assurantiebelasting over de premie en € 5,- afsluitkosten (+ 13% over de afsluitkosten).

Polisvoorwaarden
Voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering.

Tarieve kortlopende reisverzekering

Wereld dekking: De premie voor een kortlopende reisverzekering bedraagt € 3,18 per persoon per dag, exclusief € 5,- afsluitkosten. Je kunt deze verzekering ook afsluiten zonder medische kosten. Dan bedraagt de premie voor een kortlopende reisverzekering € 2,67 per persoon per dag, exclusief €5,- afsluitkosten.

Wij adviseren echter altijd een reisverzekering inclusief medische kosten af te sluiten. Je eigen zorgverzekering vergoedt namelijk alleen de Nederlandse kostprijs. De tarieven voor medische kosten liggen in het buitenland vaak vele malen hoger, waardoor je alsnog onderverzekerd bent.

De dekking is inclusief onvoorziene uitgaven, hulpverlening, bagage (eigen risico van € 50,-), gevallen en medische kosten. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief 0,5% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.

Ga je tijdens je reis activiteiten zoals sneeuwscooteren, skiën, snowboarden, etc. ondernemen, dan is een extra wintersport en bijzondere sporten dekking verplicht. Deze bedraagt € 1,- per persoon per dag.

Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering.

Vragen na boeking

Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: (+31) 88 – 269 28 88.

Ik moet de reis (misschien) annuleren?
• Neem zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen drie werkdagen, contact op met Riksja Travel, wanneer er zich een omstandigheid voordoet waardoor je de reis (mogelijk) moet annuleren.
• Vraag bij ziekte of ongeval van familieleden, je reisgenoot of jezelf direct aan de arts of de reis naar verwachting kan doorgaan, ook al is de vertrekdatum nog weken verwijderd.

Wat te doen bij problemen op reis?

Als je tijdens je reis te maken krijgt met een calamiteit, neem dan contact op met je verzekeraar. Wanneer je een reisverzekering via ons bij Unigarant hebt afgesloten is dit de ANWB-alarmcentrale, vanuit het buitenland te bereiken op telefoonnummer +31 70 314 14 14 (vanuit Nederland: 088 – 269 28 88. In geval van een calamiteit van grotere omvang (bijvoorbeeld een natuurramp) kun je contact opnemen met ANWB op noodnummer +31 70-314 14 14 voor directe hulpverlening. Houd polis, paspoort, ticket en telefoonnummer waarop je te bereiken bent, bij de hand als je de alarmcentrale belt.

Let op: indien je buitengewone kosten maakt zoals extra reis- en verblijfskosten ten gevolge van terugroeping naar huis bij ernstige familieomstandigheden, gedwongen langer verblijf door ziekte e.d., dan dient de verzekeraar je vooraf toestemming te verlenen hiervoor.

Bij ziekte:
• Toon de arts je verzekeringpolis.
• Vraag een gespecificeerde nota als je verplicht wordt meteen te betalen.

Diefstal of vermissing van geld en bagage tijdens de reis:
• Doe altijd aangifte bij de politie
• Laat bij vermissing of beschadiging van bagage tijdens een vliegreis een P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken.
• Vraag in alle gevallen om een schriftelijke verklaring.
• Neem beschadigde artikelen mee en vraag aan je leverancier of reparateur een onherstelbaarheidsverklaring als reparatie niet mogelijk is.

Hoe claim ik schade?
• Voor een snelle afhandeling meld je schade tijdens of na je reis digitaal via de website van Unigarant.
• Vul het online formulier volledig in en beschrijf zo helder en uitgebreid mogelijk de situatie.
• Eventuele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen kun je digitaal toevoegen.
• Heb je hierna nog vragen, neem dan contact op.

Meer informatie

Indien je meer informatie wilt hebben over de desbetreffende verzekeringen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook kan je alle informatie terugvinden op www.unigarant.nl.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen