Menu background

Naar boven

Fins wintervakantie Lapland

rondreis

 • Reisschema:
  Rovaniemi en omgeving
 • Reisduur:
  7 dagen / 6 nachten
 • Reisperiode:
  1 december - 31 maart
 • Reissom:
  verblijf in hotel vanaf € 1590,- p.p. bij 2 personen
 • verblijf in chalet vanaf € 1655,- p.p. bij 2 personen
 • exclusief vlucht (circa €275 - €800 p.p.)
 • Inclusief.:
  o.a. huskysafari + nacht in ijshotel
Hoe vaak heb je in een hotel geslapen dat volledig van ijs en sneeuw gemaakt is? In deze wintervakantie hebben we die standaard al voor je ingepland. Ook stap je op een husky-slee en laat je je enthousiast meetrekken de wildernis in. Dat is de basis van deze reis. Je overige dagen plan je zo relaxt of vol in als je zelf wilt. Ontdek het kleine centrum van Rovaniemi vanuit je stadshotel of relax in de sauna van je eigen winter wonderland chalet. Dobber ontspannen tussen ijsschotsen of ga met een sneeuwscooter naar een rendierboerderij. De rendierherder kan je veel vertellen over hoe de Lappen al eeuwenlang leven zo dicht bij de poolcirkel. Onderstaande excursies starten niet iedere dag en daarom begint deze wintervakantie naar Lapland op zaterdagen.
IJshotel in Lapland
IJshotel in Lapland
Decorative torn edge

Sfeerbeelden

Dag 1 & 2 – Welkom in de witte wereld van Rovaniemi

Reistijd: circa 3 uur per vliegtuig

Na een paar uur vliegen land je in Lapland in een wereld van sneeuw en ijs. Bij aankomst staat er een chauffeur voor je klaar die je naar je slaapplek in Rovaniemi brengt. De volgende ochtend kun je op je gemak je omgeving verkennen.

Het standaard hotel wat we voor je hebben ingepland is een centraal gelegen stadshotel in Rovaniemi, waarbij je een kamer hebt met eigen badkamer.  In het hotel zijn een restaurant en bar waar je een hapje kunt eten en een drankje kunt drinken. Heb je het nog steeds koud na de avonturen buiten in de sneeuw, maak dan gebruik van de Finse Sauna. Het hotel is centraal gelegen, waarbij je de mogelijkheid hebt in de stad een leuk restaurant te kiezen. Mocht je tijdens je Lapland-reis op zoek zijn naar een sfeervolle accommodatie, kies dan voor het chalet.

Decorative torn edge

Dag 3 – Op husky-safari

Na de lunch is het tijd voor actie: vandaag ga je op husky-safari! Per tweetal krijg je een slee en een team van zes husky’s. Zo kan er eentje sturen en heeft de ander tijd om foto’s te maken en te genieten van de omgeving. Je glijdt soepel over bevroren meren en rivieren. Af en toe is het flink meesturen in de bochten en mee-steppen de heuvel op.

Rond 16:45 uur is de husky-safari afgelopen en heb je tijd om nog een andere excursie te doen tijdens je wintervakantie door Lapland.

Decorative torn edge

Dag 4 & 5 – Verblijf in Rovaniemi

Deze dagen hoeft niets, maar krijg je niet genoeg van het winterse landschap, maak dan een keuze uit een van de excursies die onderaan deze pagina worden benoemd: leer van een pro hoe je met een mini-hengel vis vangt, ga op rendiersafari, maak een toch op een sneeuwscooter, ga ijswakdobberen of geniet van een Lapse lunch onder het noorderlicht. ’s Avonds kun je je in de sauna of sportschool van het hotel weer lekker opwarmen. naast het restaurant van het hotel zijn er in de omgeving nog genoeg andere mogelijkheden om uit eten kunt gaan of ergens een drankje te doen.

Decorative torn edge

Dag 6 & 7 – Een koninkrijk van sneeuw en ijs

In de loop van de dag word je opgehaald en gebracht naar wat voor veel reizigers het hoogtepunt van hun Lapland wintervakantie is. Je slaapt namelijk in een hotel gemaakt van sneeuw en ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Binnen is het met gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Tijdens een tour door het hotel vertelt de gids over hoe het hotel ieder jaar weer opnieuw gemaakt wordt en kom je leuke details te weten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen op het matras die je warm houden… slaap lekker! De volgende ochtend word je gewekt met een warm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet klaar. Hierna reis je terug naar Rovaniemi en stap je met een koffer vol nieuwe herinnereingen in het vliegtuig.

Decorative torn edge

Alternatief: verblijf in een chalet

Start je de reis liever met het echte wildernisgevoel? Kies dan voor deze upgrade. Wij reserveren een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met houtkachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor dit winter wonderland chalet.

Decorative torn edge
torn-edge

Fins wintervakantie Lapland

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt je wintervakantie in Lapland gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur
 • Sneeuwscooteren en ijsvissen – 10.30 tot 15:30 uur
 • Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur
 • Volle dag sneeuwscootersafari – 10.00 tot 16.00 uur
 • IJsvissen op het bevroren meer – 11.00 tot 13.30 uur
 • Rendiersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 21.30 uur
 • Slapen in een glazen iglo – special stay
 • IJswakdobberen – 14.00 tot 17.00 uur
 • Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur
 • Rendiersafari en ijsvissen – 09.15 tot 13.15 uur
 • Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur
 • Sneeuwscootersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 22.00 uur