Individuele rondreizen Japan

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Er is geen ander land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is als Japan. Snelle zakenmannen lopen naast meisjes in kimono en torenhoge moderne wolkenkrabbers hebben een traditionele tempel in de achtertuin. Je reist tijdens je Japan-rondreis per razendsnelle trein, maar we zorgen dat je onderweg stopt om echt contact te maken. Op bezoek bij een monnik of fietsen door de volkswijk van Kyoto: Japan is meer dan alleen de bekende clichés.

We beloven je een reis waarbij je bestemming en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een traditionele ryokan (familiehotel), minshuku (guesthouse) of zelfs in een tempel.

Bouw je eigen Japan reis

Met onze Japan-bouwstenen – korte Japan-reizen van 3-6 dagen die je met elkaar kunt combineren zoals je wilt – kun je je eigen reis bouwen. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Hulp nodig? We adviseren je graag. Nog makkelijker? Met onze flexibele Japan-rondreizen hebben we de beste reisroutes vast voor je uitgestippeld. Wil je een tussenstop toevoegen of ergens een dagje langer of korter blijven? Pas ze gerust aan!

japan

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Japan zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Kyoto op de fiets en kom in straatjes waar andere reizigers niet komen, maak een treinreis door de Japanse Alpen en bewonder Mount Fuji vanaf het water. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Japan staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Japan-experts Nyncke, Jeanette en Lisa, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo hebben we midden op het platteland een fantastische minka (Japanse boerderij) gevonden waar je kunt slapen en weten we dé plek om zelf te leren hoe je de perfecte sushi klaarmaakt. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Over ons

Reizen met impact

Met Riksja Japan maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Japan met kinderen

Familiereizen Japan

Ook met kinderen kun je Japan ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Japan is geschikt voor het hele gezin. Het land is kindvriendelijk, hygiënisch en in de steden vind je tal van speeltuintjes. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Stap in de wereld van ninja’s, samoerai en sumoworstelaars. Verken pretparken, laat je eten opdienen door een robot of zing er lekker op los in een karaokebar.

Beste reistijd Japan

Omdat Japan zo groot is, kent het niet één klimaat. Het noorden van het land kent andere temperaturen dan het zuiden. Het noorden is eigenlijk vergelijkbaar met Nederland: in de winter kan het vriezen, vanaf april wordt het warmer en in de zomer geniet je van temperaturen rond de 25 graden. Rond augustus en september valt de meeste regen.
In Midden- en Zuid-Japan is het een stuk warmer: in de winter kun je rekenen op temperaturen rond de 10 graden, terwijl in de zomer het kwik boven de 30 graden uit kan stijgen. Daarentegen zijn de winters vaak droog en valt de meeste regen in de zomer. Voor heel Japan geldt wel dat het voor- of najaar de beste reistijd is.

Gezondheid-Japan

Geld in Japan

In Japan betaal je met de Japanse Yen(¥). Het land kent zowel bankbiljetten als muntgeld. Het is voor Japanners vrij gebruikelijk om tot €1000,- contant op zak te hebben. Japan is erg veilig en diefstal komt weinig voor. Je kunt geld wisselen op luchthavens en in hotels, maar voordeliger is het om te pinnen; dit kan vrijwel overal. Let er wel op dat je je pinpas voor vertrek op werelddekking zet. Creditcards kun je gebruiken in de wat duurdere winkels, restaurants en hotels. Let op: fooi geven is in Japan ongebruikelijk. Het kan zelfs als beledigend worden ervaren, omdat Japanners van mening zijn dat goede service vanzelfsprekend is.

Meer Japan-informatie en -inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Japan? Je vindt het allemaal op ons Japan-reisblog. We trappen af met zes redenen waarom Japan op je bucketlist hoort!

De voordelen van reizen met Riksja Japan

Natuurlijk kun je Japan op eigen houtje verkennen, maar het heeft zo z’n voordelen om op reis te gaan met Riksja Japan. Zo profiteer je van onze persoonlijke ervaring: we zijn zelf in Japan geweest en hebben eigenhandig de mooiste accommodaties en activiteiten uitgezocht. En hoewel je individueel en zelfstandig reist heb je altijd een vangnet: mocht er iets misgaan, staan onze collega’s ter plaatse 24/7 voor je klaar. We nemen je bovendien al het regelwerk uit handen, waardoor jij vooral kunt genieten van de voorpret en de reis. Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.