Naar boven

Ragusa

De Sicilië-reis van reizigers Dianne en Rob

blog

Tijdens onze Sicilië vakantie hebben wij Sicilië ervaren als een echt Italiaans eiland met een diversiteit aan natuur. Van mooie kusten met enkele uitgestrekte zandstranden, uitgebreide landbouwakkers, groente/fruitteelt tot mooie bosrijke natuurgebieden en bergachtige omgevingen. Vooral als je even van de grote wegen af gaat kom je uitdagende maar prachtige plekken tegen. De overnachtingen tijdens deze reis waren allemaal op hun eigen manier bijzonder.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 23 augustus
Geschreven door
Guus Hoogenboom

B&B in Alcantara

B&B in Alcantara lag op een mooie wel wat afgelegen plek, met zeer vriendelijke eigenaren die alle moeite wilden doen om iets voor ons te regelen b.v. een bezoek aan de Etna. Dit bezoek aan de Etna was wel wat toeristisch maar een bijzondere ervaring om te zien hoe uitgebreid en bedekt door gruis dit gebied is.

Sicilië vakantie Etna

Kloosterhotel in Erice

Na een flinke tocht over het eiland tijdens je Sicilië vakantie arriveerden we twee dagen later in het mooi gerestaureerde kloosterhotel in Erice, een authentiek sfeervol stadje. Onze kamer had een eigen terrasje dat we via het raam konden bereiken, superleuk! Ook hier weer heerlijk eten en drinken op de vele terrasjes.
Een excursie naar de zoutmijnen vanuit Erice viel qua reistijd wat tegen, deze hadden we beter de dag erna vanuit Marsala kunnen doen. De zoutmijnen zelf waren interessant om te zien, daarna voldoende mogelijkheden om nog even naar het strand te gaan.

Sterrenhotel in Marsala

Het verblijf in een sterrenhotel in Marsala met een prachtig uitzicht was ronduit genieten qua service, eten en drinken en een leuke wijnproeverij. Heerlijke toevoeging aan je Sicilië-vakantie.

Zoutmijnen bij Erice en Marsala

Agriturismo in Agrigento

Om de tempelvallei te kunnen bekijken nog in een agriturismo overnacht in Agrigento, eenvoudig maar keurig verzorgd. Meteen even kennisgemaakt met een van de Italiaanse familiefeestjes die op de terrassen gegeven worden. De tempelvallei kan in onze ogen het best ‘s avonds bezocht worden, dan is het iets minder warm en tijdens de zonsondergang ontstaan er mooie uitzichten.

Sicilië vakantie - tempelvallei bij nacht

Vintage B&B in Ragusa

De ultieme Italiaanse ervaring kregen we wel in Ragusa, een oud stadje met smalle straatjes waardoor we speciaal met een kleine Fiat 500 opgehaald werden. Hier hebben we in een vintage ingerichte B&B overnacht met uitermate vriendelijke eigenaren die met zeer veel zorg bereidde ontbijtjes serveerden. Door de hoge temperaturen wel ‘s middags siësta’s gehouden, ‘s avonds was het erg gezellig in het stadje.

Stadshotel in Taormina

Uiteindelijk op het laatste adres aangekomen tijdens onze Sicilië vakantie in een goed maar wel wat drukker hotel in Taormina, het was even wennen aan de drukte maar ook hier hebben we een prima verblijf gehad afgesloten met een mooie snorkelervaring.

Al met al genoten van de Italiaanse vriendelijkheid en het heerlijke buitenleven.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern