Bevroren watervallen en spuitende geisers

bouwsteen

 • Reisschema:
  Golden Circle regio
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 123,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ IJslands bekendste highlights: Strokkur geiser en Gullfoss waterval
✓ Omzeil de grootste drukte doordat je vlakbij de highlights overnacht
✓ Ontspannen bij de Secret Lagoon
✓ Wandel door de kloof tussen de continenten
✓ Guesthouse met eigen badkamer mogelijk
✓ Voeg optionele excursies toe, zie onderaan

Dag 1 – Reykjavik – Golden Circle

Je winter rondreis begint vandaag echt. De eerste stop? Je bepaalt het zelf, maar Thingvellir, een kloof tussen de Europese en Amerikaanse continentale plaat, is zeker een stop waard. Een must is wel een bezoek aan IJslands hoogst spuitende geiser Strokkur en één van de meest spectaculaire watervallen, Gullfoss. Je slaapplek is erg IJslands: eenvoudig, schoon en knus. Standaard deel je een badkamer met vier tot zes andere gasten. Liever geen toilet delen? Dan kunnen we ook een kamer met privébadkamer voor je reserveren.

IJsland is mede bijzonder door de geothermische activiteit. Dit zie je door de watervallen, maar ook bij de Strokkur-Geyser. Elke tien minuten ontstaat er een grote waterbel op de monding, waarna deze geiser met een uitbarsting tot wel dertig meter warm water en stoom de lucht in spuit. Een voordeel -vooral in de winter- is dat er door deze geothermische activiteit ook verschillende thermale baden zijn. Blue Lagoon is heel bekend, maar wij reserveren een plek voor je in de Secret Lagoon. Dobber in het warme water en hoor hoe kleine geisers het warme water omhoog spuiten.

Dag 2 – vertrek of verleng in de Golden Circle

Na een typisch IJslands ontbijt met Skyr en bessen verlaat je de Golden Circle. Als je er niet al geweest bent, stop dan zeker bij de Gullfoss-waterval. Vanaf de parkeerplaats sta je er binnen vijftien minuten. Bij iedere stap dichterbij hoor je de vallende watermassa steeds harder de zeventig meter diepe kloof in denderen. Tenminste, als hij niet bevroren is, want dat is in heel koude periodes mogelijk. Hoe dan ook, vanaf de verschillende uitzichtpunten heb je een fantastisch uitzicht op dit IJsland hoogtepunt.

Terug op de parkeerplaats rijd je verder. Je kunt bijvoorbeeld door naar de Vatnajökull-gletsjer bij het Skaftafell-natuurpark of, als je een korte reis in IJsland hebt, ga je naar de zwarte lavastranden bij Vik. Hier kun je samen met een gids de Solheimajökull-gletsjer op. Wil je meer tijd in de Golden Circle, blijf dan wat langer. Cross met een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer of spring met een droogpak het water in tussen de twee continenten bij Thingvellir. Kijk voor deze opties onderaan deze bouwsteen.

Onze slaapplekken