reis-mexico-kinderen

Zomervakantie 2020: onze top 5 kindvriendelijke bestemmingen

blog

Geschreven op
maandag 25 februari
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Samen reizen is het allermooiste wat er is. Ook met (jonge) kinderen hoef je écht niet jullie vakanties te beperken tot tripjes binnen de Benelux. Sterker nog: ook met (jonge) kinderen kun je de hele wereld ontdekken. Twijfel je nog waar je aankomende zomervakantie heen wilt? Met deze vijf kindvriendelijke bestemmingen weet je zeker dat je goed zit.

Sri Lanka: Azië in het klein

sri lanka met kinderen - leeuwenrots

Een heerlijk land waar je avontuur, safari en cultuur goed kunt combineren met ongerepte tropische stranden: Sri Lanka is niet voor niets door Lonely Planet uitgeroepen tot nummer één reisbestemming van 2019. Ga samen snorkelen, duiken en relaxen aan de oostkust of maak een treinreis naar de theeplantages in Ella waar je je eigen thee mag plukken. Of spot olifanten, zwarte beren, krokodillen en luipaarden op safari in Yala. Kies uit onze bouwstenen en wij zorgen voor een fantastische rondreis door Sri Lanka met behapbare reisafstanden én een privéchauffeur. Alle ingrediënten voor de zomervakantie van jullie leven!

Naar Riksja Family Sri Lanka

Op avontuur in Indonesië

Wat is er mooier dan met je gezin fietsen door glooiende rijstvelden, samen versierde tempels bewonderen en de klanken van gamelanmuziek ontdekken? Indonesië is wat verder vliegen dan andere bestemmingen, maar ter plaatse zijn de reisafstanden kort en is de afwisseling verrassend groot. Cross door de tropen op Bali of overnacht op een onbewoond eiland vlak voor de kust. Of trek met een gids de jungle in en kom oog in oog te staan met orang-oetans! Niet zeggen dat die ene op papa lijkt, hè?

Naar Riksja Family Indonesië

Een actieve vakantie in Peru

Peru met kinderen - raften

Zandsurfen en buggyrijden over golvende zandduinen, op avontuur in de Amazone en raften tussen vulkanen: Peru is dé bestemming voor wie zich graag op vakantie helemaal uitleeft. Omdat het een avontuurlijke en vrij actieve bestemming is, is reizen door Peru voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf circa acht jaar oud. Reis samen per trein naar Machu Picchu of duik de jungle in om net als Freek Vonk wilde dieren te spotten. Een zomervakantie in Peru is een avontuur om nooit te vergeten.

Naar Riksja Family Peru

Spot de Big Five in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op westers niveau. Omdat je zuidwaarts vliegt, heb je bovendien geen last van een jetlag. Even acclimatiseren en je springt de volgende dag fris en fruitig op de fiets om het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika te ontdekken. Of klim in de auto om samen olifanten, bizons, leeuwen en neushoorns te spotten op safari rondom het Kruger Park. In de drogere zomer is er weinig begroeiing, dus de kans dat je de hele Big Five ziet, is extra groot. Houd je verrekijker in de aanslag; wie spot Simba als eerste?

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Plezier voor klein en groot in Mexico

De Zangeres Zonder Naam zong het al: Mexico is het land van liefde en van zon. Van Caribische stranden en koloniale steden tot de kleurrijke Maya-cultuur in Chichen Itza, Mexico is hét land om samen te ontdekken! De belangrijkste bezienswaardigheden vind je op relatief korte afstand van elkaar en met je huurauto rijd je gemakkelijk overal heen. Zin in een écht gaaf spelletje ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’? Spot dan apen, papegaaien en met geluk zelfs een jaguar bij de jungletempels van Calakmul. En natuurlijk sluit je je vakantie af op een Caribisch eilandje voor de kust van Cancun tussen de palmbomen met een (alcoholvrije) cocktail in je hand. Dát is pas genieten!

Naar Riksja Family Mexico

Twijfel je nog of je wel zo ver met jonge kinderen kunt reizen? Wij zeggen je: dat kan! Wil je liever in een andere vakantie reizen? We hebben voor al onze bestemmingen de beste reistijd per schoolvakantie op een rij gezet.

reis-mexico-kinderen