Naar boven

In het voorjaar je vakantie boeken voor kerst: doen of niet doen?

blog

Geschreven op
woensdag 13 maart
Geschreven door
Shannon van Duyl

De krokussen zijn net de grond uit en waarschijnlijk zit je nog helemaal niet te denken aan de kerstperiode. Dat snappen we; het is amper lente! Maar als jullie van plan zijn om met het gezin kerst in het buitenland te vieren, dan is het voorjaar hét moment om te boeken. We leggen je uit waarom en vertellen meteen welke plekken perfect zijn voor extra ‘happy holidays’.

In het voorjaar zijn vliegtickets voor december voordeliger

Ook voor vliegtickets geldt een soort van vroegboekkorting, al is deze meestal in de vorm van een actie en noemen vliegtuigmaatschappijen het niet specifiek een ‘vroegboekkorting’. Maar feit blijft: hoe vroeger je vliegtickets boekt, hoe betaalbaarder ze zijn. Onze bestemmingsexperts kunnen niet alleen jullie familiereis voor je samenstellen, maar desgewenst ook de vliegtickets voor je hele gezin regelen. Op die manier weet je zeker dat de vluchttijden mooi aansluiten op jullie reis.

Omdat we direct contact hebben met de luchtvaartmaatschappijen, kunnen we bovendien in veel gevallen een voordeliger tarief regelen, inclusief bagage. Mocht jullie vlucht gewijzigd of vertraagd zijn, dan nemen wij alle organisatorische rompslomp uit handen. We zorgen er dan voor dat jullie reis weer aansluit op jullie vlucht. Zorgeloos op reis, dus.

Altijd verzekerd van een slaapplek

Thailand bijzonder overnachten

Wij hebben eigenhandig onze kleinschalige, sfeervolle slaapplekken uitgezocht. Jullie zitten tijdens jullie reis dus niet in zomaar een hotel, maar slapen op een plek in de sfeer van het land en waar de mensen die er werken het bijzonder maken. Waar je je thuis voelt, waar ze gewend zijn aan kinderen en waar jullie samen tot rust kunnen komen.

Natuurlijk hebben we gekozen voor slaapplekken met familiekamers of geschakelde kamers. Of we zorgen in elk geval voor kamers die naast elkaar gelegen zijn. De accommodaties zijn stuk voor stuk kleinschalig en bijzonder, maar daardoor is het aanbod ook schaars. Boek je jullie reis voor de kerstperiode in het voorjaar, dan is de kans het grootst dat de slaapplekken die bij jullie op nummer één staan nog beschikbaar zijn.

Waar wil je kerst vieren?

Voordat je überhaupt kunt boeken, moeten jullie natuurlijk eerst jullie bestemming bepalen. Onze bestemmingsexperts kunnen daar uiteraard bij helpen. Ook makkelijk: gebruik onze bestemmingswijzer, waarmee je in drie stappen dé bestemming vindt die bij jullie wensen past. Wij helpen je alvast op weg met drie bestemmingen waar je perfect kerst kunt vieren met je gezin.

Thailand: voetjes in het zand in plaats van in de sneeuw

Kerstvakantie met kinderen

De winter betekent donkere dagen, kou en weinig zon en warmte. Kunnen jullie wel wat vitamine D gebruiken? Vier dan kerst in Thailand! Hier is het weer het hele jaar door lekker tropisch. Ontdek tempels, jungle en bounty-eilanden en vier kerst met je voetjes in het zand van paradijselijk witte stranden. Alsnog een witte kerst, maar dan nét een beetje anders.

Naar Riksja Family Thailand

Kerst tussen de leeuwen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika lopen de seizoenen tegengesteld aan die van ons. Wanneer wij hier bibberen van de kou, is het daar hartje zomer. Zin in tropische temperaturen, maar dan wel zonder jetlag? Dan is kerst vieren in Zuid-Afrika perfect! Doordat je zuidwaarts over de aardbol vliegt, is er geen tijdsverschil. Dat betekent het vliegtuig uit, tot rust komen in je hotelletje en de volgende dag fris en fruitig fietsen tussen de wijnvelden of de jeep in, op safari. Wie spot er als eerst een leeuw of giraffe?

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Zon, zee en zwemmen met zeekoeien in Florida

Met meer dan driehonderd dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine State. Rond kerst is de temperatuur heerlijk, met een gemiddelde tussen de 18°C en 24°C en weinig regen. Chill op Miami South Beach of ontmoet Mickey Mouse in Orlando: wie de kou van de Nederlandse winter even wil ontvluchten in December, zit in Florida perfect op z’n plek.

Naar Riksja Family Amerika

Extra lange voorpret!

Vroeg boeken betekent dus betaalbaardere vliegtickets en een grotere kans dat jullie gewenste slaapplekken nog beschikbaar zijn. Maar we zijn één punt bijna vergeten: de voorpret! In het voorjaar al voor de kerstvakantie boeken betekent extra lang voorpret. En dat is minstens net zo leuk als de reis zelf.

Weet jij al waar jullie kerst willen vieren dit jaar, of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij bieden in twaalf landen individuele familierondreizen aan, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met peuters, kleuters, kinderen en tieners. Waar wil jij heen?

Bekijk alle bestemmingen

Of lees verder voor nog meer inspiratie. Twijfel je nog over kerstvakantie in het buitenland? Niet doen! Ook leuk: de grappigste kersttradities over de grens.

background-pattern