Naar boven

Zo ziet de vakantie eruit als je het aan papa overlaat

blog

Geschreven op
maandag 12 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl

Geen reservekleding in de rugzak, precies de verkeerde knuffel ingepakt en een koffer die eruitziet alsof er een bom in is ontploft zodra je hem opent. Jep, als je het aan papa overlaat, ziet de vakantie er een (flink) stuk anders uit … Maar papa’s van Nederland: we zien jullie. Dit is een ode aan jullie gestuntel, want we weten heus wel dat jullie je best doen. Want als je de vakantie aan papa overlaat, dan …

… is de helft van de koffer thuisgebleven

Met precies datgene erin dat eigenlijk onmisbaar is. “Schat, ik heb hier wel de tandpasta, maar waar zijn eigenlijk de tandenborstels?”

… mist er een reservesetje kleding in de dagrugzak

Maar gelukkig is er wél een tweede zonnehoedje, het favoriete voorleesboek van je kind én een kinderbadpak ingepakt. Terwijl jullie vanavond überhaupt pas weer in de buurt van water komen, maar je weet maar nooit, toch?

… zijn de kinderen ingesmeerd met een witte waas zonnebrandcrème

Myanmar Mandalay markt kind_zonnebrandcreme

Oké, liever een witte waas dan géén zonnebrandcrème, maar de sleutel tot goede zonbescherming is doséren. Tip aan papa: die extra dikke laag zonnebrandcrème zorgt niet voor méér bescherming en zorgt er óók niet voor dat je minder vaak hoeft te smeren. Waar het wél voor zorgt? Vettige handen en vlekken in de kleding zodra je je kind even optilt. Oeps!

… wordt er nog even gevoetbald vlak voor het naar bed gaan

vakantie voetballen

En kunnen we dat naar bed gaan dus wel vergeten, want een hyperactief kind slaapt nog láng niet, natuurlijk.

… zijn de kledingcombinaties van de kinderen ‘bijzonder’

kleding kinderen kleurrijk

Een gestreepte gele korte broek, daarboven een groen gestippeld shirt (met lange mouwen, uiteraard) en dan dat ene zonnehoedje dat je schoonmoeder jullie ooit heeft gegeven maar dat zelfs na een jaar nog steeds veel te groot is. Tijdens jullie safari door Zuid-Afrika ben jij de hele tijd bezig om dat hoedje niet voor de ogen van je kind te laten vallen, want het zou ook zo jammer zijn als hij de giraffes mist. Ach, papa probéért het in elk geval … Morgen regelt mama de outfits wel weer.

… wordt er ongezond gegeten

kind ijsje vakantie

Halló, we zijn toch op vakantie?

… zit elk kledingstuk in de kreukels

Gekreukte was waslijn

Maar dan ook echt élk kledingstuk. Zelfs de onderbroeken. Die koffer-inpak-skills zijn aan de meeste mannen helaas niet besteed, dus op ieder vakantiekiekje ziet iedereen eruit alsof de outfit al drie weken in de koffer zat gepropt. Om nog maar te zwijgen over de ingepakte kleding an sich, want tien shirts met lange mouwen voor een rondreis door Florida in de zomer is nou óók weer niet nodig.

… is het alsnog ontzettend gezellig en fijn!

Kleding met vouwen en kreukels, vijf onderbroeken te kort, de gekste kledingcombinaties en een toer plannen op het moment dat de baby eigenlijk zijn middagslaapje heeft, allemaal niet onoverkomelijk. Dus papa’s: jullie doen ook alleen maar je best. Dat weten we. Echt. Kun je wel wat extra hulp gebruiken met inpakken? Check dan de ultieme inpaklijst voor papa en laat iedereen versteld staan van jouw nieuw verworven pak- én vouwskills.

background-pattern