Menu background

Naar boven

Inpakken kinderwagen bagage

Dit is de ultieme inpaklijst voor papa

blog

Geschreven op
maandag 12 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Zo’n deel van de vakantie dat vaak onuitgesproken opgesplitst wordt: mama pakt de koffers, papa sjouwt alles naar de auto. Tijd om de rollen eens om te draaien, want papa’s kunnen ook best goed pakken! Toch? Deze is voor jullie, papa’s! Begin met de ultieme inpaklijst voor een verre reis met kinderen, en check daarna of je deze aanvullingen niet vergeten bent. Fluitje van een cent, dat inpakken.

Die ene favoriete knuffel

teddybeer op vakantie

En die andere. Vraag een paar dagen voor vertrek al aan je kind welke knuffel hij mee wil nemen, zodat er geen lastminute-keuzestress ontstaat. Extra tip: naai een labeltje met je naam en telefoonnummer op die ene lievelingsbeer. Mocht-ie dan ooit kwijtraken, dan is hij (hopelijk) snel weer terug en scheelt dat een hoop tranen.

Genoeg reserve-onderbroeken

ondergoed waslijn

Niets is zo vervelend als een ongelukje op reis en dan een onderbroek tekortkomen. Kun je niet wassen op vakantie? Reken dan voor jezelf voor iedere dag één onderbroek en pak er eentje extra in voor de zekerheid. Voor de kids reken je twee of drie extra setjes ondergoed. Gewoon, voor de zekerheid. O ja, pak ook altijd een setje ondergoed in je rugzak of handbagage. Genoeg ondergoed is belangrijk, maar dan moet ’t natuurlijk wél binnen handbereik zijn en niet nog in de lodge liggen.

Per kind een eigen koptelefoon

baby koptelefoon

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is … blauw. Zo’n spelletje werkt goed in de auto, maar op zo’n tien kilometer hoogte zijn de entertainmentmogelijkheden op een gegeven moment wel op. Gelukkig is op veruit de meeste vluchten tegenwoordig in-flight entertainment aanwezig. Extra tip van een van onze reisfanaten: geef je kinderen een eigen koptelefoon. De koptelefoon van de vliegmaatschappij is meestal te groot, waardoor die afvalt. Dat is natuurlijk niet fijn als je een leuke Netflix-film wilt kijken of een spelletje wilt spelen op de tablet. Liever iets minder digitaal? Check dan onze boekentips voor kinderen.

Een nachtlampje

nachtlampje

Niet alleen voor de kinderen, misschien ook wel voor jezelf. ’s Nachts naar het toilet gaan op een vreemde locatie is toch altijd nét even anders dan thuis, waar je met je ogen dicht het toilet weet te vinden. Plug daarom een nachtlampje in een van de stopcontacten, of houd een druklampje binnen handbereik. Zo’n druklampje is overigens ook handig als je ’s nachts op muggenjacht moet!

Goede muziek (… dus geen K3)

muziek platen

Heeft jouw kind thuis ook de zeggenschap over welke muziek er afgespeeld wordt? Herkenbaar, maar soms ook een beetje vermoeiend. Want laten we wel wezen: K3 is best aanstekelijk, maar na tien keer op een rij zou je het liefst de radio oya lélé-gendarisch hard uit het raam gooien. Gelukkig blijken ‘volwassen nummers’ ook aanstekelijk te werken bij kinderen. En een nummer dat je op vakantie hebt gehoord, kan jaren later nog fijne herinneringen oproepen aan dat ene moment. Onze Travel-playlist zorgt voor het ultieme vakantiegevoel voor het hele gezin.

Onderling kleding uitwisselen

Koffers bagage

Als jij en je partner allebei een eigen koffer meenemen, wissel dan onderling een paar kledingsetjes uit van zowel de kinderen als jezelf. Mocht een van de twee bagagestukken kwijtraken, dan heb je altijd nog wat van je eigen spullen in de andere koffer.

Ook handig: twaalf essentiële dingen die niet mogen ontbreken in je koffer

koffer inpakken

De vanzelfsprekende en belangrijke dingen als portemonnee, paspoorten, telefoons en vliegtickets vergeet je vast niet tijdens het volstoppen van koffers en handbagage. Maar naast de écht onmisbare spullen mogen deze twaalf dingen wat ons betreft ook niet ontbreken in je koffer. Benieuwd of je alle spullen in je koffer gaat krijgen? Met onze inpaktips komt dat ongetwijfeld goed.

Inpakken kinderwagen bagage
background-pattern