Naar boven

5 Halloween outfits voor reisliefhebbers

blog

Geschreven op
woensdag 28 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Halloween is inmiddels de oceaan overgevlogen vanuit Amerika, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Uitgeholde pompoenen met lichtjes langs de weg en een verkleedpartij in het vooruitzicht vertellen ons dat het tijd is voor Halloween. Als reisfanaten kijken we natuurlijk verder dan griezelige outfits. We kijken naar griezelige outfits mét een reisthema. Van Mexico tot Egypte, zo gaan onze kinderen verkleed op 31 oktober. Trick or treat!

1. Día de los Muertos, Mexico


Wij vieren Halloween. De Mexicanen vieren Día de los Muertos. Of te wel, de Dag van de Doden. In de nacht van 31 oktober op 1 november gaan de hekken van de hemel open en komen de ‘angelitas’ (engeltjes, kindergeesten) terug om de feestdag met familie te vieren. Op 2 november worden de volwassenengeesten verwelkomd met veel vrolijkheid. Tijdens Día de los Muertos wordt er niet getreurd, maar gefeest. Al zien de outfits en behoorlijk griezelig uit. Mexico-expert Mara woonde de feestdag bij en werd geïnspireerd om haar dochters zo te kleden voor Halloween.

2. Mummie, Egypte


Duizenden jaren geleden werd op 31 oktober oudejaarsavond gevierd in Ierland. Zij waren ervan overtuigd dat de geesten die avond hun woonplaats kwamen bezoeken. Dat Halloween een griezelig feest is, heeft alles te maken met de herdenking van de doden. Verkleden als een mummie tijdens Halloween is daarom ook hélemaal in het thema. De lichamen van faraos werden na de dood gebalsemd en gemummificeerd. De Egyptenaren geloofden zo dat de faraos een eeuwig leven zouden hebben. Voor Halloween een van de makkelijkste outfits: pak twee of drie oude witte lakens, scheur ze in repen, trek de kids oude kleding aan en plak de witte repen aan de kleding. Wat witte schmink op het gezicht en voilà.

3. (Vogel)spin, Amazone


“”Whaaaa, een spin!” Met een gil en een sprong vliegen veel mensen de lucht in als ze een spin zien. Groot of heel klein. Een goed schrikeffect dus voor de klasgenoten en buren om met Halloween verkleed te gaan als (vogel)spin. Zo eentje uit de Amazone. Wat heb je nodig? Zwarte kleding, panty’s van mama en de rest wordt uitgelegd in een artikel over DIY Halloween spin kostuum.

4. Big five, Afrika


Heb je de big five nog niet in Afrika gespot? Dan is Halloween het moment om er alvast een aantal af te strepen, want er is vast iemand in de klas verkleed als leeuw, tijger of olifant. Wij vinden dit elk jaar weer een leuke – en vooral makkelijke – outfit. Een onesie aan en gaan! Schmink op het gezicht maakt de outfit af. Hoe je dat doet? Dat zie en lees je in deze uitleg over het schminken van een leeuwengezicht.

5. Cowboy, Amerika


Een cowboyhoed op, een stoere blouse aan en een nep pistool in de hand. Niet grimmig genoeg? Schmink het gezicht dan als een zombie of schaf simpelweg een zombiemasker aan en je hebt een zombie cowboy all the way from America.

Hoe gaan jullie kids verkleed met Halloween? We zijn benieuwd en zien het graag voorbijkomen op Instagram met @RiksjaFamily.

background-pattern