Naar boven

Das komfortable Hotel am Strand von Langkawi

Code oranje: hier kunnen jullie nog wél heen in Griekenland

blog

Geschreven op
maandag 7 september
Geschreven door
Shannon van Duyl

Hebben jullie plannen om naar Griekenland te gaan deze herfstvakantie? Het kan nog steeds! Ondanks dat de overheid de Griekse eilanden op code oranje heeft gezet, is het nog steeds mogelijk om naar Griekenland af te reizen. Het vasteland en het schiereiland Peloponnesos zijn dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken én beiden staan op code geel. We geven 4 redenen waarom juist nu een vakantie met het gezin naar het Griekse vasteland een goed idee is.

#1 Veilig en relaxed

grieks ontbijt

In Griekenland heeft de overheid in maart direct al strikte maatregelen getroffen, waardoor het aantal besmettingen veel lager is gebleven dan in Nederland. In musea en in winkels worden mondkapjes gedragen en in een restaurant draagt de ober een gezichtsmasker. In hotels met ontbijtbuffet wordt jullie zelfgekozen lekkers volgens de hygiëneregels door het personeel opgeschept. Tel daarbij op de rust en het gemak waarmee je afstand kunt bewaren en je voelt je direct relaxed op reis in Griekenland. Ook fijn: vanaf nu hoef je geen gezondheidsverklaring en de zogeheten PCR-test te laten zien bij aankomst in Griekenland.

#2 Nog even naar de zon

zonsondergang

Natuurlijk is Nederland mooi, absoluut! Maar rijdend door bergen of langs kristalheldere baaien, do we need to say more? De herfstvakantie in oktober en de meivakantie zijn ideaal voor een reis naar Griekenland. Op het vasteland en de Peloponnesos zit je nog steeds goed met code geel en in slechts drie uur vliegen ben je in Athene. Het klimaat is mild. Het is er met gemiddeld 23 graden prettig toeven. Het zeewater is de hele zomer lekker opgewarmd en in oktober nog steeds 20 tot 25 graden.

#3 Lekker rustig op de Peloponnesos

delphi apollo

Het massatoerisme is nog niet op gang gekomen. Dat is jammer voor de Grieken, maar voor ons reizigers die graag weg van de massa gaan, best wel fijn. Bedjes op het strand staan lekker uit elkaar en op de terrassen heb je de ruimte. Terwijl het normaal gesproken druk is bij de tempel van Apollo, kunnen jullie nu genoeg foto’s van deze bijzondere plek maken zonder andere mensen.

#4 Die vriendelijke bevolking wil je toch helpen?

griekse local

Een vakantie naar Griekenland trekt telkens weer en de belangrijkste reden zijn de mensen. Ze zijn hartelijk, gastvrij en vinden alles prima. Zeker met kinderen is dat fijn. Een kinderstoel nodig? Voor je het weet komt er al iemand mee aangelopen. En met een vakantie naar Griekenland help jij die mensen weer aan brood op tafel en dat geeft een goed gevoel. Twee vliegen in één klap!

poros

Nog even weg in de herfstvakantie?

Met de bouwstenen van Griekenland Family kunnen jullie je eigen Griekenland-reis samenstellen. Ga cultuur snuiven in Athene, leer koken in Delphi of ga met een gids zwemmen bij afgelegen strandjes. Natuurlijk toerend met jullie eigen huurauto.

*Dat je nu even langer moet nadenken over het boeken van een reis snappen we volledig. Maar reizen in coronatijd is te doen, zolang je goed voorbereid bent. Daarnaast als je boekt bij Riksja ben je verzekerd van deze acht zekerheden.

Das komfortable Hotel am Strand von Langkawi
background-pattern