Naar boven

Coronaproof uitjes herfstvakantie Nederland

7 coronaproof uitjes deze herfstvakantie

blog

Geschreven op
vrijdag 16 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Ons reizigers hart klopt al maanden noodgedwongen minder hard. Het liefst nemen we onze kinderen mee ver van hier. Laten we ze nieuwe vriendjes maken met de kinderen die spelen tussen de rijstvelden in Indonesië, laten we ze met verwonderende blik de olifanten en giraffen zien in Afrika en laten we ze kennis maken met culturen, zoals de eeuwenoude Inca’s in Peru. Maar de realiteit is anders en dat zet de creatieve brein van ons als ouders aan het werk voor de herfstvakantie. Maatregelen zijn weer aangescherpt en Rutte vraagt ons zo min mogelijk te reizen, ook in Nederland. Gelukkig zijn er in en rondom huis genoeg reislustige activiteiten te doen. Deze coronaproof uitjes gaan wij met de kids doen tijdens de herfstvakantie!

1. Vakantie in eigen huis

Van Flamenco dansen en vakantiefoto’s maken tot Spaanse les en sambaballen knutselen. Reis deze herfstvakantie coronaproof naar Spanje, gewoon vanuit je eigen huis. Professionals als dansleraren, muziekdocenten, theatermakers, sportinstructeurs en gezinscoaches hebben meer dan dertig activiteiten bedacht die je aan de hand van filmpjes en geschreven opdrachten naar Spanje brengt. Je kiest zelf wanneer en welke activiteiten je doet. Wil je meer culturen ontdekken? Dan hebben ze ook een zes-wekenpakket, waarbij je elke week een nieuwe cultuur ontdekt.

2. Op een onbewoond eiland

Geen tropisch eiland ergens voor de kust van Thailand, maar een privé eiland in Noord-Holland. Bereid de kinderen vast voor een internetloze dag, want op Natuureiland Jisp ga je met het gezin back to basic. De dag staat in het teken van spelletjes spelen, het water op met een surfplank of kano, een wandeling over het 6.000 m2 grote eiland, reisherinneringen ophalen rondom de vuurkorf en een herfstachtige barbecue.

3. Naar het bos met de boswachter

Coronaproof uitjes herfstvakantie Nederland

Regen laarzen aan, de herfstgeur in het bos tegemoet en op zoek naar kastanjes en eikels. Overdag leren de kinderen van de boswachter over de verschillende paddenstoelen en gaan ze op zoek naar de kabouters van het kabouterpad. In de avond, als het pikkedonker is, logeren jullie op een natuurcamping en wijzen de flonkeringen je de weg over het Boomkroonpad in de Drentse bossen. Staatsbosbeheer heeft middenin de natuur en dichtbij huis allerlei coronaproof activiteiten voor de herfstvakantie.

4. Speurend op ontdekkingstocht

Een speurtocht is heel coronaproof, want er is er altijd eentje in de buurt en je doet het op eigen gelegenheid. Met een najaarszonnetje doe je dit wandelend of fietsend. Op regenachtige dagen zit je overdekt in je eigen auto met de kinderen op de achterbank. Dit zijn onze speurtochttips:

Autospeurtocht

In elke Nederlandse provincie is het mogelijk om een autospeurtocht met het gezin te doen. Leuk voor jong en oud. Je komt langs bezienswaardigheden, waardoor het ook een leerzame speurtocht is. Met de antwoorden op de vragen onderweg ontcijfer je de geheime code en maak je kans op de schatkist. Zet de eerste dag van de maand in je agenda, want dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Geocachen

Een treasure hunt waarbij je je telefoon nodig hebt met de GPS aan, de Geocaching app gedownload en een pen om je naam achter te laten. Op de app vind je de mooiste locaties met verstopte containers (schatten).

Fort Family Rally

Ontdek de stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een digitaal roadbook, een fortenbingo en puzzels. Gewoon vanuit je auto.

Troovie

Voor de creatieve ouder is het mogelijk om zelf een speurtocht in elkaar te flansen, maar de app Troovie heeft ook over heel Nederland kant-en-klare speurtochten. De app heeft een kinderlijke vormgeving en leuke activiteiten die je vindt aan de hand van de kompas.

5. Kunstzinnige steden: street art tour

Coronaproof uitjes herfstvakantie Nederland

Zijn jullie meer een stads- of kunstgezin? Doe dan een street art tour. Van Heerlen tot Amsterdam, Nederland is versierd met kleurrijke street art. De street art is vaak te vinden op minder drukke plekken, net buiten de hoofdstraten of het centrum. Met een gids of een app volg je een route langs kunstwerken van kunstenaars van over hele wereld.

6. De Nederlandse Sahara en Amazone

Coronaproof uitjes herfstvakantie Nederland

Stond een familie rondreis naar Marokko of Brazilië dit jaar op de planning? We kunnen de pijn, van het niet door kunnen gaan van deze reis, niet wegnemen. Wel kunnen we de pijn verzachten. Op eigen bodem zijn namelijk ook heuvelachtige en zandkleurige duinen te vinden, zoals de Loonse en Drunense Duinen en de Soesterduinen. Voor het volgen van de waterwegen van een mangrove reis je af naar het Nationale Park de Biesbosch. Leuk voor wandelingen, boottochten en creatieve vakantiefoto’s met het gezin.

7. Klimmen en klauteren

Oké, het zijn niet de boomtoppen van Costa Rica of Nieuw-Zeeland maar ook bij jou om de hoek kunnen de kinderen klimmen en zweven tussen de boomtoppen. Een parcours van obstakels een aantal meter boven de grond en een mini-zipline maken een klimbos ook heel avontuurlijk. Een favoriet hier bij Riksja Family is het klimpark in het Amsterdamse Bos.

Laat ons zien wat jij deze herfstvakantie met de kinderen gaat ondernemen en gebruik #RiksjaFamily op Instagram.

Coronaproof uitjes herfstvakantie Nederland
background-pattern