Naar boven

Apps

Doe maar digitaal: 7 handige apps voor op reis

blog

Geschreven op
maandag 24 juni
Geschreven door
Shannon van Duyl

Weet je nog, vroeger? Toen je ‘koe’ nog met een korte ‘oe’ schreef, de Batavieren nog met zijn vijven waren en we nog met een papieren kaart zo groot als een campingtafel in de auto zaten richting Zuid-Frankrijk … Oké, die eerste twee zijn niet helemaal waar, maar die kaart kun je vast nog herinneren. Gelukkig is die inmiddels vervangen door Google Maps, én zijn er nog veel meer superhandige apps voor op reis. Wij hebben de zeven fijnste voor jullie op een rij gezet.

1. Handig valuta omrekenen met Valuta+

Valuta+

Van euro’s naar dollars omrekenen tijdens jullie Amerika-reis gaat waarschijnlijk nog wel, en ook Australische dollars laten zich enigszins makkelijk omrekenen. Maar als we je nu vragen hoeveel 7700 Indonesische roepia is in euro’s, dan wordt het wellicht wat lastiger. Gelukkig is er Valuta+, waarmee je makkelijk én gratis meer dan 170 wisselkoersen uit kunt rekenen. Weten jullie dus in no time dat 7700 Indonesische roepia ongeveer 50 eurocent is.

Valuta+ is gratis te downloaden voor Android en iOS.

2. De koffer inpakken met behulp van PackPoint

App Packpoint

Jullie voorpret begint natuurlijk al bij het inpakken van de koffers. Maar wat moet er eigenlijk allemaal me? Nu hebben wij natuurlijk de ultieme paklijst voor een verre reis met kinderen al samengesteld, maar PackPoint gaat nog nét even verder. PackPoint stelt jullie paklijst namelijk samen op basis van het weer op jullie bestemming en jullie geplande activiteiten. En om het nog completer te maken, kun je de app integreren met TripIt en Evernote. Handig!

PackPoint is gratis te downloaden voor Android en iOS.

3. Alles in de buurt met AroundMe

App Around me
Als je het hebt over handig, dan is het deze app wel. Simpel, helder en precies wat je nodig hebt. Op zoek naar een pinautomaat, bar, benzinestation, ziekenhuis, bioscoop, drogist, supermarkt, parkeerplaats of wat dan ook? AroundMe vindt het voor je. Zelfs de plekken die bijvoorbeeld Google Maps soms even over het hoofd ziet.

Around Me is gratis te downloaden voor Android en iOS.

4. Een toilet vinden met Flush

App Flush

Vier woorden die je van een relaxte moeder ineens om kunnen laten slaan in een enigszins gespannen stresskip? “Mama, ik moet plassen …” Gelukkig is er Flush: een app waarmee je niet alleen zo snel mogelijk een openbaar toilet vindt, maar die ook meteen de snelste route ernaartoe voor je berekend. Er zitten maar liefst 190.000 toiletten in de database, dus grote kans dat er een sanitaire stop bij jullie in de buurt te vinden is. Of er toiletpapier aanwezig is meldt de app niet, dus zorg er altijd voor dat je een pakje zakdoekjes bij je hebt!

Flush is gratis te downloaden voor Android en iOS.

5. Onderweg mediteren met Headspace

App Headspace

Last van vliegangst, stress of een jetlag? Dan is de Engelstalige app Headspace dé uitkomst. Niet alleen voor gespannen of vermoeide ouders, ook voor de kids! Deze meditatieapp biedt begeleide meditatie voor allerlei momenten en helpt je tevens makkelijker in slaap vallen met de speciale Sleep Sessions. Ook voor de kids zijn er sessies te vinden, inclusief kleurrijke animaties.

Headspace is gratis te downloaden voor Android en iOS.

6. Lekker Netflixen

App Netflix

Een lange vlucht of een paar uurtjes wachten te overbruggen? Eitje! De Netflix-app mag tijdens jullie reis niet ontbreken op je tablet of telefoon. Extra tip: de meeste films en series zijn tegenwoordig te downloaden. Kies dus voorafgaand aan de reis (samen) een paar films en series uit, die tijdens de reis met een gerust hart bekeken kunnen worden. Dat scheelt je een heleboel roamingkosten in het buitenland! Zoek je nog Netflix-tips voor het hele gezin? Die hebben we natuurlijk voor jullie!

Netflix is gratis te downloaden voor Android en iOS.

7. Foto’s bewerken met VSCO

App VSCO

Vakantiefoto’s maken we tegenwoordig gewoon met onze smartphone. Wil je dat ene mooie kiekje online delen of naar het thuisfront sturen, maar kan de foto nét een beetje nabewerking gebruiken? Ga dan voor VSCO: een superhandige fotobewerkingsapp. Standaard zitten er tien voorinstellingen in die je meteen kunt gebruiken, en natuurlijk kun je ook zelf altijd nog aan de slag met contrasten en kleurintensiteit.

VSCO is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Alle apps gedownload en ben je op zoek naar nog meer reistips? Check dan even deze vakantietips, waarmee jullie gegarandeerd zorgeloos op reis gaan. Alleen nog even kiezen waarnaartoe, maar zelfs daar is een oplossing voor! Met onze bestemmingswijzer bepaal je in drie handige stappen wat jullie volgende reis wordt.

Apps
background-pattern