Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

IJsland: een geologisch wonder en wandelparadijs 

IJsland ligt op de Mid-Atlantische Rug, een scheidslijn tussen twee continenten. Bij de Geysir en Gullfoss waterval in de Golden Circle kun je deze kloof, tijdens je vakantie, goed zien. De actieve vulkanische zone rond deze kloof is de oorzaak van aardbevingen en vulkaanuitbastingen in IJsland. Deze geologische verschijnselen maken van IJsland een zeer bijzondere bestemming.

De prachtige landschappen kunnen perfect te voet worden verkend. IJsland is dan ook een wandelparadijs. Loop aan de voet van kleurrijke bergen, bruisende watervallen en langs kliffen door de ongerepte natuur van IJsland. De meeste wandelpaden zijn goed aangegeven en in goede staat. We beschrijven een aantal wandelgebieden die zeer de moeite waard zijn tijdens je IJsland-vakantie.

Vatnajökull gletsjer - Wandelen in Skaftafell N.P.

Er zijn in dit gebied een aantal geweldige wandelpaden. In het bezoekerscentrum kun je, tijdens je IJsland vakantie, een wandelkaart van het gebied krijgen. Een korte wandeling gaat naar de indrukwekkende basalt waterval Svartifoss. Je kunt het ook hogerop zoeken in de bergen van het Skaftafell National Park, waar je bij mooi weer kunt genieten van het uitzicht op de kust, de bergen en de gletsjer van Vatnajökull. Deze gletsjer zelf is ook te bewandelen. Wel regelen we daarvoor een gids en betrouwbaar materiaal. Je loopt door dit Skaftafell park met onze 360° IJsland en Winter op zijn best rondreis.

 

Highlands - Wandelen in Landmannalaugar

Het geothermische gebied Landmannalaugar vinden wij een van de mooiste wandelgebieden in IJsland. Het ligt in de hooglanden en is alleen te bereiken met een 4×4 tijdens onze Expeditie in het hoogland rondreis. Het hoogtepunt van Landmannalaugar zijn de kleurrijke ryolietbergen. Er zijn diverse wandeltochten mogelijk die goed te doen zijn. Vooral de wandeling naar de meest kleurrijke berg – Brennisteinsalda is een aanrader. Lopend over een lavaveld, langs Solfataren en vervolgens gedeeltelijk omhoog kom je op de top. Hier word je, tijdens jouw IJsland-reis, beloond met een prachtig panoramisch uitzicht op de kleurrijke Rhyolithhänge. Deze tocht duurt een uur of twee.

Vulkanenroute - Wandeling bij Skogafoss

Dit is een spectaculaire wandeling naar de waterval van Skogafoss die je tijdens je IJsland vakantie kunt maken. Je komt langs andere watervallen die in spectaculaire canyons storten. Deze tour is onderdeel van de beroemde Laugarvegur hike die je in een paar dagen naar Landmannalaugar brengt. Maar dat is voor de echte die-hards. Je kunt je ook terug laten brengen naar het beginpunt.

Myvatn meer - wandelen door een maanlandschap

Ook rond het meer van Myvatn zijn er veel wandelmogelijkheden – door kloven, over  hoge uitkijkpunten, naar watervallen, door de lava velden of langs kraters. Op veel plaatsen komt rook uit de aarde en hoor je de stoom sissen. De gemakkelijke route is geschikt voor gezinnen, maar blijf wel op de gemarkeerde wandelroute. Combineer dit in je vakantie met een bezoek aan de krater Viti. Hier is een turkoois blauw kratermeer, waar wel een vaak stormachtige wind waait.

Snaefellsnes schiereiland - Wandeling bij Arnarstapi

Deze eenvoudige wandeling gaat langs een indrukwekkende klif met basalt kolommen, grotten, poorten en vogelkolonies. Vanaf de parkeerplaats in Arnarstapi is het slechts een klein stukje lopen naar de kust, waar je ontvangen wordt door de krijsende meeuwen. Dan loop je langs het strand, door weilanden en door mos bedekte lavavelden. Na ongeveer 45 minuten kom je in het dorp Hellnar, waar je een pitsstop kan houden in Café Fjöruhúsid en kunt genieten van het uitzicht over de baai. Voeg het Snaefellsnes schiereiland toe in je 360° IJsland rondreis.

Oost-IJsland - Wandeling naar Hengifoss

Veel mensen reizen snel door dit gebied onderweg tussen Skaftafell en Myvatn. Toch raden we aan om wat meer tijd te nemen voor deze regio. Bij het rijden langs de prachtige fjorden wachten er op elke hoek nieuwe vergezichten. De kleine vissersdorpjes nodigen uit voor een korte stop. Bij Egilsstadir kun je naar het Lögurinn meer gaan. Aan de oever start de wandeling naar de derde hoogste waterval in IJsland, de 118 m hoge Hengifoss. Het is ongeveer een uur bergop. Op de top word je beloond met een geweldig uitzicht.

Natuurlijke schoonheid in de hooglanden - Wandelen in Kerlingarfjöll

In de hooglanden tref je het minder bekende geothermische gebied Kerlingarfjöll. Je kunt er alleen komen via de de Kjölur Highland Road met je 4×4, tijdens de Expeditie in het hoogland rondreis. Het bijzondere aan Kerlingarfjöll zijn de talrijke warmwaterbronnen, bubbelende modder poelen, vaak naast ijs- en sneeuwvelden. Dit samenspel van kleurrijke bergen, sneeuw en stomende bronnen is uniek in IJsland en maakt dit gebied zeer bijzonder. Je vindt hier verschillende wandelroutes, waar je zelfs in de zomer je soms een weg moet banen door de sneeuwvelden.

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op IJsland en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen