Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Even voorstellen

Wij zijn de Europafanaten bij Riksja Travel. Met veel plezier verzorgen we voor jou een onvergetelijke belevenis door Griekenland.

Wij nemen je graag mee op één van onze belevenissen. 

Op pad met reisfan Astrid
Griekenland is voor mij een duik in de oudheid. Wat zo leuk is aan de Grieken is hoe ze vol enthousiasme over hun rijke geschiedenis vertellen. Wees erop gerust dat je met mooie verhalen thuiskomt. Ontdek de verhalen in het oude Athene. Het is een groot openluchtmuseum waar oud en nieuw bij elkaar komen. En ga naar de eilanden waar je in de kleine dorpen met de typisch blauw en witte huisje je het echte Griekse sfeertje proeft. Net als de heerlijke gerechten. Mijn all time favoriete gerechtje? Verse moussaka.

Op pad met reisgoeroe Joyce
In Griekenland voel ik me altijd meteen thuis. De leukste ervaring die ik had was het bijwonen van een huwelijk en doopceremonie. In een klein dorp op Kreta liep het Grieks-orthodoxe kerkje helemaal vol. Veel gelukswensen en rijstkorrels werden rondgestrooid en op de hoofden van het bruidspaar werden kroontjes gekruist: het teken dat het huwelijk was voltrokken. Later op de avond gingen de schoenen uit en stonden we met z’n allen de sirtaki te dansen.

Op pad met Reisliefhebber Itte
Zeg je Griekenland dan zeg ik Poros. Het is een cadeau om op een prachtige nazomerse dag op deze plek te zijn. Je krijgt meteen een eiland gevoel als je vanuit Galatas een watertaxi naar de haven van Poros neemt. De kerkklokken in het dorpje maken je ‘s ochtends wakker, dus je wekker laat je thuis. En de dag breng je door met wandelen door de straten van het Griekse dorp, relaxen aan zee of met de kajak over het water. Dit is voor mij Griekenland op z’n best.

Riksja Travel - Griekenland specialist

Riksja Griekenland is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op ons kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Less hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Onze lokale collega's

In Griekenland werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Griekenland-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarmee je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op onze overkoepelende website Riksja Travel

Ga met ons mee op reis

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Wij van Riksja Griekenland wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Griekenland!

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen