Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Duurzaamheid in Costa Rica

blog

Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een klein land met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Regenwouden, vulkanen en mangrovebossen; je kijkt er werkelijk je ogen uit. Steeds meer natuurfanaten kiezen deze bestemming uit voor een reis. Goed voor de economie, het is immers een grote inkomstenbron voor het land, maar al die mensen, dat heeft ook impact op de natuur. Gelukkig gaan de Costa Ricanen hier heel bewust mee om. Costa Rica wordt niet voor niets gezien als dé eco-bestemming van de wereld.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 15 januari
Geschreven door
Nienke van der Maar

Tijdens mijn verblijf in Costa Rica viel het me op dat duurzaamheid een veelbesproken onderwerp is. Meer dan 30% van het land is beschermd natuurgebied. Daarnaast heeft de Costa Ricaanse overheid een certificeringsprogramma ingevoerd met een commissie voor duurzaam toerisme. Het doel is dat bedrijven in het toerisme duurzamer gaan werken door bijvoorbeeld afval te scheiden. Toeristen en de lokale bevolking moeten hierbij worden betrokken. Als beloning hiervoor krijgen ze een groen blaadje. Het maximaal aantal te behalen blaadjes is vijf. Hoe meer blaadjes je weet te krijgen, hoe duurzamer je onderneming.

Steeds meer hotels in Costa Rica doen mee aan het programma van de overheid. Goed nieuws, zou ik zeggen: zo blijft de natuur behouden en kunnen komende generaties ook nog optimaal genieten van deze groene bestemming. Ik vond het leuk om te zien dat onze lokale partner in San José al het maximale aantal blaadjes heeft bemachtigd. Wil je zelf een keer alles meekrijgen van deze groene bestemmingen, dan helpen we je uiteraard graag bij je wensen voor een rondreis Costa Rica en hoe je deze nog iets duurzamer kunt insteken

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern