Riksja China & Tibet

Naar boven

Chinese stedentrips

rondreis

 • Reisschema:
  Beijing - Shanghai - Hong Kong
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.495,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €550,-
 • Inclusief:
  o.a. bezoek Chinese Muur en transport
Beijing, Shanghai en Hongkong. De grote drie van China. Bij het reizen door China is dan meteen de vraag: welke steden wil ik bezoeken? Wil ik ze allemaal zien? Of houd ik het bij twee of zelfs een? Juist omdat deze drie steden allemaal een ander beeld van China zullen laten zien, hebben we een rondreis samengesteld waarbij je kennismaakt met deze drie wereldsteden. Daarnaast zorgen we ook dat je in Beijing dé historische highlight bezoekt: de Chinese Muur. Wij kiezen namelijk voor een uniek plekje waar je nog weinig toeristen tegenkomt. Verder kun je in elke stad prima je eigen gang gaan en heb je zelf de vrijheid om de dingen te bezoeken die jij graag wilt zien.Je begint in Beijing waar je je weer even in vervolgen tijden waant als je een bijzondere wandeling over de Chinese Muur maakt. Daarna mixt modern en oud zich in Shanghai en vervolgens land je weer met beiden benen in de westerse wereld van Hong Kong.
bund-shanghai
Decorative torn edge

Dag 1 – Amsterdam – Beijing

Je reis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol aan het begin van de avond en omdat je tegen de tijd in reist, kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur.

Dag 2 – Beijing, aankomst

Reistijd: circa 1 uur

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Je overnacht in een traditioneel hotel in het centrum met fruitbomen en magnoliabomen op de binnenplaats. Het is een kleinschalig hotel en daarom erg sfeervol. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Beijing, verblijf

Na het ontbijt ben je vrij om zelf met een taxi de stad te verkennen. Wij deelden onze ‘vrije dag’ als volgt in: Allereerst bezochten we de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin.

Rond het middaguur kwamen we aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Het is het grootste plein ter wereld met een indrukwekkende historie. Grenzend aan het plein ligt De Verboden stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. Als je het handig vindt kun je ter plekke een gids regelen om je rond te leiden. Voor meer tips, neem een kijkje op ons blog.

Let op: De Verboden Stad is op maandag gesloten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Beijing, wandeltocht Chinese Muur

Een bezoek aan de Chinese Muur mag op je reis eigenlijk niet ontbreken. Wel is de Muur op veel plaatsen erg toeristisch. Na wat speurwerk hebben we een deel van de Muur ontdekt dat een stuk rustiger is. Nadat je op het beginpunt bent afgezet start je met de 5 kilometer lange wandeling over de Muur. Doordat het hier niet druk is en je lang over de Muur loopt, krijg je volgens ons een goed idee van de uitgestrektheid van de Great Wall. Bij het eindpunt word je opgewacht en rijd je terug naar Beijing.

Vind je 5 km lopen te veel, dan kunnen we een excursie naar een deel van de Muur boekenwaar je start en eindigt op hetzelfde punt. Wel is het hier drukker en meer toeristisch met souvenirwinkels.

Meer informatie over Beijing vind je terug bij de Beijing bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Beijing – Shanghai

Reistijd: circa 5,5 uur

Vandaag is het tijd om je laatste indrukken van Beijing op te doen voordat je met de hogesnelheidstrein richting Shanghai vertrekt. Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met deze Chinese bullettrein van a naar b. Wij regelen een transfer naar het treinstation voor je zodat je vanaf het goede station vertrekt. We reserveren tweede klas plaatsen en voordat je het weet arriveer je 4 uur later in Shanghai.

Hier staat de chauffeur met gids je al op te wachten. Hij neemt je programma voor de volgende dagen met je door en geeft je een kaart van de stad mee. Na een klein uur arriveer je in je hotel in de stad. Je verblijft hier in een oud koloniaal hotel. De sfeer is goed bewaard gebleven door de houten vloeren en details uit 1850. De locatie is perfect; aan Suzhou Creek op steenworpafstand van de Bund. Kijk voor een aantal foto’s even bij de bouwsteen van Shanghai. Kijk voor tips in de avond over Shanghai en Hong Kong in ons Riksja reisblog.

Decorative torn edge

Dag 6 – Shanghai, verblijf

In Shanghai kies je je eigen pad. Al gauw zul je flaneren over de Bund, de bekendste boulevard van Shanghai. Neem de Bund Tourist tunnel naar Pudong en je kunt de Bund van de overkant (de indrukwekkende skyline) bewonderen. De bekende Oriental Pearl Tower, de Jinmao Tower en de World Financial Tower zijn de te bezoeken ‘skyscrapers’ met een adembenemend uitzicht over de immense stad. Wie van architectuur houdt, is ook op zijn plek in Shanghai. Daarnaast kun je hier ook een ritje maken met de snelste trein ter wereld: de Duitse Maglev (magneet) trein die tot ruim 350 km per uur haalt. Winkelen is hier ook een optie: de grootste en bekendste winkelstraat van Shanghai is Nanjing Lu. Na een middagje shoppen kun je op de boot stappen en een rondvaart of dinnercruise maken langs de skyline van Shanghai. Doe dit vooral aan het einde van de middag, dan zie je Shanghai met daglicht en in het donker…

Decorative torn edge

Dag 7 – Shanghai – Hong Kong

Reistijd: circa 9 uur

Vandaag neem je afscheid van Shanghai om je reis te vervolgen naar Hong Kong. We brengen je naar het station en vervolgens stap je op de snelle trein naar Hong Kong. 8 uur later ben je in een compleet andere wereld!

In Hong Kong kom je aan in hartje Kowloon. Je neemt hier gemakkelijk de metro (twee haltes) of een taxi naar het hotel. Het zal je meteen opvallen, alles is hier weer lekker in het Engels aangegeven.

Decorative torn edge

Dag 8 – Hong Kong

Hoewel Hong Kong in 1997 aan China is overgedragen gelden hier nog steeds de Britse regels. Dat betekent niet alleen links rijden, maar je kunt je weer verstaanbaar maken in het Engels. Struin over de diverse en typische Aziatische marktjes, bezoek de Tsim Sha Tsui (Avenue of de Stars) en maak een selfie met het bronzen beeld van Jackie Chan. Neem plaats in de steile Peak Tram naar Victoria Peak (het hoogste punt van Hong Kong); een hele belevenis. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen op Nathan Road en Causeway Bay. Hong Kong, het is en blijft een grote stad met veel energie; maar je kunt hier ook ontsnappen aan de drukte en even op het strand ploffen. Verwacht geen hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, maar even afkoelen aan het water aan een van de vele baaitjes kan makkelijk

Tip: ’s Avonds rond 20:00 uur kun je op de Avenue of Stars terecht voor een speciale licht en geluidshow, tientallen gebouwen worden verlicht en daarnaast ondersteund met extra laserlichten. Je bent hier niet de hele avond zoet mee want de show duurt slechts 15 minuten. Bespreek je avonturen van die dag daarna nog even na onder het genot van een cocktail op een van de vele rooftopbars…

Decorative torn edge

Dag 9 – Vertrek naar Nederland

Helaas zit de rondreis door China er op. Via je hotelreceptie regel je gemakkelijk een ticket voor de Airport Express trein naar de luchthaven. Omdat je, in de meeste gevallen, met de tijd meereist, is dag 20 van je reis ook je aankomstdag in Nederland. Je bent een hele ervaring rijker…

Decorative torn edge
torn-edge

Chinese stedentrips

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideëen om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verlengen
 • Meer comfort?
 • Extra excursies
background-pattern