Riksja China & Tibet

Naar boven

Hoe reis je in China?

Algemene informatie

Stel je eigen reis naar China samen

Riksja China is een website voor individuele reizigers. Wij hebben de plekjes op deze website aangedaan en weten hoe je deze het gemakkelijkst en het leukst bezoekt.
China is een enorm land met een oppervlakte zo groot als Europa. Vandaar dat je met de reis naar China van Riksja China afwisselend per trein, auto of vliegtuig reist.

Voor het gemak hebben we twee regio’s geselecteerd en binnen die regio’s combineerbare bouwstenen samengesteld. Beide regio’s hebben een overzichtspagina met bouwstenen (korte China reizen) zodat je eenvoudig zelf je reis naar China kunt samenstellen. Heb je liever een complete rondreis, kijk dan op ons overzicht van rondreizen.

Bij het samenstellen van je reis naar China word je geholpen door reisspecialisten Leonie, Suzanne en Danny met kennis en passie voor China. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Hieronder vind je alvast advies over de meest logische routes en onze mogelijkheden.

Noord en oost-China

De meeste reizen beginnen in het noorden met een Easy going in Beijing. Hier heb je meteen het China-gevoel en je staat na een paar dagen al op de Chinese Muur. Je slaapt in een typisch hutong hotel met de bekende Chinese bouwstijl. Na de eerste hotpot of peking eend raden we aan om per nachtrein naar de Kleisoldaten op de Zijderoute van Xi’an te reizen of naar Chengdu te vliegen voor de bouwsteen Thee en Tai chi.

Ga je liever van de gebaande paden af, bezoek dan de regio Xiahe, waar je met de bouwsteen Monniken op de grasvlakte een roadtrip maakt en een stukje klein-Tibet ervaart. De helderblauwe meren van Jiuzhaigou sluiten perfect aan en je zal verstelt staan van het natuurlijke geweld in deze regio. Je vervolgt de reis naar China met de zuid-westelijke regio en sluit af in het oosten, waar je vanuit Shanghai of Hong Kong terugvliegt.

Vanuit Chengdu reis je per vliegtuig naar de zuidelijk gelegen Yunnan provincie. Hier loop je tussen de Lampionnen in Lijiang en maak je een korte trekking door de spectaculaire Tiger Leaping Gorge. Iets verderop sta je aan de voet van de Himalaya en ontmoet je boeddhistische monniken in een Tibetaans klooster. Vervolgens kun je per bus naar het pittoreske Dali aan het Erhai meer en vervolg je China vakantie naar het zuidoosten.

In het zuiden van China fiets je tussen de sprookjesachtige karstbergen en wandel je door de hoogste rijstterrassen ter wereld. Daartussen vind je de vergeten dorpjes van het typisch Chinese platteland met weinig toerisme. Hier maak je kennis met de vriendelijke minderheden van China. Je reis naar China sluit je af met een kort strandverblijf of in de metropolen Shanghai of Hong Kong, dé plaats waar werelddelen samensmelten.

Vervoer in China

Hoewel Engels tegenwoordig op alle Chinese scholen een verplicht vak is, spreekt de doorsnee Chinees geen vreemde talen. Een riksja regelen voor een tocht door de hutongs van Beijing gaat nog, maar we regelen graag het vervoer tussen de bouwstenen voor je.

Grote afstanden leg je veelal af per (nacht)trein of vliegtuig. Ga je drie weken op reis naar china, reken dan op ongeveer 4 tot 5 binnenlandse vluchten. Een aantal bouwstenen kun je ook per auto of lokale bus afleggen. In de bus of trein ontmoet je de lokale bevolking en leer je je eerste woordjes Chinees.

De transfers bij aankomst zijn geregeld en deze deel je soms met andere reizigers van Riksja China. Zo drukken we de kosten, denken we aan het milieu en beperken de enorme drukte in de grote steden tijdens je China vakantie.

Onze vertegenwoordigers

In China werken wij nauw samen met een Engelssprekende lokale partner. Onze partner is in Zhengzhou gevestigd en heeft jarenlange ervaring. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, excursies en vlieg-, trein- of bustickets van onze partner vind je al voor vertrek in onze reisbescheiden. Hierin tref je ook het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Mocht je problemen ondervinden of vragen hebben tijdens de reis naar China, dan kun je hier ook onze lokale partner voor benaderen. Zij staan je graag te woord en helpen je verde.

Aanvullende informatie China

Het is mogelijk om voor je China reis een retourticket te boeken waarbij je heenvliegt op bijvoorbeeld Beijing en terugvliegt vanaf Shanghai of Hong Kong. Onze reisspecialisten adviseren je over de meest logische en voordelige combinaties. Zie voor meer informatie ook onze vliegticketpagina. De kaart bij elke bouwsteen en rondreis helpt je bij het plannen van je China vakantie.

Tijdens het rondreizen door China overnacht je in karakteristieke accommodaties die passen bij de omgeving, zoals een sfeervol hotel in de oud Chinese wijk van Beijing, een buitenverblijf tussen de kartsbergen bij Yangshuo of een koloniaal hotel in Shanghai. Kijk voor meer informatie op onze overnachten pagina. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je China vakantie.

background-pattern