Riksja Travel Cambodja

Naar boven

3 op reis in Cambodja: zó maak jij Chris zijn reis

blog

Geschreven op
zaterdag 12 mei
Geschreven door
Vincent de Kolf

Heb je ook met veel plezier gekeken naar de afleveringen van 3 op reis Cambodja en ben je geïnspireerd geraakt? Dan hebben wij goed nieuws! Met onze bouwstenen puzzel je namelijk zo zijn route aan elkaar en ontdek je de verborgen schoonheden van Cambodja. Verbaas je over de chaos in Phnom Penh, voel het zachte zand van de witte stranden op Koh Rong onder je voeten en slaap bij een Cambodjaanse familie thuis. Ervaar 3 op reis Cambodja op de Riksja manier met deze bouwstenen:

Phnom Penh – Indrukwekkend Phnom Penh

Met aankomst in Phnom Penh waan je je direct in Azië, of zoals Chris het zegt; een georganiseerde chaos. In Phnom Penh leg je een goede basis voor de rest van de reis. Met onze bouwsteen bezoek je met je gids de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields, zijn verhalen helpen je de geschiedenis en het land te begrijpen. Wij waren diep onder de indruk… Ook neemt je gids je mee naar de andere hoogtepunten van de stad; de Royal Palace en het National Museum.

Kep – Chillen in Cambodja

Vond je dat krabbetje op de krabbenmarkt in 3 op reis Cambodja er ook wel smakelijk uitzien? Vervolg dan net als Chris na Phnom Penh je reis naar Kep. Een rustige badplaats gelegen tussen de groene natuur welke bekend staat om de krabbenmarkt.

Kampot – Zwoele zonsondergangen in Kampot

Kampot is één van onze favoriete plekken in Cambodja. Met onze bouwsteen nemen we je mee naar de pepervelden en onbekende grotten in de omgeving. S‘ avonds met zonsondergang kun je dineren bij je accommodatie aan de rivier. Plak gerust een eextra nacht aan de bouwsteen om het Bokor Hill National park te ontdekken.

Koh Rong Samloem – Even zen aan zee

Laat alle indrukken van de reis lekker op je inwerken op Koh Rong Samloem, het rustige buureiland van Koh Rong. Loop vanuit je bungalow zo het witte zandstrand op. Op Koh Rong Samloem breng je je dagen zonnend en snorkelend door. Helemaal uitgerust kun je zo verder naar het volgende avontuur!

Tonlé Sap meer – Catch of the day

Het mooiste aan Cambodja is nog wel de gastvrijheid en puurheid van de mensen. Een homestay mag volgens ons dan ook niet ontbreken tijdens je reis. Net als Chris, overnacht ook jij op het Tonlé Sap meer in een homestay, maar dan gelukkig zonder een krokodillenkooi onder je matras.

Siem Reap – Antiek Angkor

En dan als toetje na de reis: Angkor Wat in Siem Reap! Onze gids neemt je mee naar de bekende en onbekende tempels. Luister naar zijn verhalen over de geschiedenis van de tempels en het boeddhisme. Ook een excursie naar de heilige berg Phnom Kulen plannen wij op aanvraag graag voor je in.

Cambodja heeft trouwens nog veel meer moois te bieden dan wat in 3 op reis wordt gefilmd; overnachten in een glamping tent in de jungle of een handje meehelpen op de rijstvelden. Neem gerust contact op met een van onze Cambodja specialisten om samen je ideale reis aan elkaar te puzzelen!

background-pattern