Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Boottocht van Battambang naar Siem Reap: Tips & Tricks

blog

Geschreven op
vrijdag 13 april
Geschreven door
Vincent de Kolf

Een unieke en authentieke ervaringfloating village boot battambang siem reap

In Siem Reap is er volop aanbod van dagtours naar de drijvende dorpjes in de omgeving. Door de massa’s toeristen die hier dagelijks komen is de authenticiteit er inmiddels wel vanaf. De locals hebben ook ontdekt dat toeristen de portemonnee goed vullen en als toerist betaal je voor een bootticket veel te veel. Dit slaan wij dan ook liever over. Liever logeren wij in een dorpje bij mensen thuis waar je ’s ochtends met zonsopgang de visserij meemaakt voordat alle toeristen arriveren. Dit kun je boeken met onze bouwsteen ‘Catch of the day’.

Een homestay in Cambodja betekent ook geen elektriciteit en warm water. Iets te back to basic voor jou? Dan hebben we nog een andere leuke mogelijkheid; de boot Battambang Siem Reap, natuurlijk kun je de route ook andersom maken.

Boot Battambang – Siem Reap

De boot van Siem Reap naar Battambang is een indrukwekkende tocht over het Tonlé Sap meer en de Sangker rivier. Het is een lokale boot, verwacht aan boord dus geen luxe. De locals gebruiken deze boot als vervoersmiddel en onderweg zal er geregeld iemand per klein bootje aanhaken. Onderweg vaar je door drijvende dorpjes en vang je een glimp op van het ongerepte Cambodja. Dit zijn namelijk niet de plekken waar de toeristen tours komen. Je wordt tijdens de tocht volop begroet door zwaaiende. Je passeert kleine vissersbootjes die met een net hun maaltijd van de dag binnen proberen te halen. Wij vonden dit een prachtige en unieke ervaring.

Onze tips voor de boot Battambang – Siem Reap

De boot Battambang Siem Reap is een lokale boot met weinig comfort aan boord. Daarom is het nuttig je van te voren een beetje in te lezen. Hieronder lees je wat je moet weten en geven we je tips om de tocht zo comfortabel mogelijk te maken.

  • Reis met de boot van Battambang Cambodja naar Siem Reap in het regenseizoen

In het regenseizoen (van mei t/m oktober) moet je rekenen op een tocht van zo’n 6 tot 8 uur. In het droge seizoen (november t/m april) staat het water lager en kan de boottocht Battambang Siem Reap wel tot 10-12 uur duren. Wanneer het water té laag staat en de boot vast komt te zitten zou de reis verder voorgezet moeten worden met de TukTuk.

  • Maak jezelf comfortabel

Verwacht op de lokale boot geen luxe, beneden zijn houten bankjes en boven op het dek zit je in de volle zon. Een sprei om op te zitten, klein kussentje, pet en veel zonnebrand zijn aan te raden om de reis wat aangenamer te maken.

  • Sla wat te eten in

Onderweg maak je een stop bij een restaurant, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. Wij vonden het prettig wat te eten bij ons te hebben wat we al in Siem Reap of in Battambang van te voren hadden ingeslagen.

  • Zorg voor een volle batterij van je camera of mobiele telefoon

Want deze boottocht is fotogeniek! Wij kwamen terug met een grote collectie prachtige foto’s. Voor degenen met een camera raden we aan een zoomlens mee te nemen om zo de mooiste plaatjes te kunnen schieten.

Ben je van plan van plan naar Siem Reap én Battambang te reizen, vraag dan onze bouwsteen Antiek Angkor aan en onze bouwsteen in Battambang Cambodja. Wij regelen een tuktuk die je ophaalt bij je hotel en naar de boot brengt, bij aankomst staat er ook weer iemand op je te wachten om je naar je accommodatie te brengen.

De boot Battambang Siem Reap kun je natuurlijk ook in tegenovergestelde route boeken.

background-pattern