Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Vakantievoorpret? Zo haal je het maximale eruit!

blog

Geschreven op
dinsdag 25 juni
Geschreven door

Je visum aanvragen, je paspoort verlengen, een oppas voor je planten regelen en je koffer inpakken; dit soort ‘verplichte dingen’ horen natuurlijk bij de voorbereidingen van je reis, maar eerlijk is eerlijk: niet alles van dit afstreeplijstje is nou echt leuk om te doen. Maar geen zorg, we hebben ontdekt hoe je vóór je reis ook wel heel veel voorpret kunt hebben. Hoe? Nou, zo!

#1 Begin met aftellen

vacationcountdown

Aftelkalenders zijn voor kinderen? Vinden wij niet! Download de ‘Vacation Countdown App‘ op je telefoon en je weet exact over hoeveel dagen, minuten en seconden jij in het vliegtuig zit. De achtergrond van je countdown kies je zelf uit en niet geheel onbelangrijk: je kunt de aftelkalender heel makkelijk met je vrienden delen via Facebook en Whatsapp. Ons advies? Je vrienden héél vaak laten weten hoelang het nog duurt. Deze jaloersmakende info is toch superbelangrijk om met iedereen te delen? 😉

#2 Bekijk heel veel filmpjes

Bewegende beelden zeggen meer dan duizend foto’s en het is natuurlijk heerlijk om alvast te kijken waar jij straks uithangt en wat je er allemaal kunt doen. Tip: begin bij ons Riksja Travel-YouTubekanaal. Daar vind je alvast heel veel geweldige bestemmingsfilmpjes!

#3 Zoek naar Instagramfoto’s

Instagram

Bewegende beelden zeggen veel, maar je kunt toch nooit genoeg reisinspiratie krijgen? Een uitkomst om alvast de sfeer van het land te proeven, is wat ons betreft Instagram. Je kunt specifiek zoeken op hashtags. Ook handig: op ons Riksja-kanaal vind je onze landenfoto’s altijd met ‘#riksja(land)’. Kijk ter voorbeeld maar eens naar #riksjachina, #riksjaindia of #riksjazuidafrika. PS: je volgt ons toch wel al via Instagram?

#4 Zoek alvast naar restaurantjes ter plekke

vietnam

Lekker eten hoort bij reizen. Wij smullen van lokale eettips! Op reis kan het lastig zijn om zelf tussen de honderden opties te kiezen, dus we luisteren vaak naar andere reizigers – in ons geval onze collega’s. Gelukkig delen die hun insidertips ook graag met jou. Zo hebben we heerlijk gesmuld in Brunch (Salento, Colombia) en als je naar Chiang Mai in Thailand gaat, dan moet je zeker eten bij Whole Earth restaurant. Vraag ons vooral naar de tips voor jouw bestemming!

#5 Zoek uit wat lokale gerechten zijn

eten-op-reis

Waar je wilt eten is één ding, maar wát je wilt eten is een tweede! Het uitzoeken van wat je wilt eten (en misschien al menukaarten lezen) is ook onderdeel van de voorpret. Ook handig als je gelijk al weet hoe bepaalde gerechten heten (en wat erin zit), want niet overal zijn de menukaarten in het Engels (of worden lokale benamingen voor specialiteiten gebruikt). Zo voorkom je dat je opeens een gefrituurde cavia of bord met spinnen geserveerd krijgt. Want je laten verrassen kan leuk zijn, maar soms ook iets té avontuurlijk.

#6 Oefen hoe je filmt met je smartphone

Je reisbelevenissen filmen is een aanrader, maar niet iedere reiziger heeft zin om een spiegelreflexcamera, GoPro én camcorder mee te sjouwen. Dat hoeft ook niet per se, want je kunt prima met je smartphone filmen. Althans, als je weet hoe dat moet en thuis alvast oefent. Ook leuk voor de voorpret! Hier vind je goede basistips hoe je filmt met je smartphone.

#7 Netflix-films en Spotifylijsten downloaden

netflix

Buiten Europa op je internetbundel zitten is duur. Netflix biedt de mogelijkheid om films en series te downloaden op je telefoon of tablet; handig als je een paar uur in een bus moet zitten of even geen trek hebt in een boek. Heb je Spotify? Bedenk (ook leuk als voorpret!) wat je op reis allemaal gaat doen en welke muziek je daarbij graag wilt horen. Ben je eruit en heb je de Spotifylijst gevonden? Download ‘m alvast thuis; zo hoef je niet onderweg je internetbundel op te maken. Op zoek naar een goede Spotifylijst? We hebben de lekkerste reisnummers verzameld in onze eigen Riksja-Spotifylijst ‘Sounds like travelling’!

#8 Leer alvast wat woorden

Met Engels kom je vast wel goed uit de voeten, maar als je bijvoorbeeld naar Azië of Afrika gaat, is het aan te raden om een aantal basiswoorden te stampen. Toch wel handig als je nĭ hăo (‘hallo’ in het Chinees) of asante (‘dank je wel’ in het Keniaans) kunt zeggen. Een vertaalapp als Google Translate op je telefoon zetten maakt het leven nog makkelijker. Zo kun je thuis alle woorden die in je opkomen vertalen in de taal van je volgende reisbestemming.

#9 Check het weer

Het is niet alleen handig om te weten hoe warm (of koud) het op je bestemming is, het is natuurlijk ook leuk om te weten – vooral als je weet dat het op je bestemming héél zonnig wordt, terwijl er veel regen wordt voorspeld in Nederland en/of België. En ook hierbij geldt: meld het aan je vrienden!

#10 Foto: before (and after)

Het is natuurlijk súpernuttige informatie om vastgelegd te hebben hoe wit jij was voordat je op reis ging (de before-foto) en hoe bruin je terugkomt (de after-foto). Ook bevorderend voor de voorpret!

Klaar om op reis te gaan?

Komt de reis steeds dichterbij? Inpakstress is niet nodig! Alles wat jij nodig hebt hebben wij al op een rij gezet. Dit is de ultieme inpaklijst voor een verre reis.

background-pattern