Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Top 3 mooiste stranden ver weg én dichtbij

blog

Geschreven op
woensdag 4 oktober
Geschreven door

Vamos a la playa!

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, het zonnetje op je bol terwijl je in je hangmat ligt … Zie je het al voor je? Het is eigenlijk een kers op de taart als je tijdens een toch al mooie reis ook nog een paar stranddagen in kunt bouwen. Maar wat als het geld tekortschiet of werk het niet toelaat om er lang op uit te gaan? Geen zorg, ook Nederland kent z’n pareltjes. We zetten onze drie favoriete stranden wereldwijd voor je op een rij, mét een goed oer-Hollands alternatief.

1. Ga je voor een tropisch toetje in Tulum …

Tulum, Mexico

Kom op … slapen óp het strand is toch wel de ultieme droom, toch? Je stapt je bed uit, slaat de deuren open en voelt het zand tussen je tenen kriebelen … Het kan in Tulum, Mexico. Het strand kent geen souvenirwinkels of nachtleven, maar wel een heuse Maya-ruïne, op een klif boven zee. Sowieso ligt het hele schiereiland bezaaid met oude bouwwerken. Op een uurtje rijden kun je midden in de jungle de tempels van Coba beklimmen. Of neem een verfrissende duik in Gran Cenote, een ondergrondse poel. Een magische ervaring.

Kun je niet wachten om te gaan? Kijk dan op Riksja Mexico.

… of toch voor zand tussen de tenen in Katwijk?

Katwijk aan zee

Moet je naar Mexico om ’s ochtends het slaap uit je ogen te laten waaien? Nee hoor, langs de hele Nederlandse kust staan strandhuisjes. Onze favoriet? Katwijk. Hier vind je knusse huisjes op het strand en als het weer een beetje meezit, is een frisse duik in de Noordzee heerlijk. Ook leuk: je kunt de vuurtoren van Katwijk in de zomermaanden beklimmen. Met een bouwjaar uit 1605 is hij niet heel veel jonger dan de ruïne in Tulum. Vanaf dertig meter hoogte kun je bij helder weer Den Haag en IJmuiden zien liggen. En dat kunnen ze in Mexico mooi niet zeggen.

2. Je kunt gaan eilandhoppen in Maleisië …

Maleisië Perhentians

Zoek je een prototype bountystrand, zo eentje die je het liefste uit een reistijdschrift zou scheuren en aan je muur zou hangen? Zoek dan niet verder. De Maleisische Perhentian Islands zijn werkelijk een plaatje. Hier vonden we een eenvoudig, knus resort met een schommel boven het water. Door de jungle wandel je van baai naar baai. Combineer Pulau Perhentian met z’n eigen koraalrif met het nog onbewoonde Pulau Lang Tengah voor het echte Robinson-gevoel. De tropische visjes zijn hier je beste gezelschap. Vanaf Lang Tengah hop je via Merang door naar de eilandjes Redang en Gem.

Hop hop hop, naar Riksja Maleisië!

Maar wij hebben … Waddeneilanden!

Waddeneilanden

Je wordt er ook heen gebracht met een boot, je hebt er ook eindeloze zandstranden zonder drommen toeristen en met de zeehonden en konijnen is er aan wildlife geen tekort: aan onze eigen Waddeneilanden valt niet te tippen. Ga eilandhoppen tussen Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland of duik naar wrakken in de Waddenzee en Noordzee. Dat is toch ook hartstikke avontuurlijk?

3. Ga voor duizenden visjes in Australië …

Whitsunday Islands, Queensland, Australia. Model released- #408 & 409

Het is misschien wel het beroemdste koraalrif ter wereld: de Great Barrier Reef. Het leven onderwater is een paradijs voor duikers en snorkelaars en het uitzicht boven water is ook niet te versmaden: de uitgestrekte zandstranden van de Whitsunday Islands worden omzoomd door groen regenwoud aan de ene kant en helderblauw water aan de andere, waar je zelfs vanaf de boot visjes in kunt spotten. Vanaf je zeilboot plons je zo het water in of kun je een wandeling over een van de stranden maken. Opdrogen kan op het dek in de zon – ook een perfecte plek om ’s avonds van de sterrenhemel te genieten.

Ga down under met Riksja Australië.

… of bijna net zo mooi: Zeeland

De Zeeuwse schiereilanden vormen onze eigen Down under. Je hoeft er niet alleen een stuk minder ver voor te reizen, de  stranden zijn ook nog eens even breed én schoon als die van de Whitsundays. Hier geen  palmbomen, maar de groengele duinpannen maken veel goed. Duiken, vissen, wandelen of lekker zonnebaden, het kan allemaal.

Ben jij vastberaden om zelf het mooiste strand ter wereld te vinden? Je maakt een mooi beginnetje door een kijkje te nemen bij al onze bestemmingen

background-pattern