Een korte vakantie en toch veel zien? Het kan in deze 5 landen!

Bij een korte vakantie denk je waarschijnlijk aan een bestemming binnen Europa. Niet te ver vliegen, veelal (relatief) korte afstanden en geen gedoe met een jetlag. Toegegeven: je vliegt inderdaad niet voor een trip van één week naar Australië of Nieuw-Zeeland. Maar wel naar déze vijf landen!

Twee weken sigaren, rum en oldtimers in Cuba

oldtimers cuba
De cuba libre is niet alleen het lokale drankje van Cuba, maar ook de droom van veel Cubanen: het vrije Cuba lijkt steeds dichterbij. Wil je nog iets zien van de communistische invloeden? Dan is nu de tijd om te gaan. In twee weken kun je een heel goed beeld krijgen van het moois dat Cuba te bieden heeft.

Combineer Havana met de tabaksprovincie Piñar ten westen van de hoofdstad, verken de koloniale stadjes Cienfuegos en Trinidad, reis vervolgens door naar Santa Clara om het monument van Che Guevara te zien en eindig aan de tropische stranden van Varadero. Lekker op je gemak in je eigen huurauto toeren over het eiland van sigaren en salsa, waar de tijd even stil lijkt te staan.

Bekijk deze rondreis op Riksja Cuba

Souks en Sahara in Marokko

Marokko Kamelen
Op maar vier uur vliegen vanaf Amsterdam stap je de exotische wereld van koningssteden, kasbahs en kamelen in. De reisafstanden in Marokko zijn relatief kort, waardoor je in een week tijd de kleurrijke souks van Marrakech én de uitgestrekte Saharawoestijn kunt verkennen. In acht dagen creëer je je eigen sprookje van duizend-en-één-nacht, waarna je gegarandeerd terug wilt komen voor minstens duizend nachten meer.

Bekijk deze rondreis op Riksja Marokko

Sun and fun in Florida

Floriday Miami strand

Een korte trip door Florida, kan dat? Zeker weten! In ‘slechts’ tien dagen kun jij Miami, de Everglades én Orlando bezoeken, waar je ook nog eens Mickey Mouse kunt knuffelen. De route is zo uitgestippeld dat je geen lange reisdagen hebt, maar wél veel vrijheid en genoeg momenten aan het strand om aan je kleurtje te werken, want ze noemen het niet voor niets The Sunshine State.

Bekijk deze rondreis op Riksja Amerika

Rotsen en kamelen in Jordanië

Jordanië Paard en wagen

Eén uurtje langer in het vliegtuig dan naar Marokko (vijf uur, dus) en je bevindt je tussen knalrode zandduinen, sloffende kamelen en Arabische markten met geurende specerijen. In Jordanië is het één uur later dan in Nederland en de reisafstanden zijn er relatief kort. Geen last van een jetlag, dus, en niet al te lange afstanden afleggen in je huurauto. Gelukkig maar, want je wandelt natuurlijk veel liever door wereldwonder Petra, dobbert in (of eigenlijk op) de Dode Zee en verkent de eeuwenoude hoofdstad Amman. Een korte rondreis door Jordanië leidt je in negen dagen langs de mooiste highlights van dit wonderschone land.

Bekijk deze rondreis op Riksja Jordanië

Beleef Azië in het klein in Sri Lanka

Rondreis door Sri Lanka - theevelden

Een heerlijk land waar je avontuur, natuur én cultuur met elkaar kunt combineren: dat is Sri Lanka. Dit land is door Lonely Planet uitgeroepen tot nummer één ‘best travel bestemming’ van 2019 en dat snappen we maar al te goed! Sri Lanka zit bomvol met mysterieuze rotspaleizen, groene theeheuvels en natuurlijk tropische stranden. Gewapend met een goede wegenkaart (of je eigen chauffeur) trotseer je ‘Azië in het klein’ al in zo’n twee weken. Een korte vakantie waarbij je de highlights van Sri Lanka ziet én tijd overhoudt om te relaxen. Dat klinkt goed, toch?

Bekijk deze rondreis op Riksja Sri Lanka

Klaar om op reis te gaan?

jetlagOptimaal genieten van je korte vakantie? Daar hoort een jetlag natuurlijk niet bij. Check voor vertrek nog snel deze negen tips om een jetlag te voorkomen (of in elk geval te verzachten).

Wil jij op de hoogte blijven van het fijnste leesvoer en geen enkele insidertip meer missen? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en krijg de laatste blogs gratis en voor niets in je inbox!