Naar boven

Informatie over Alice Springs

Stedeninformatie

Australië Alice Springs

Alice Springs

Alice Springs werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. De rivier ‘Todd’ is vernoemd naar het toenmalige hoofd van de posterijen van South Australia, Charles Todd, de stad naar zijn vrouw Alice. Alice Springs nu is een kleine stad met zo’n 20.000 inwoners, midden in de vlakke woestijn en omgeven door de bergketens van de Mac Donnell Ranges. Er hangt een beetje een ‘settlers’ sfeertje, zo ver van de grote steden in het zuiden of oosten. Het licht valt wat onwerkelijk op de witte gebouwen in rood-geel landschap en de felle zon op het zand, de ‘rivier’ dwars door de stad staat altijd droog, kortom je bent op een bijzondere plek. Alice Springs is de plek om de Outback te leren kennen. Kijk voor de mogelijkheden op onze Outbackpagina.

De stad

Vanwege de afstanden is het niet echt mogelijk om de stad te voet te verkennen. Laat je hierdoor afzetten door de minibusjes. Bezoek tijdens je verblijf in Alice Springs de Flying Doctors post of de School of the air. Uitgaan in Alice is beperkt tot een aantal backpackers pubs, restaurants en wat eenvoudig vertier in de grotere hotels.

Aboriginals

Veel Aboriginals leven in de omgeving van Alice Springs. Een groot deel heeft moeite zich aan de snelle Australische consumptiemaatschappij aan te passen en vlucht in de alcohol. Heel triest, zeker als je bedenkt hoe rijk de Aboriginal cultuur is. Wil je meer over hun cultuur te weten komen, wij boeken een Aboriginal excursie voor je. Een aanrader is het boek van Robyn Davidson ‘Sporen in de woestijn’, over een kamelentocht door het hart van Australië.

Uluru aboriginal tour
Alice Springs outback Australie
Woestijnkamelen

Een van de vreemde fenomenen hier: er leven meer kamelen in de Australische woestijn dan in alle Arabische landen bij elkaar. Bij de Frontier Camel Farm kun je een ritje maken langs de Todd rivier. Maar als het je niets lijkt, laat de kamelen dan rustig tot je volgende trip naar het Midden-Oosten. Woestijn zie je ook genoeg op je trip buiten Alice Springs: de stad is uitgangspunt voor een bezoek aan Ayers Rock en de Olga’s en de bijzondere Kings Canyon. Niet echt dichtbij, zo’n 500 kilometer afstand. Boek hiervoor onze Outback self-drive bouwsteen.

Ballooning

Een ballontrip in Australië, waarschijnlijk ga je niet met dat doel erheen. Maar wanneer maak je van je leven nu zo’n tripje, met zo’n mooi uitzicht? Als je een dag de tijd hebt en je budget laat het toe: het is toch een onvergetelijke ervaring. Wij kunnen dit vooraf voor je boeken maar het kan ook nog ter plaatse, als je tijd hebt, worden geboekt via je accommodatie.

background-pattern