ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

florida strand rondreis Amerika

De Florida-reis van reisspecialist Jessica – deel 2

blog

Ik maakte deze reis met mijn vriendin en we hebben onwijs genoten van het heerlijke weer, het relaxen op de stranden, de wizarding world of Harry Potter, de leuke sfeer van Key West en de vriendelijkheid van de Floridianen. Kortom we hebben een super vakantie gehad! In deze blog (deel 2) vertel ik je over mijn reiservaring in Florida.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 5 april
Geschreven door
Lianne Boerma
snorkelen zeekoeien Florida-rondreis

Snorkelen met zeekoeien

De excursie die me het meeste is bijgebleven is het snorkelen met zeekoeien. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar dit kan, maar het kan hier dus wel. Zeekoeien zijn hele vriendelijke en zachtaardige dieren. Je mocht niet te veel bewegen als ze naar je toekwamen want het geluid komt voor deze dieren 10 keer harder aan dan bij ons. Als je daar dus roerloos met je snorkel op in het water ligt dan komen ze langzaam naar je toe voor een knuffel. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en houden van de aandacht die wij ze kunnen geven. Ik vond het heel bijzonder om dit van dichtbij mee te maken!

De Keys en Key West

We reden van de Everglades naar Key West, een relatief lange route van ongeveer 5 uur. Omdat je op deze route langs veel opstapplaatsen van airboottochten rijdt, kozen wij ervoor om de airboottocht te doen op de reisdag naar Key West. Het leukste van deze route naar de Keys is natuurlijk de US 1, de weg die over de Keys leidt waarbij je zowel links als rechts uitzicht hebt op de azuurblauwe zee. Wij zijn in de Keys geweest enkele maanden na de orkaan Irma en langs de wegen was er nog het meeste te zien van de effecten van deze orkaan. Er lag veel puin op grote stapels langs de weg wat nog opgehaald moest worden door de opruimdiensten. Ook zijn er een aantal hotel bij de Uppers Keys gedeeltelijk verwoest die nu aan het renoveren zijn. Echter op deze dingen na vond ik de gevolgen van orkaan Irma niet meer zichtbaar.

Key West, Florida-reis
Key West Florida, Amerika-reis

Eenmaal aangekomen in Key West checkten we in in zo’n leuk kleinschalig koloniaal huisje dat ik er zo wilde wonen! We parkeerde onze auto en hebben deze tijdens de dagen in de Keys niet meer teruggezien. We hebben het strandje ontdekt bij het Fort Zachary Tayler State Park en zijn natuurlijk meerdere malen heen en weer gelopen op Duval Street met haar vele barretjes, gezellige restaurantjes en kleine kunstgalerietjes. Key West heeft een charme met al haar koloniale huisjes en als je er eind november/december bent dan hangt heel sunny Key West (en de rest van Florida) vol met kerstversiering!

Weer in november/december

Als je de kans hebt om in deze maanden op reis te gaan, dan zou ik zeggen doen! Het orkaanseizoen is afgelopen evenals de kans op benauwend warm weer. Het weer in november/december ligt tussen de 22 en 27 graden en is dus niet té warm maar juist heel aangenaam. De kans op regen is in deze maanden ook een stuk kleiner dan in de maanden mei – oktober.

Mijn tips

Ik ben zelf naar St. Pete gegaan maar als ik nog wat langer de tijd had gehad had ik ook erg graag naar Captiva Island of Sanibel Island gegaan, deze strandplekjes zijn echt een verscholen isla. Je hebt hier namelijk géén hoogbouw maar juist de rust, mooie strandjes waar je goed schelpen kunt zoeken en de kans om dolfijnen te spotten! Ook kun je dit eilandje goed met de fiets ontdekken. Kortom echt even een korte vakantie tijdens je rondreis Florida.

Tip 2

Ik heb zelf in de Everglades City geslapen, wat ik erg leuk vond, maar een goed alternatief hiervoor is één of meerdere overnachtingen in Naples Naples. Dit stadje heeft een prettige sfeer en heeft een beetje een Europees tintje. Je kan hier heerlijk Italiaans eten en het dorpje heeft schattige boetiekjes en winkeltjes. Naast het kleine centrum heeft Naples ook een strand waar je de zonsondergang kunt bekijken en kunt relaxen. Naples is wat groter dan Everglades City en ligt hier op ongeveer 45 minuten vandaan. Everglades City is een klein dorp in het midden van de Everglades met één of enkele lokale restaurantjes die beperkte openingstijden hebben. Naples is daarentegen wat levendiger en heeft meer aanbod.

Zeilen bij de Keys van Florida, rondreis Amerika

Tip 3

In de Everglades heb ik zowel een kanotocht gemaakt als de airboottocht. De kanotocht vond ik vele malen interessanter dan de airboottocht. Bij de kanotocht ga je echt op in de natuur en bekijk je alles van een veilige afstand. Je brengt geen schade aan in de natuur en verstoort de dieren niet in hun dagelijks leven. Bij de airboottocht stap je met een aantal mensen op een grote propellerboot, je doet je oordoppen in en dan gaan de harde motoren aan. Ook al wordt het aangegeven dat de airboten natuurvriendelijk zijn toch zie je plekken in de natuur waar het riet is verbogen door de airboten die eroverheen zijn gevaren. Je stopt vlakbij de alligators, de motoren gaan netjes uit maar zodra je verdergaat gaan die harde motoren weer aan en schrikken sommige alligators van het geluid. Daarom zou ik de volgende keer deze tocht niet meer hoeven maken en alleen kiezen voor de kanotocht.

Heb ik je een beetje enthousiast gemaakt voor Florida? Kijk dan bij onze Florida rondreizen of stel zelf je reis samen met onze Florida bouwstenen.

Kayakken door de Everglades van Florida

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern