Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Reisblog over Madagaskar

Op dit Madagaskar-reisblog vind je uiteenlopende artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je reis. Je vindt hier tips, actualiteiten en achtergronden. Ben je zelf naar Madagaskar geweest en heb je ideeën, foto’s of een filmpje die je graag met ons wilt delen? Mail ze gerust naar madagaskar@riksjatravel.nl.

Wij, bestemmingsexperts van Riksja Madagaskar, wensen je veel leesplezier!

Dit zijn 4 redenen waarom je écht naar Madagaskar moet gaan

Madagaskar, ook wel het ‘rode eiland’ genoemd, is zo groot als Frankrijk en waarschijnlijk een van de bijzonderste bestemmingen die je ooit zult bezoeken. Maar waarom zou je met Riksja Travel naar Madagaskar reizen? Nou, dat vertellen we je! We geven je niet één, niet twee, maar maar liefst vier redenen.

Madagaskar: verschillen tussen de nationale parken

Met maar liefst 21 nationale parken, 5 natuurreservaten en 21 wildreservaten, kun je wel stellen dat Madagaskar een natuurrijk land is. Maar wat is nou het verschil tussen al deze parken en reservaten, en welke spreken je meer aan? We helpen je alvast een eindje op weg door de belangrijkste parken en de onderlinge verschillen uit te lichten, zodat je zelf kunt bepalen welke parken echt niet tijdens je reis mogen missen.

Dit zijn de unieke diersoorten van Madagaskar

Madagaskar is het op vier na grootste eiland ter wereld, dat een groot aantal dier- en plantensoorten beschermt. Sterker nog: het land kent de hoogste biodiversiteit op aarde. Je zou dus kunnen stellen dat Madagaskar een waar walhalla is voor natuurliefhebbers. En wist je dat tachtig procent van de biodiversiteit uniek is voor het eiland? Dat maakt Madagaskar zo bijzonder en absoluut de moeite waard. Maar wat kom je hier zoal tegen en waar kun je de verschillende diersoorten het beste spotten? Dat vertellen we je! Reis je met ons mee?

Eten en drinken in Madagaskar: om je vingers bij af te likken!

Hoewel je op vakantie gaat voor natuur, cultuur, avontuur en ontspanning, is het toch wel fijn als je op vakantie ook lekker kunt eten, nietwaar? Nou, in Madagaskar hoef je je daar geen zorgen over te maken: het eten is echt heerlijk. Het land kent een gevarieerde keuken en daarom is er voor ieder wat wils. Wat je hier zoal kunt eten en drinken? We zetten het voor je op een rij!

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen