Waarom je deze zomer écht nog naar Vietnam moet!

blog

Geschreven op
vrijdag 15 juni
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Vietnam, het land met een overheerlijke keuken, gekke gewoontes, bijzonder lieve mensen en diverse natuur. Vele mensen reizen graag naar dit langgerekte land in Azië voor een afwisselende rondreis van noord naar zuid. Ook in de zomervakantie kun je nog veel van deze hoogtepunten ontdekken. Hieronder geven we je vijf goede redenen waarom je deze zomer nog naar Vietnam zou moeten reizen.

#1. Zomer = groene rijstterrassen

Onze zomerperiode is de beste periode om de mooiste foto’s te schieten van de rijstterrassen die vol in bloei staan. Deze velden worden in april en mei gezaaid, waardoor ze in juni, juli en augustus prachtig groen zijn. Ga je later in het jaar dan zijn de velden leeg. Nu is dus hét moment!

#2. Noord Vietnam is niet koud!

Wanneer je in de winter naar noord Vietnam reist mag je wel een jas en een paar handschoenen inpakken. In de zomerperiode is het echter warm genoeg om het noorden van Vietnam te bezoeken in je korte broek. Reis met de trein naar Sapa om hier een wandeling te maken langs de rijstvelden. In deze regio leven vele lokale minderheden welke allemaal een verschillende klederdracht hanteren.

 

#3. Prachtige stranddagen

Geniet van een heerlijke stranddag aan de stranden in centraal Vietnam. Door de gunstige ligging van deze plaatsen, heb je hier in de zomerperiode veel zon en warme temperaturen. Kom even lekker bij van al het moois wat je gezien hebt en relax met je voeten in het zand.

#4. Outdoor in Dalat

Houd je van adrenaline en van water. Ga dan voor outdoor activiteiten in Dalat. Zo is het door de hoge ligging perfect om te gaan raften en canyoning. Ga met een groep mensen samen in je raft de rivier af en overwin de verschillende stroomversnellingen. Tijdens het canyoning klim je zelf door watervallen heen en glijd je van waterglijbanen af.

#5. Hanoi

Geniet van het typische eten wat je overal op straat kunt vinden. Wij kennen de loempia natuurlijk al lang, maar probeer hier vooral ook de andere dingen. Rond het meer vind je vele stalletjes waar je alles kan proberen. Daarnaast is Hanoi een perfect uitvalsbasis voor Halong Bay, Sapa, Ba Be en Mai Chau.

Ga op Riksja-zomeravontuur!

Hebben we inmiddels je aandacht? Ja? Mooi. Je kunt deze zomer Vietnam namelijk nog gaan ontdekken. En voor de echte last minute beslisser die al over 48 uur het vliegtuig in wilt stappen hebben we een fantastische rondreis samengesteld (al zeggen we het zelf). Wil je wat later vertrekken, wees dan niet gevreesd want dat kan óók. In twee of drie weken zie je alles (nou ja, bijna alles) wat Vietnam te bieden heeft.

De fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten hebben we eigenhandig geselecteerd en natuurlijk regelen we ook alle transfer en vluchten voor je. Vluchten mag je zelf boeken, maar kunnen wij ook voor je regelen! Onze collega’s staan 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal!