Menu background

Naar boven

No Spang in Suriname

rondreis

 • Reisschema:
  Paramaribo - Frederiksdorp - Bigi Pan - Bergendal - Boven-Suriname - Palumeu - Paramaribo
 • Reisduur:
  vanaf 18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.668,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  gedeelde transfers
 • Vluchten:
  internationale vlucht optioneel bij te boeken, binnenlandse vlucht inclusief
 • Inclusief:
  o.a. binnenlandse vlucht, 17 overnachtingen, transfers, verschillende excursies
Tijdens deze uitgebreide individuele Suriname rondreis ontdek je de hoogtepunten maar dan 'no spang', op een maak je niet druk-tempo. Je kan Suriname het hele jaar door bezoeken. Koloniale invloeden in Paramaribo en op avontuur in de Surinaamse jungle. Onderweg slaap je comfortabel op een plantage in je eigen cabana of een lodge met fijn zwembad aan de rivier. Je kan de reis actief maken met fietsen en ziplinen, of meer cultuur met een kookworkshop of historische wandeling, of kies voor het wellness dagje net buiten Paramaribo om de reis 'no spang' af te sluiten..
Decorative torn edge

Dag 1: Welkom in Paramaribo

Welkom in Suriname! Na een lange vlucht kom je eindelijk aan in het levendige, kleurrijke Paramaribo. = Tijd om samen maximaal te gaan genieten van deze groene bestemming. In de aankomsthal word je verwelkomd door onze vertegenwoordiger en een chauffeur brengt je naar de eerste slaapplek in het historische centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3: Ontdek Paramaribo per fiets

Om meteen een goed inkijkje te krijgen in het leven van de Surinamers, stap je samen met een gids op de fiets. Je passeert bijzondere gebouwen, terwijl de gids je meer vertelt over de cultuur en geschiedenis van Suriname. Zigzag tussen de palmbomen, terwijl de Surinamers je vrolijk gedag zeggen!

De volgende dag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Paramaribo te ontdekken. Er zijn ook
mogelijkheden om een dagtrip of excursie te boeken. Bekijk de opties onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 4 & 5: Plantage Frederiksdorp

Reistijd circa 1 uur

Na een transfer en een korte boottocht heb je Paramaribo achter je gelaten en ben je aankomen in Frederiksdorp, een voormalige koffieplantage. Een gids neemt je mee over de plantage, waarbij hij je meer vertelt over de periode van de slavernij. Nadat je een sprong in de geschiedenis hebt gemaakt, is het tijd voor iets heel anders: je stapt in een traditionele boot om op zoek te gaan dolfijnen. Tussen februari en augustus ga je ook naar een schildpaddeneiland, waarbij je de kans hebt om het proces van het eieren leggen kunt zien. Laat je onderweg betoveren door de natuur en kijk goed om je heen, want het kan zomaar zijn dat een aantal kaaimannen naar je liggen te loeren.

Decorative torn edge

Dag 6: Bigi Pan

Reistijd circa 4,5 uur

Vandaag ga je naar het noordwesten van Suriname, naar Bigi Pan om precies te zijn. Bigi Pan is een vogelparadijs, waarbij je onder andere flamingo’s en de rode ibis kunt spotten. Niet alleen de omgeving van Bigi Pan is de moeite waard, ook de rit hiernaartoe is veelbelovend. Zo passeer je een aantal vissersdorpjes, waar je een verse kokosnoot of visje nuttigt. In Bigi Pan slaap je in een lodge op het water, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de lagune.

Decorative torn edge

Dag 7: Tussenstop in Paramaribo

Reistijd circa 3,5 uur

De volgende dag stapten wij weer vroeg op de boot om nog een kijkje te nemen bij de lokale vissers. Na een stevig ontbijt stapten we in de auto voor de road-trip terug richting de hoofdstad.

Decorative torn edge

 Dag 8 & 9: Brownsberg en Bergendal

Reistijd circa 3 uur

Je bent vroeg uit de veren, want er staat je een drie uur durende rit te wachten. De route brengt je naar het Brownsberg Natuurpark in het zuiden van Suriname, waar je grote kans hebt om wilde dieren te zien. Bosvarkens, tropische vogels, kleurrijke vlinders, slangen en apen: je vindt ze hier allemaal. Je gaat samen met een gids op pad door de jungle om al deze mooie dieren te spotten. De trail eindigt bij watervallen, waar je de mogelijkheid hebt om lekker uit te rusten. Heb je wel zin in wat avontuur? Er zijn diverse excursies mogelijkheden om je verblijf extra avontuurlijk te maken. Ga kajakken op de Surinamerivier, zip-line door de boomtoppen, of leer meer over de geschiedenis met een historische wandeling. Ontdek meer over deze opties onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 10 & 11: Comfortabel Boven-Suriname

Reistijd circa 2 uur

Heb je zin in iets meer luxe? Dat komt goed uit want je verblijf in Boven-Suriname verblijf je in een lodge waarbij comfort en ontspanning centraal staan. Je slaapt op een eiland, net iets verder op de Surinamerivier. Je krijgt een eigen cabana en aan het gezamenlijke zwembad rust je lekker uit. Ook deze lodge wordt gerund door de lokale gemeenschap en je kunt hen altijd vragen om een rondleiding door het dorp.

Decorative torn edge

Dag 12 & 13: Tussenstop Paramaribo

Reistijd circa 2 uur

Na alle wandelingen, boottochten en spannende avonturen is het tijd om twee nachten te ontspannen. We brengen je terug naar Paramaribo, waar je even helemaal niets hoeft en alles kan. Wil je jezelf even verwennen? Plan een bezoekje naar een wellness resort in! Hier word je helemaal in de watten gelegd door onder andere een massage.

Wil je net zo lekker kunnen koken als Surinamers? Leer de fijne kneepjes tijdens een kookworkshop.

Decorative torn edge

Dag 14: Indianenstammen in Palumeu

Reistijd circa 1,5 uur vliegen

Vanaf Paramaribo pak je een binnenlandse vlucht naar het woongebied van de Trio- en Wajana-indianen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld, en hun leefwijze is dan ook volledig ingericht op de natuur. Je slaapt drie nachten in een comfortabele lodge dat door de lokale bevolking wordt gerund.

Decorative torn edge

Dag 15 & 16: Indianenstammen in Palumeu

De komende dagen staan in het teken van avontuur, waarbij je boottochten maakt inclusief een mooie wandeling door de jungle. Je bezoekt het dorp Palumeu, waar je kennismaakt met muziek en kunst, en je leert pijl-en-boogschieten. En als dat nog niet genoeg is, stap je ook in een kano om de rivier te doorkruisen.

Decorative torn edge

Dag 17: Afscheid Palumeu

Reistijd circa 1,5 uur vliegen

De tijd lijkt de afgelopen dagen wel stil te hebben gestaan het is echt tijd om weer terug te reizen naar Paramaribo te gaan. De Suriname indianen nemen op traditionele manier afscheid van je. Dat wil zeggen dat je cassave brood en peperwater meekrijgt voor een goede reis. Na de lunch vlieg je weer terug naar Paramaribo. In Paramaribo kun je bijkomen van deze Suriname jungle-ervaring.

Decorative torn edge

Dag 18: Eindig je reis in Paramaribo

Nu is het toch echt tijd om afscheid te nemen van Suriname. Met een portie vol nieuwe indrukken en ervaringen laat het je land achter je en keer je met het vliegtuig terug naar huis.

Decorative torn edge
torn-edge

No Spang in Suriname

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele individuele Suriname rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Excursie – culturele markten en zangvogels in Paramaribo
 • Excursie – kajakken op de Surinamerivier vanuit Bergendal
 • Excursie – canopy door de boomtoppen in Bergendal
 • Excursie – historische wandeling Bergendal
 • Excursie – relax momentje Paramaribo
 • Excursie – kookworkshop Paramaribo