Walhalla voor levensgenieters

bouwsteen

 • Reisschema:
  Douro Vallei
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 80,- p.p bij 2 personen
✓ De Dourovallei
✓ Nederlandse audiotour door wijnhuis
✓ Overnacht in een wijnhuis met zwembad en uitzicht over de vallei
Wijn Portugal Douro

Dag 1 – Reis naar de Douro vallei

Vanaf Porto rijd je in zo’n twee uur naar de vallei toe, waar de échte port vandaan komt. Groene wijnterrassen zijn gelegen langs de Dourorivier en het glooiende heuvellandschap wordt afgewisseld met witte dorpen die wel een paar eeuwen oud lijken. Je slaapt in een klein wijnhuis met zwembad, waar je aan het einde van de dag heerlijk bijkomt. Maak een wandeling door de wijnranken en leer meer over wijn dankzij de korte audiotour in het Nederlands. Het klinkt misschien wat saai, maar geloof ons: dat is het zeker niet.

Dag 2 – Vertrek uit de Douro vallei

Helaas is het vandaag alweer tijd om de vallei achter je te laten en te reizen naar de volgende plek. Vervolg de reis met Je pensão in fadostad, waarbij je kennismaakt met het Portugese levenslied, maar ook met de Portugese mythen en legendes. Liever de kust opzoeken? Kies dan voor het Tussendoortje aan de kust voor een aantal ontspannen dagen.

 

 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort optie - Rustieke Quinta Douro Vallei

 • Reissom:
  vanaf € ,- p.p bij 2 pers
 • Vertrek:
  1 nacht in rustieke quinta met zwembad in de wijnvallei, incl ontbijt, wandeling met Nederlandse audiotour en proeverij

De eigenaar van je quinta is een traditionele gastheer. De sfeer is zorgeloos en voelt hier en daar alsnog je terug naar de 17de eeuw bent gereden. Toen we het uitzicht vanaf het terras zagen, hadden we ineens geen zin meer om op pad te gaan en bezienswaardigheden te bekijken. We wilden alleen nog ontspannen en van het uitzicht genieten. Aan de rand van het zwembad is het nog lang nagenieten is met een heerlijk glaasje port en Portugese típicos, de Portugese tapas.

Deze bouwsteen is goed te combineren met