Menu background

Naar boven

Coimbra

Je pensão in Coimbra

bouwsteen

 • Reisschema:
  Coimbra
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 136,- p.p bij 2 personen
✓ Eén van de oudste universiteitssteden van Europa
✓ Stad van de Fado: hét levenslied van de Portugezen
✓ Verblijf in boutique bed & breakfast op loopafstand van het centrum
✓ Optioneel fiets excursie over een oude spoorlijn
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Coimbra Portugal

Ooit de hoofdstad van Portugal, tegenwoordig een altijd gezellige universiteitsstad. En tegelijkertijd een van de oudste universiteitssteden van Europa. Muziek en een fijne sfeer wachten je op. En dat is precies de reden waarom we vinden dat Coimbra op je to-do-lijstje moet staan wanneer je door Portugal reist. Kom je uit de Douro Vallei? Dan ben je ongeveer 2 uur onderweg. Vanaf Porto is het ongeveer een uur rijden naar Coimbra. Je verblijft in een boutique bed & breakfast op loopafstand van het centrum. In de middag struin je door stegen, aanschouw je de studentenhuizen en eet je in lokale restaurants.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kloosters, tuinen en het Portugese levenslied

Vandaag is het tijd om op pad te gaan door Coimbra. Bezoek de Santa Cruz kerk, waar de eerste twee koningen van Portugal liggen begraven. En doe een drankje in het naastgelegen café dat ooit onderdeel was van de kerk en het voormalig klooster. Hoe tof is dat? Wandel vervolgens door het park en lunch op een terras aan de rivier. Daarna breng je een bezoek aan de Koninklijke begraafplaats en ontdek je de mooiste tuinen.

Wil je overdag wat sportiefs ondernemen fiets dan over een oude spoorlijn. Meer informatie vind je onderaan deze bouwsteen.

 

Decorative torn edge

Ga ‘s avonds eten in Baixa, de benedenstad. Hier proef je van typische gerechten, geniet je van een muzikale avond vol fadoklanken en maak je een praatje met de vriendelijke Portugezen. Met een beetje geluk is de entree gratis, anders betaal je maximaal een tientje per persoon. Maar dan heb je wel een fantastische avond vol livemuziek!

Laat je meeslepen door de klanken van de twaalfsnarige Coimbra-gitaar en de heftige emoties van de zangers. De liederen gaan over verloren liefdes, maar ook over het afscheid van het bruisende studentenleven. Je ziet dan ook tal van studenten feestvieren die in hun schooloutfit tot in de vroege uurtjes losgaan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit je casa in Coimbra

Aan alles komt een einde en daarom is het tijd om Coimbra te verlaten en door te reizen. Ga bijvoorbeeld naar de Atlantische visserkust Nazaré op zo’n twee uur rijden. Verse vis, een prachtige eilandtocht en natuurlijk de mooie stranden staan je hier op te wachten. Liever het binnenland in? Kies dan voor het Portugese platteland in de omgeving van Sintra, Het landelijk sprookje Sintra genaamd. Korenvelden, slaperige dorpen en windmolens omringen de schattige plattelandshuisjes. Het is dan ook een bijzonder stukje Portugal!

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietsen over het spoor

 • Reissom:
  € 37,- p.p
 • Inbegrepen:
  Fietshuur, transport naar startpunt

Op ongeveer 1 uur rijden van Coimbra ligt een oude spoorlijn waar je tegenwoordig op kunt fietsen. Vanaf de fietsverhuur word je met een transfer naar het startpunt in Viseu gebracht. Vanaf daar is het 47 km fietsen maar gelukkig wel allemaal naar beneden. Fiets over bruggen, langs wijnvelden en oude treinstations. Je komt verschillende cafe’s tegen waar je pauze kunt nemen en neem ook je zwemkleding mee om aan het einde van de rit een verkoelende duik in de rivier te nemen.

Vind je 47 km te lang, laat het ons dan weten. Het is ook een optie om 30 km te fietsen. Je start dan om 12.00 ipv 10.00 dus kunt het dan in de ochtend ook wat rustiger aan doen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

kust Portugal
bouwsteen

Tussendoortje in Nazaré

 • Nazaré
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 85,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
portugal genieten huisje
bouwsteen

Het Landelijk sprookje Sintra

 • omgeving Sintra, Mafra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf 114,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wijn Portugal Douro
bouwsteen

Douro Vallei voor levensgenieters

 • Douro Vallei
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 80,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis portugal tram lissabon
bouwsteen

Authentiek Lissabon

 • Lissabon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge