Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Informatie over je visum voor Jamaica

Voor je Riksja Jamaica-reis heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Jamaica. Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit en blijft je korter dan negentig dagen op Jamaica, dan is een visum niet nodig. Wanneer je Jamaica weer verlaat, dien je vertrekbelasting te betalen van ongeveer € 20,- per persoon (vaak is dat al inbegrepen in je vliegticket). Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben; zij mogen niet zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber.

Maak vóór vertrek ook een aantal kopieën van je paspoort of identiteitskaart en stuur deze naar je eigen e-mailadres of laat deze achter bij familie of vrienden. Stop ook één of meerdere kopieën op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

Geldzaken

Op Jamaica betaal je met de Jamaicaanse dollar (JMD). Een euro is ongeveer 150 JMD (augustus 2017). In de meeste plaatsen zijn pinautomaten waar je gewoon geld kunt opnemen. Wil je geld wisselen, dan kan dit wel meteen bij aankomst op het vliegveld, maar de wisselkoers is daar ongunstig.

Creditcards worden in de meeste hotels en restaurants geaccepteerd en ook in grote winkels kun je met je creditcard betalen.

Fooi geven op Jamaica is afhankelijk van de service. Meestal zit 10% al in de servicetax inbegrepen, anders wordt een fooi van zo’n 10% verwacht. Houd voor het schoonmaken van je kamer rekening met 1 USD per persoon per dag. Wordt je koffer naar je kamer gebracht, dan is een fooi van 1 USD per stuk bagage heel gewoon.

Gezondheid

In Jamaica is het risico op infecties en ziekten laag. Er wordt geadviseerd om je te laten inenten voor hepatitis, DTP en eventueel buiktyfus. Malariatabletten zijn niet nodig; er is geen malaria op het eiland. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt – dus ook ’s avonds en in het weekend – om advies te geven en direct in te enten. De rekening wordt rechtstreeks naar je zorgverzekering gestuurd, wel zo handig. Vaak worden het consult en/of de vaccinaties ook nog eens vergoed.

Let ook op wat je eet en drinkt. Drink alleen water uit verzegelde flessen of dranken die zijn bereid met gekookt water, zoals thee of koffie. Fruit moet worden gewassen vóór consumptie. Gebruik daarvoor drinkbaar water.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen