Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Bouw je Jamaica familiereis

Individuele familiereis Jamaica

Jamaicaans souvenirMet het gezin een reis naar Jamaica maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Jamaica is geschikt voor het hele gezin. Zon, zee, strand en reggae! Maar ook ontspannen raften op een bamboevlot, watervallen beklimmen en de rivier afspeuren naar krokodillen aan de waterkant. Jamaicaanse gezinnen zoeken ook vaak de plekken als watervallen op. Kinderen maken zo snel en makkelijk contact met andere lokale kinderen.

Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Jamaica rondreizen

 

 

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Jamaica voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Heeft je kind nog een babybedje nodig neem deze dan raden we je aan om een lichtgewicht slaaptentje (soort overdekt reisbedje) mee te nemen. Niet alle accommodaties beschikken over babybedjes en de kwaliteit kan verschillen van wat wij gewend zijn. Je kunt dit deryan tentje ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen, of een plekje heeft om lekker te spelen.

 

Vervoer
Je reist met eigen huurauto. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt.  Houd er wel rekening mee dat het verkeer op Jamaica links rijdt. De kwaliteit van kinderzitjes verschilt vaak van wat wij gewend zijn. Voor kinderen onder de twee kan je vaak de Maxi-Cosi op de vlucht meenemen. Voor oudere kinderen is het meestal minder een probleem. Om op de huur van het kinderstoeltje te besparen kan je overwegen om vanuit Nederland een Bubblebum  mee te nemen (geschikt voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar).

waliteit kan verschillen van wat wij gewend zijn. Je kunt dit deryan tentje ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen, of een plekje heeft om lekker te spelen.

Reisperiode
Het weer in Jamaica is het hele jaar door prima. Tussen juli en november kan er overdag een tropische bui vallen. Gemiddeld is het aan de kust zo’n 27 tot 31 graden. Meer weten over het weer in Jamaica? Lees dan onze uitgebreide pagina over klimaat en weer.

 

Jamaicanen bij waterval

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Jamaica bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Naar Riksja Family bestemmingen

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen