Coronavirus IJsland

Algemene informatie

Coronavirus

Veilig reizen in IJsland is mogelijk

Inmiddels is bekend gemaakt dat reizen naar diverse landen binnen de Europese Unie weer mogelijk is. Ook voor IJsland is het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor deze landen is van oranje naar geel gegaan. IJsland is dus weer te bereizen!

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in IJsland op dit moment is gelijk aan Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid om op vakantie te kunnen gaan.

Covid-19 maatregelen tijdens je IJsland-reis

Net als in Nederland heeft IJsland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Om te voorkomen dat je bij aankomst in IJsland twee weken in quarantaine moet, dien je je op de luchthaven van Reykjavik te laten testen. De kosten hiervan zijn circa €100 per persoon. Je mag de uitslag afwachten in je eerste hotel. Deze krijg je binnen 24 uur per sms. Ben je gezond, dan kun je onbezorgd gaan genieten van je vakantie. Heb je corona, dan dien je veertien dagen in quarantaine te gaan en mag je binnen die twee weken niet huiswaarts keren. De kosten voor je verblijf in een speciaal quarantainehotel worden betaald door de IJslandse overheid.
  • In IJsland dien je twee meter afstand van elkaar te bewaren en geen handen te schudden.
  • Mondkapjes zijn niet verplicht, ook niet in het openbaar vervoer.
  • Houd er rekening mee dat winkels en restaurants weliswaar open zijn, maar sommige faciliteiten beperkte openingstijden hanteren of een beperkte hoeveelheid mensen toelaten. Vooraf reserveren of online een ticket kopen kan verstandig zijn.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil jij ook graag op reis? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in IJsland kunt reizen ten tijde van corona.
Je kunt ons bereiken via ijsland@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 01 59.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

ijsland