Coronavirus IJsland

Algemene informatie

Kaart IJsland
IJsland reizen

Coronavirus

Veilig reizen in IJsland

IJsland staat op groen. Dat betekent dat er weer naar IJsland gereisd mag worden met een vaccinatiebewijs of het bewijs van een negatieve PCR-test. Maar ga wijs op reis! Dit houdt in dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen of maatregelen moet nemen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van bestemming. En volg deze op. Wat je precies moet regelen, voor vertrek of ter plaatse, kan van dag tot dag veranderen. Wij adviseren je dan ook om de website van het Verkeersbureau van IJsland regelmatig te checken. Daarop vind je alle details en informatie die nodig zijn. Hierop vind je ook het registratieformulier dat je in moet vullen voordat je naar IJsland reist.
Bovendien adviseren we je om voor je reisbestemming IJsland de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Ze hebben bovendien een handige app, waarin je je reisbestemming als favoriet kunt aanmerken; geef je bovendien aan dat je notificaties wil ontvangen dan ontvang je een sms mocht er iets veranderen in de regels.

Onze Belgische reizigers adviseren we om de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de meest actuele reisadviezen.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

ijsland

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in IJsland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via ijsland@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 01 59.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 november 2021 een reis bij ons boekt krijg je van ons gratis het Super Flex-voorwaardenpakket ter waarde van €250 cadeau. Hiermee ben je gegarandeerd dat je gratis je reis kan annuleren of wijzigen tot 30 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.