Coronavirus IJsland

Algemene informatie

Coronavirus

Reisadvies IJsland

Na een aantal weken code geel, waar weer een aantal van onze reizigers van het mooie IJsland hebben kunnen genieten, is per 19 augustus het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken oranje. Dit is vanwege de inreisbeperkingen en de 5 daagse quarantaine bij aankomst die de IJslandse regering verplicht stelt. Na thuiskomst in Nederland hoef je echter NIET 14 dagen in quarantaine te gaan.

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn.

Covid-19 maatregelen tijdens je IJsland-reis

Net als in Nederland heeft IJsland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Om te voorkomen dat je bij aankomst in IJsland twee weken in quarantaine moet, dien je je per 19 augustus twee maal te laten testen: op de luchthaven van Reykjavik én na een quarantaine van 4-5 dagen in je hotel. Je mag je hotel tijdens je quarantaine wel verlaten om een wandeling te maken waarbij je 2 meter afstand houdt. Dit is prima te doen in IJsland. Ook mag je de deur uit om een maaltijd op te halen bij een drive through, of je laat een maaltijd bezorgen in je hotel. De kosten van de test zijn circa €100 per persoon. Ben je ook na de tweede test gezond, dan kun je onbezorgd gaan genieten van je vakantie. Heb je corona, dan dien je veertien dagen in quarantaine te gaan en mag je binnen die twee weken niet huiswaarts keren. De vernieuwde dubbele grenscontrole is een tijdelijke maatregel voor alle passagiers behalve kinderen geboren in 2005 of later.
  • In IJsland dien je twee meter afstand van elkaar te bewaren en geen handen te schudden.
  • Mondkapjes zijn op de meeste plekken niet verplicht. Alleen op plaatsen waar je geen twee meter afstand kunt houden bent je verplicht een mondkapje te dragen, zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in sportscholen en in kapsalons.
  • Houd er rekening mee dat winkels en restaurants weliswaar open zijn, maar sommige faciliteiten beperkte openingstijden hanteren of een beperkte hoeveelheid mensen toelaten. Vooraf reserveren of online een ticket kopen kan verstandig zijn.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in IJsland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via ijsland@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 01 59.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

ijsland