Walvisstaarten in het noorden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Akureyri en Dalvik
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 189,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  walvistour en overnachting met ontbijt
✓ Walvissen spotten in Dalvik
✓ Geniet van het gezellige stadsleven in Akureyri
✓ Imposante waterval Godafoss
✓ Accommodatie met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan

Dag 1 – walvisspotten IJsland, Akureyri

Stop je warme kleren bovenin je tas, je zult ze vandaag nodig hebben tijdens de walvistour. Na het ontbijt spring je in de auto en rijd je eerst langs waterval Godafoss. De waterval is niet bijzonder hoog, maar door de donkere rotsen, de kracht van de watermassa’s en de ovale vorm is het een natuurlijk kunstwerk. Daarna door naar de tweede stad van IJsland: Akureyri. Na het inchecken bij je slaapplaats, rijd je door naar het gemoedelijke vissersdorp Dalvik, een half uur verderop. Hier stap je aan boord van een zeilschip om op zoek te gaan naar walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Heel soms spot je de blauwe vinvis, de grootste van allemaal. Op de terugweg naar de kade gaat vaak de hengel uit voor een verser dan verse snack aan boord.

Na deze bijzondere ervaring rijd je terug naar Akureyri. Het is buiten Reykjavik de enige plaats waar je veel restaurants, winkels en koffiebars bij elkaar vindt. Een leuke afwisseling na de lege kustroute. De huizen in Akureyri zijn veelal wit en okergeel geverfd en hebben rode en groene daken. De hooggelegen kerk biedt het mooiste uitzicht over het fjord. Een leuke plek voor een kop koffie en een taartje is de Bláa Kannan (blauwe ketel), een van de meest opvallende gebouwen in het centrum.

Dag 2 – vertrek uit Akureyri

Na een voedzaam ontbijt stap je de auto weer in en vervolg je je IJsland reis. Via de ringweg door Noordwest-IJsland reis je terug richting Reykjavik. We raden een tussenstop in het Reykholtsdal aan. In dit dal is veel geothermische activiteit. Met de bouwsteen Kliffen en dalen kun je de hete bronnen, watervallen en de westelijke fjorden op je gemak verkennen. 

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Walvisstaarten in het noorden - met eigen badkamer

 • Reissom:
  € 214,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachting met ontbijt, walvistour in groepsverband met Engelssprekende gids

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. We maken in de regio gebruik van verschillende sfeervolle guesthouses en hotels. Alle andere services blijven hetzelfde.

Deze bouwsteen is goed te combineren met