Naar boven

Kinderen vakantie in Mexico

De vijf populairste bestemmingen voor 2023

blog

Droom jij ook al het liefst weg bij jullie volgende reisavontuur? Ga je voor een safari-avontuur in Zuid-Afrika, het ontdekken van Maya-tempels in Mexico of ga je eilandhoppen in Griekenland? We hebben het onze reizigers gevraagd en dit zijn de vijf populairste vakantiebestemmingen voor 2023.
Decorative torn edge

1. Zuid-Afrika

Dat deze bestemming bovenaan de lijst staat voor een vakantie in 2023 verbaast ons niets. Doordat er nauwelijks tijdsverschil is en er veel verschillende opties zijn om met grote en kleine avonturiers op safari te gaan, is Zuid-Afrika de ideale bestemming voor een familiereis. Wat dacht je van malariavrij op safari, een rondreis met luxe glampingtenten mét hot tub en natuurlijk Drakensbergen. Ga jij volgend jaar de Big five spotten met je gezin?

2. Mexico

Als je op zoek bent naar een bestemming waar je avontuur, cultuur en relaxen kunt combineren, dan is het Mexico! Stap samen met je kinderen in de voetsporen van de Maya’s en ontdek Palenque, Calakmul en Chichen Itza. Voor de waterpret zijn er talloze cenotes en je komt even helemaal bij in een hangmat op een parelwit strand. Staat Mexico voor de zomervakantie 2023 op de planning? Ga dan snorkelen met walvishaaien!

3. Thailand

Deze populaire Azië-bestemming stond eigenlijk al met potlood in dit lijstje geschreven voor de vakantie van 2023. Ondanks dat steeds meer gezinnen de weg naar Thailand weten te vinden, laten wij je het land net even anders zien. Slaap op een drijvend junglehuisje, proef de Thaise keuken bij de lokale bevolking thuis en ontdek de onderwaterwereld bij de vele tropische eilanden.

4. Amerika

Groot, groter grootst. Natuurlijk mag Amerika niet ontbreken in deze lijst. Galoppeer als echte cowboys door Monument Valley, overnacht midden in nationale parken en rijd met een limousine door Las Vegas! Een reis naar Amerika blijven jullie je nog jaren herinneren.

5. Griekenland

Griekenland is dé bestemming waar je je dicht bij huis heel ver weg kunt voelen. Door het eilandhoppen verkennen jullie in één rondreis meerdere eilanden met elk hun eigen charmes. Ontdek in 2023 samen de Griekse oudheden, kom bij verscholen baaitjes of kies je voor een week zeilen.

Altijd al eens een 'once in a lifetime-reis' willen maken?

Wil je eens kiezen voor heel wat anders in 2023? Dan is onze aanrader Tanzania & Kenia. Spot wilde dieren op de Serengeti, cruise met een 4×4 door de Ngorongoro krater en slaap kleinschalig en midden in de natuur in tented camps of aan het spierwitte strand in Diani Beach.

Onze reisexpert Daphne maakte deze reis afgelopen zomer met haar gezin. “Een échte once in a lifetime-reis! We hebben nog nooit van zo dichtbij zo veel dieren gezien! En dat niet alleen… we maakten ook kennis met de Masai. Dit is ook Afrika.”

Lees hieronder onze aanraders voor de schoolvakanties

background-pattern