Menu background

Naar boven

National Parks Adventure

Rondreis 4: National Parks Adventure

rondreis

 • Reisschema:
  Las Vegas - Zion - Grand Canyon - Monument Valley - Moab - Vernal - Riverton - Cody - Yellowstone - Grand Teton - Salt Lake City - Bryce - Las Vegas
 • Reisduur:
  21 dagen / 20 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2488,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 1451,- p.p. bij 4 personen
 • bij verblijf op 1 kamer
 • Inclusief:
  Fietsen in Zion, paardrijden in Monument Valley, raften in Moab, raften in Grand Teaton NP
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 383,- p.p.
 • Categorie A
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 545,- p.p.
✔ The Best of The West
✔ Slaap op The Strip en midden in of vlak bij de nationale parken
✔ Slapen in de enige lodge aan de North Rim van de Grand Canyon
✔ Inclusief vier bijzondere excursies
Decorative torn edge

Dag 1 – Amerika parken-reis – Welcome to Vegas!

Begin je auto-rondreis Amerika in Las Vegas. Je hebt nog niet direct je huurauto nodig, dus deze haal je pas op bij vertrek uit de stad. Met de taxi rijd je in een kwartiertje de bizarre Vegas-wereld in en word je afgezet bij je hotel midden op de Strip!

Alles om je heen knippert, draait en een gigantische neoncowboy verwelkomt je in Vegas. Casino’s nodigen je uit, piramides rijzen naast je. Waar moet je kijken? In wat voor wereld ben je aangekomen? Achtbanen gaan over de kop, dwars door de stad, gondels varen in The Venetian en leeuwen gapen bij de hotelingang …

Decorative torn edge

Dag 2 – Las Vegas, verblijf

Vandaag ben je waarschijnlijk al vroeg wakker en kun je na het ontbijt Vegas gaan verkennen. Ga met Elvis op de foto bij een wedding chapel, vaar romantisch mee met een gondelier onder de Rialtobrug door naar het Palazzo in the Venetian. Ook is dit de beste plek om te gaan outletshoppn tijdens je Yellowstone-reis. Maar Vegas is vooral één groot gokpaleis. In elk hotel rinkelen de muntjes en worden pokerfiches over de tafel geschoven. ’s Avonds komt de stad pas echt tot leven met verlichte fonteinen en uitbundige dinershows.

Decorative torn edge

Dag 3 – Las Vegas – Zion

Reistijd:  circa 4 uur

Op de luchthaven van Las Vegas staat je huurauto klaar en al snel rijd je door de woestijn naar Springdale. Wij vinden dit het leukste dorp in de omgeving van Zion met sfeervolle restaurants, kunstgaleries en kleine winkels. Belangrijkste is dat je vlak bij de ingang van Zion NP verblijft. Aan het eind van de dag nog even afkoelen in het zwembad met uitzicht op die fantastische rotsen: lekker bijkomen van je eerste dag rijden in het zuidwesten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Zion, verblijf

Bij de fietsshop in Springdale haal je een fiets op. Met een kaart van het park op zak zoef je langs de enorme rotsen. Je fiets kun je voorop de gratis shuttlebussen zetten die door Springdale en Zion rijden. Wij lieten ons op het hoogste punt afzetten en hoefden alleen nog maar af te dalen. Wel zo prettig als het heet is. Neem voldoende drinken mee voor onderweg en rust af en toe uit bij een van de picknicktafels. Na een halve dag fietsen (afhankelijk van hoelang je zelf wilt) ben je terug in Springdale. Tijd voor een uitgebreide lunch op een terrasje in de zon of een verfrissende duik in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 5 – Zion – Grand Canyon North Rim

Reistijd: circa 4 uur

De toeristische South Rim van de Grand Canyon sla je tijdens deze reis over. In plaats daarvan ga je naar een veel rustiger gedeelte waar je de Grand Canyon nog beter ervaart.  De ingang van de noordelijke Grand Canyon ligt op ongeveer 32 kilometer van de lodge. Laat je nationale park pas zien en rij nog ongeveer een uur door over een bochtige weg. Ineens houdt de weg op. Op de rand van de canyon zie je het restaurant met panoramaterras van de lodge. De houten blokhut waar je vanavond slaapt, ligt erachter, verscholen tussen de naaldbomen.

Wij vonden het leuk om ’s middags na aankomst een wandeling te maken in de omgeving. Er is een makkelijke route die je vanmiddag kunt afleggen en een pittige wandeling die je de volgende dag kunt maken. De makkelijke route loopt over de rand naar een rots die uitsteekt. In ongeveer een uur loop je heen en terug. Ten opzichte van de zuidkant van de Grand Canyon is het makkelijker om een stuk af te dalen de kloof in.

 

Decorative torn edge

Dag 6 Grand Canyon North Rim, verblijf

Zin om de benen te strekken? Trek dan ongeveer drie uur uit voor de Uncle Jim Trail. Je gaat de canyon dieper in en klimt en klautert over een steil pad. Je loopt tussen de naaldbomen door van het ene uitzichtpunt naar het andere. Kijkend over het randje tuur je honderden meters de diepte in. De Grand Canyon North Rim heeft veel watervallen, waarvan sommige een kilometer hoog zijn! Als het veel heeft geregend hoor je het water in de verte denderen. Vergeet niet om iets te eten mee te nemen voor onderweg.

’s Avonds is het lekker om een trui aan te trekken. Het kan fris zijn aan de North Rim Grand Canyon, want het ligt op 2500 meter hoogte (ruim 300 meter hoger dan de South Rim!). Op koele avonden steekt de eigenaar vaak het haardvuur aan in het restaurant. Wil je vanavond knus in je eigen blokhut het haardvuurtje laten knapperen, dan is hout verkrijgbaar bij de receptie. Hier kun je ook een pizza of broodjes bestellen.

 

Decorative torn edge

Dag 7 – Grand Canyon – Bluff (Monument Valley)

Reistijd: circa 6 uur

Met de airco op de koudste stand cruise je naar Monument Valley. Een eindeloos lange weg met een paar bochten dwars door de woestijn. Je laat langzaam de uitlopers van de Grand Canyon achter je op weg naar het land van de Navajo-indianen.

Je overnacht vanavond op ongeveer 45 minuten rijden van Monument Valley in het plaatsje Bluff. Gebouwd tegen de achtergrond van roestkleurige rotsen vonden wij dit knusse dorp een gezellig basis om de omgeving te verkennen. Bluff is een echt western plaatsje, met grote karrenwielen en oude Amerikaanse auto’s voor de deur. Je slaapt in een sfeervolle kamer met houten balken.

Decorative torn edge

Dag 8 – Monument Valley – Moab

Reistijd: circa 3 uur

Sta vroeg op om naar de ingang van Monument Valley te gaan. Vandaag ga je samen met een Navajo-indiaan te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen. Je hoeft geen ervaring te hebben op een paard, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo-indiaan je van alles over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’.

 

Decorative torn edge

Je stapt ongeveer twee uur over stoffige woestijnpaden. Rond lunchtijd zadel je af. De vallei in met een stoere jeep is een alternatief wanneer je liever niet wilt paardrijden.

Lunch onderweg nog even in Bluff voordat je doorrijdt naar Moab. Arches NP ligt net buiten Moab en als je tijd hebt kun je nog even het park inrijden.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweg in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches.

Decorative torn edge

Dag 9 – Moab, verblijf

Vandaag ga je lekker het water op. Samen met een gids en kleine groep stap je in een raftboot om aan je wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe meepeddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplasht kunt worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

De excursie duurt een halve dag dus heb je ook nog de tijd om Arches NP in te gaan, als je daar gisteren geen tijd voor had.

 

Decorative torn edge

Dag 10 – Moab – Vernal

Reistijd: circa 5 uur

Eerlijk is eerlijk, dit is niet de mooiste route tijdens je Amerika-reis. Om de lange afstand tussen de geisers in het noorden met de woestijn in het zuiden te overbruggen, maak je een tussenstop in de omgeving van Vernal. Hier ligt in the middle of nowhere Dinosaurland. Miljoenen jaren geleden was dit dé thuisplek van de dinosaurus. Nergens anders ter wereld kun je zoveel dinosaurusbotten bij elkaar zien.

Decorative torn edge

Dag 11 – Vernal – Riverton

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag heb je weer een lange reisdag voor de boeg. Maar onderweg kun je gerust een scenic byway nemen en via Flaming Gorge Recreational Area rijden. Ook South Pass City is een bezoekje waard. Dit oude mijnstadje is nu een soort openluchtmuseum. Je eindigt de dag in Riverton midden in het indianenreservaat. Hoewel de indianen met veel armoede en verslavingen kampen, zijn er ook initiatieven om de trots van de Arapahoe- en Shoshone-indianen hoog te houden. Zo vind je onderweg verschillende souvenirwinkels in combinatie met kleine musea. Het nabijgelegen stadje Lander heeft wat leuke restaurants en een brouwerij in de hoofdstraat. Proef vooral het zelfgebrouwen Chili-biertje. Een beetje vreemd, maar wel lekker!

Decorative torn edge

Dag 12 – Riverton – Cody

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag rijd je naar western stadje Cody. Onderweg is het leuk om via Thermopolis te gaan. Hier vind je warmwaterbronnen en zie je voor het eerst tijdens je reis stoom uit de aarde komen. Hier vlakbij ligt het kleine dorpje Kirby waar de Wyoming Whiskey-stokerij zit. Elk uur kun je een tour door de fabriek krijgen en natuurlijk kun je proeven en een zeer origineel souvenir voor thuis meenemen.

Ben je gek op chocolade? Stop dan nog in Meeteetse en breng een bezoek aan de Meeteetse Chocolatiers. Cowboy Tim verkocht ooit truffels om geld in te zamelen om een nieuw rodeozadel te kopen. Inmiddels hoeft hij zijn geld niet meer bij de rodeo te verdienen en steekt hij al zijn tijd in het maken van de lekkerste chocolade.

 

Decorative torn edge

Je slaapt vannacht in Cody. Een leuk western stadje vlak voor Yellowstone National Park.

In de zomermaanden vindt er bijna dagelijks een rodeo plaats. Natuurlijk wat toeristisch maar wel leuk om mee te maken. Verder is de dorpsstraat leuk met western winkels en genoeg keuze qua restaurants.

Ook is hier het, naar ons idee, beste museum van deze regio. Het Buffalo Bill Museum huisvest vijf musea en vooral de tentoonstelling over Buffalo Bill en natural history vonden wij goed in elkaar zitten. Deze geeft je veel informatie over de regio.

Heb je wat langer de tijd voor de reis en wil je even een rustdag voordat je Yellowstone ingaat, dan kunnen we hier een extra nacht voor je inplannen.

Decorative torn edge

Dag 13 en 14 – Yellowstone National Park

Het is tijd voor – waarschijnlijk – een van de hoogtepunten van de reis: Yellowstone National Park. Met spuitende geisers, bubbelende modderpotten, heetwaterbronnen in allerlei kleuren en heel veel wild, is Yellowstone een van de bijzonderste nationale parken van Amerika.

Vanaf Cody rijd je in ongeveer een uur naar de oostingang van het park. Slapen doe je in een basic cabin midden in het park, zodat je al je tijd in het park kunt benutten. De dag na aankomst en de dag van vertrek heb je ook nog ruim de tijd om alles te doen wat je wilt.

Decorative torn edge

De autoroute die door Yellowstone loopt, is als het ware het cijfer acht. Je kunt je bezoek aan dit park dus opsplitsen in een zuidelijk en noordelijk rondje. De belangrijkste hoogtepunten (Mud Vulcano, de Upper- en Lower Falls,  Fountain Paint Pot en Grand Prismatic Spring) liggen rondom het zuidelijke rondje. Wij reden de route tegen de klok in. Zo bewaar je de grootste bron van Amerika, de Grand Prismatic Spring, voor het laatst. Vaak komt hier ’s morgens vroeg nog veel stoom vanaf en wordt het zicht belemmerd.

Rondom het noordelijke rondje bevinden zich minder hoogtepunten, maar hier is de kans wel weer wat groter om beren te spotten. Bizons zie je door het hele park en veroorzaken regelmatig files.

Decorative torn edge

Dag 15 – Yellowstone NP – Grand Teton NP

Je kunt vandaag op je gemak richting Jackson rijden. Pak nog een stukje Yellowstone mee, of doe, als je daarvan al wel genoeg hebt gezien, een eerste indruk op van Grand Teton NP. Teton is net Canada in het klein. Besneeuwde bergtoppen in een decor van naaldbossen en een spiegelglad meer. Je slaapt vannacht in Jackson in een typisch Amerikaans motel met een western tintje.

Decorative torn edge

Dag 16 – Raften in Grand Teton NP

Tijd voor een beetje adrenaline. Je stapt vanmorgen in een grote rubberen boot om drie uur te gaan raften over de slingerende Snake River. Na wat instructies van je gids doe je je zwemvest aan en een helm op. Let’s go! Vlak voor de lunch ben je terug zodat je nog de hele middag Grand Teton National Park in kunt gaan.

Decorative torn edge

Wij kozen ervoor om een picknicklunch mee te nemen naar Grand Teton NP zodat we onze tijd goed konden besteden en met uitzicht op de bergen konden lunchen. Mooi uitzicht heb je bij Snake River Overlook. Je ziet dan waar je vanmorgen hebt geraft en hebt goed uitzicht over de Teton Range. Rondom de Colter Bay Area zijn veel wandelpaden waar je zelf een route kunt samenstellen, omdat veel paden elkaar kruisen.

Decorative torn edge

Dag 17 – Grand Teton NP – Salt Lake City

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag heb je een lange rit voor de boeg. De landschappen beginnen alweer wat meer woestijnachtig te worden en zijn daardoor misschien niet heel inspirerend. Je kunt alvast een kijkje nemen bij het Salt Lake waar de stad zijn naam aan te danken heeft. Je kunt in het meer drijven maar de vele vliegjes en de vreemde geur maken dat niet heel aantrekkelijk. Je slaapt in een comfortabel hotel in het centrum van Salt Lake City. In de stad vind je de grootste mormonentempel ter wereld. Verder is de stad niet heel interessant en heb je het in een paar uur wel gezien.

Decorative torn edge

Dag 18 – Salt Lake City – Bryce Canyon

Reistijd: circa 5 uur

Het is best weer even een rit om in het zuidwesten van Amerika te komen.  Je zou er ook voor kunnen kiezen om vanaf Salt Lake City terug te vliegen. Het nadeel daarvan is dat je vaak hoge one-waykosten voor de huurauto hebt. Daarom kiezen wij ervoor om terug richting Vegas te rijden. En zo heb je ook nog de mogelijkheid om Bryce Canyon mee te pikken: een park dat eigenlijk zonde is om over te slaan. Je slaapt in een wat grootschaliger hotel,  maar de perfecte locatie vlakbij het nationale park maakt veel goed.

Decorative torn edge

Dag 19 – Bryce Canyon – Las Vegas

Reistijd: circa 4 uur

Je rijdt vandaag terug naar Las Vegas. Maar omdat je dit al hebt gezien en de stad ’s avonds toch op z’n leukst is, kun je best wat later aankomen. Zo heb je een groot gedeelte van de dag om in Bryce NP te besteden.

Bij de ingang van het park ontvang je een trailkaart van de Canyon. Veel reizigers wandelen de Navajo Trail. Wij vinden het leuker om de Navajo Trail te combineren met de Queens Garden Trail, zo zie je meer van Bryce Canyon en is de afdaling een stuk minder steil.

Je laatste nacht van je Amerika-reis slaap je weer op de Strip in Las Vegas.

Decorative torn edge

Dag 20/21 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Vandaag pak je je koffer weer in want het is tijd om naar huis te vliegen. Je levert je auto in op de luchthaven. Gaat je vlucht laat in de middag, dan heb je nog alle tijd om te shoppen, een koffie te halen bij Starbucks en je laatste dollars uit te geven.

Wil je de reis ergens nog een nacht verlengen, laat het ons dan weten. Wij kunnen je advies geven over waar je dat het beste kan doen om zo een goede balans in de reis te houden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken