Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Paspoort en visum

Reis je naar Jordanië dan heb je een geldig paspoort nodig. Nederlanders dienen een paspoort te hebben dat na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig is. Je hebt voor je Jordanië vakantie een visum nodig, deze kan in Nederland worden aangevraagd, maar wanneer je de reis via ons regelt, nemen wij dit uit handen. Bij aankomst ontvangen jullie via ons een visum. Dit is geheel kosteloos. Het visum is maximaal twee maanden geldig. Wanneer je Jordanië weer verlaat via een haven, zoals vanuit Aqaba, dan betaal je vertrekbelasting van ca. € 10-15 per persoon.

Kinderen  dienen over een eigen reisdocument te beschikken en is het niet meer toegestaan om te zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

Heb je geen Nederlands paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade van het betreffende land. Maak voor je vertrek ook een kopie van je paspoort of identiteitskaart en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland.

Neem ook altijd één of meer kopieën mee tijdens je Jordanië vakantie en bewaar ze op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies. Aan te raden is om ruim voor vertrek nog even te controleren of je paspoort nog lang genoeg geldig is zodat je tijdens je vakantie niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Geldzaken

Munteenheid, pinnen, creditcard

In Jordanië betaal je met Dinars. Het is gemakkelijk rekenen; 1 Dinar is ongeveer gelijk aan 1,23 Euro. De prijzen in Jordanië liggen over het algemeen wat lager dan Nederland. Met name uit eten gaan is relatief goedkoop. Voor zaken als kleding en souvenirs zijn de prijzen ongeveer gelijk aan het prijsniveau in de Benelux.

Je kunt op veel plekken in Jordanië terecht met je pinpas. Vooral de grotere steden en toeristische plekken beschikken over meerdere pinautomaten die de meeste bankpassen accepteren. Let op het Cirrus of Plus symbool. Deze tref je bij de meeste banken en pinautomaten in Jordanië aan.

Bij aankomst in Jordanië kun je op de luchthaven van Amman geld pinnen, helaas merken wij dat deze pinautomaat regelmatig buiten werking is. Daarom adviseren we je om vanuit Nederland ongeveer € 50,- per persoon mee op reis te nemen, deze kun je dan bij het grenswisselkantoor (in de visumhal) omwisselen voor Jordaanse Dinars waarmee je vervolgens het visum kunt aanschaffen. Je hebt dan ook gelijk wat contant geld voor het geven van fooi en de eerste boodschapjes als een flesje water.

Het is mogelijk om in Jordanië met creditcard te betalen, deze worden in de bekende toeristenoorden en in de meeste winkels en horeca geaccepteerd. Daarbuiten is het verstandig cash geld mee te nemen als je een paar dagen de woestijn ingaat.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Gezondheid

In Jordanië is het risico om ziek te worden niet veel groter dan in Nederland. De gezondheidszorg is in de steden redelijk ontwikkeld. Wel heb je op vakantie vaak een lagere weerstand en is de hygiëne wellicht minder goed dan je thuis gewend bent.

Voor vakanties naar Jordanië zijn geen inentingen verplicht, maar vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A worden wel aanbevolen. Deze vaccinaties zijn lang geldig en zijn dan ook handig voor volgende reizen. Mocht je een frequente reiziger zijn is de kans groot dat je deze al hebt. Neem voor een up-to-date advies contact op met de GGD of je huisarts.

Coronavirus | Toegangsbeperking Jordanië

In Jordanië geldt een toegangsbeperking voor passagiers die in China, Zuid-Korea, Iran & Noord-Italië zijn geweest in de 14 dagen voor hun vertrek naar Jordanië. Passagiers die een Jordaans paspoort hebben mogen het land wel in, maar krijgen bij aankomst speciale instructies van de autoriteiten.

Als je van plan bent om naar Jordanië te gaan, houd dan het laatste nieuws in de gaten via de immigratieautoriteiten van Jordanië.

Ben je de afgelopen 14 dagen in China, Zuid-Korea, Iran & Noord-Italië geweest, dan raden we je aan om niet naar Jordanië te gaan omdat de kans aanwezig is, dat je het land niet in mag.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen