Zuid-Afrika in het theater

blog

Geschreven op
vrijdag 14 februari
Geschreven door
Wendy Zwinkels
Delen op social media

Zuid-Afrika theaterKom in Afrikaanse sferen met muziek, dans, film en theater. Wij kwamen een paar leuke shows tegen die ons terug deed denken aan onze reis naar Zuid-Afrika. Ook weer even terug naar je reis of juist een beetje voorpret beleven? Kijk dan naar onderstaande tips.

Bron: wereldtheaterAbafazi – Mothers of Africa

Abafazi is een groep Zuid Afrikaanse vrouwen, die de verhalen over hun leven vertellen door de kracht van muziek. De Afrikaanse drum wordt traditioneel door mannen bespeeld, maar de kleurrijke vrouwen van Abafazi zetten de boel op hun kop. Opzwepende drums, de melodische marimba, prachtige stemmen en een verscheidenheid aan dansstijlen zoals Pantsula, Township Dance en een mix van contemporaine Afrikaanse stijlen. Natuurlijk wordt er ook acapella gezongen, en weten de ‘abafazi’, wat letterlijk vrouwen betekend, hun publiek daarmee in het hart te raken.

Meer informatie over hun tournee vindt je op de website van het Wereldtheater.

Bron: PatheAfrican Safari

Op deze onvergetelijke reis sta je ook in oog met leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zwarte neushoorns en olifanten. En wees gewaarschuwd; er zit geen hek tussen! 3D maker Ben Stassen laat de dieren dichter bij komen dan ooit, je kunt ze bijna kan aanraken!

In deze avontuurlijke safarifilm voor het hele gezin zien we de Afrikaanse wildernis vanuit het oogpunt van twee dierenkenners en natuurbeschermers. Een spectaculaire 3D-safari door de mooiste gebieden van Afrika. Van de zandduinen van Namibië via het wonderlijke natuurgebied rondom de Ngorongoro krater naar de adembenemende Victoria watervallen.

Meer informatie over wanneer de film draait, kijk op de website van Pathé.

Bron: Luxor Theater AmsterdamIkusasa, This is Afrika!

Ikusasa betekent ‘toekomst ’in Zulu. Verhalen en toekomstdromen van jongeren vormen de inspiratiebron voor deze productie. De show is een kleurrijke mix van het spetterende muziek- en dansleven dat Zuid-Afrika rijk is; van traditionele Gospel tot African house, gebracht door een topcast van vijftien zangers dansers, acteurs en musici.

U wordt meegenomen naar het bruisende “Alexandra”, een van de grootste townships van Johannesburg, waar een nieuwe generatie haar bestaan opbouwt en haar dromen probeert waar te maken. We nemen een kijkje in het leven van de bewoners van 5th Street en maken zo kennis met verschillende muziek- en dansstijlen, maar ook met de karakters en verhalen daarachter.

Onder andere te zien in het Luxor Theater.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen