Wuiven bij de waterval

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ba Be NP - Ban Gioc waterval - Bac Son
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 681,- p.p. bij 2 personen
 • Reissom:
  € 499,- p.p. in klein groepsverband, startend op dinsdag
 • Activiteit:
  boottocht, bezoek waterval en fietstocht Bac Son
 • Aanvang:
  dagelijks
Laat de steden achter je en ga een aantal dagen de onontdekte natuur van Vietnam in, vaar over een spiegelend meer in het Ba Be National Park en bezoek de grootste waterval van Vietnam bij Ban Gioc. Vaar langs steile kalksteenrotsen en hoor alleen de vogels over je heenvliegen.

Rijd door naar de grens met China en bezoek de grootste waterval van beide landen. Doordat je hier vroeg genoeg zal zijn, heb je dit spektakel helemaal voor jezelf. Sluit de bouwsteen af bij een lokale familie in Bac Son. Dit is een vallei vol met rijstvelden. Vele etnische minderheden leven hier nog van hun eigen stuk land en vee en laten dit graag aan je zien. Aan het einde van de rit kun je terug naar Hanoi of de reis uitbreiden in Halong Bay.

Dag 1 Hanoi – Ba Be National Park

Je reis door het noorden begint met een vroeg vertrek vanuit Hanoi samen met je gids en chauffeur. Onderweg maak je een stop om even de benen te strekken en bezoek je het museum van de etnische minderheden. Hierna vervolg je de route naar Ba Be National Park en wordt de omgeving steeds groener.

In het park maak je een boottrip over het grootste meer van Vietnam, dat vol zit met vis en vogels. Overal waar je kijkt zie je groene kalksteenrotsen en mensen op het land aan het werk. Na een stuk varen is het nog maar een kleine wandeling naar de Dua Dang waterval en reis je door naar het drop waar je overnacht.

Je slaapt in een privékamer bij iemand van de Tay, een van de lokale etnische minderheden. Geniet vanaf het terras van de rijstvelden en van het zelf klaargemaakte eten en de rijstwijn.

Dag 2 Ba Be National Park – Ban Gioc Waterval

Na het ontbijt zeg je de familie gedag en rijd je via Cao Bang naar de grens met China. Je begeeft je steeds meer tussen de kalksteenbergen en ziet mensen met hun buffels aan het werk. Laat de chauffeur hier gerust stoppen om wat foto’s van de omgeving te maken. Voordat je bij de waterval aankomt zal je nog een bezoek brengen aan de Nguom Ngao grot. Een grot met erg indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Ontspan in het hotel van de autorit of breng alvast een bezoek aan de waterval vlakbij je hotel. Wij raden je aan om dit de volgende ochtend te doen, om deze zo helemaal voor jezelf te hebben.

Verlengen is hier ook mogelijk! Op de tweede dag kan je dan per kajak het meer op of een mooie wandeling in de omgeving maken.

 

Dag 3 Ban Gioc Waterval – Bac Son

Sta op en ga voor het ontbijt nog naar de Ban Gioc waterval. Het hotel ligt op vijf minuten lopen van de waterval, dus je bent er zo. Geniet van de prachtige natuur en de rust die er nu nog is. Wanneer de eerste toeristen arriveren, ga je terug naar het hotel om hier een ontbijt te nemen.

Na het ontbijt rijd je door naar Bac Son en stop je onderweg bij een aantal kleine dorpjes en leer je meer over de manier van leven van deze mensen. Zo zie je hier verschillende beroepen als ijzersmid, tegelmaker, papiermaker en mensen die geurstokjes produceren.

Vandaag verblijf je bij opnieuw bij een Tay-familie thuis. In de middag kun je hier fietsend de omgeving verder te verkennen. Ga naar een uitkijkpunt waar je een goed uitzicht zal hebben over de Bac Son-vallei vol met zijn rijstvelden.

Dag 4 Bac Son – Hanoi of Bac Son – Halong Bay

Na het ontbijt neem je afscheid van de vriendelijke familie en heb je een keuze om terug te gaan naar Hanoi of de bouwsteen nog verder uit te breiden met een tocht door Halong Bay. Geniet vanaf de traditionele jonk van de prachtige uitzichten en de kalksteenrotsen in het water.

Als je terug bent in Hanoi kun je vanaf hier gemakkelijk doorreizen naar het zuiden. Zo kun je grotten bezoeken in Phong Nha, schilderachtig Hoi An of relaxen op het strand bij Palmeneiland.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Wuiven bij de waterval in klein groepsverband

 • Reissom:
  € 499,- p.p.
 • Vertrek:
  3 overnachtingen inclusief ontbijt en avondeten in de homestays, gedeelde transfer, boottocht, bezoek waterval en fietstocht Bac Son

In plaats van privé, reis je de komende dagen in een kleine internationale groep. De maximale hoeveelheid mensen met wie je zal reizen is vijtien personen. Het programma is hetzelfde als wanneer je de bouwsteen privé zou doen. Je deelt nu de kosten van het transport en de gidsen ter plaatse.

Deze bouwsteen is goed te combineren met