Help! Yala wordt steeds toeristischer!

blog

Geschreven op
donderdag 10 januari
Geschreven door
Lisa Henriquez
Delen op social media

Yala National Park is het bekendste wildpark van Sri Lanka waar je naast olifanten ook de kans hebt om luipaarden te spotten. Omdat Sri Lanka steeds toegankelijker en populairder wordt, neemt ook de drukte in Yala National Park toe. Gelukkig zijn er in Sri Lanka meerdere wildparken die je kunt bezoeken. Maar welk park is het leukste om te bezoeken? Wij hebben meerdere parken bezocht om de keuze wat makkelijker voor je te maken.

Sri Lanka - Udawalawe jeepsUdawalawe National Park

Niet al te ver van Yala National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka ook Udawalawe National Park. Reis je in de periode november tot en met maart naar Sri Lanka is de kans groot dat je ook een bezoek brengt aan de zuidkust waarbij Udawalawe goed in je route past. Ook wanneer in Yala in september gesloten is, is Udawalawe een goed alternatief.

De olifanten bewegen zich in dit park in kleine groepen. Tijdens ons bezoek in maart merkte ik direct dat de olifanten hier nog niet gewend zijn aan toeristen. We reden met onze jeep achter een gezin met olifanten aan die met geen mogelijkheid aan de kant gingen. File op de A4 is er niks bij! Maar wat een bijzondere dieren om van dichtbij te zien! Olifanten zijn nergens bang voor en kwamen in Udawalawe dan ook uit zichzelf bijzonder dichtbij. Behalve olifanten spot je ook krokodillen, buffels en bijzondere vogelsoorten.

Kaudulla of Minnerya National Park   

Door een bezoek te brengen aan Kaudulla of Minnerya maak je je verblijf in de culturele driehoek afwisselender. Als je wat minder tijd te besteden hebt in Sri Lanka is een bezoek aan Kaudulla of Minnerya een goede toevoeging aan je reis.

In tegenstelling tot Udawalawe spot je hier olifanten in grote groepen. In één middag hebben we wel 300 olifanten gezien. We hebben ook het geluk gehad om bedreigde olifanten met slagtanden te spotten. Omdat de olifanten elke avond oversteken van het ene naar het andere park hoor je pas op de dag van de safari naar welk park je gaat.

 

Wilpattu

Wilpattu National Park is het grootste park van Sri Lanka en een mooie toevoeging aan je reis onderweg naar het noorden richting Anuradhapura of Jaffna.

Omdat Wilpattu het grootste park van Sri Lanka is kan het soms even duren voordat je wilde dieren spot. Maar net als in Yala bestaat hier de kans om luipaarden te spotten. Goed zoeken want ze laten zich niet altijd zien. Naast luipaarden en olifanten spot je hier ook beren of klein wild zoals een wrattenzwijn, herten en vogels.

De keuze is reuze! Nog leuker is om je jeepsafari te combineren met een verblijf op het nationale park. Je kunt hierbij kiezen voor een hotelovernachting of een overnachting in een tented camp voor de echte beleving. Welk wildpark kies jij?