Wie zijn wij?

Portugal

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Ontdek Riksja Travel en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Portugal bouwstenen en Portugal rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Portugal. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op duurzaam reizen.

Riksja Travel - Portugal specialist

Angelique van Horssen

Als ik aan Portugal denk dan denk ik aan de afwisseling. De kust opzoeken voor een duik in de Atlantische oceaan, struinen door sfeervolle steden en bourgondisch genieten van lekker eten én goede Portugese wijnen. Mijn persoonlijke favoriet is “glamour in de natuur”. Een comfortabel bed in een tent midden in de natuur waarbij je met het geluid van de stromende rivier in slaap valt en een gave wateractiviteit doet. Portugal is charmant, heeft iets ruigs en ongerepts en is heerlijk relaxed.

Uitzicht Portugal
Portugal natuur

Evelyn Groenenberg

Reizen is mijn grote passie en nu ik al ruim 10 jaar bij Riksja Travel werk heb ik al heel veel mooie reizen mogen maken. Vaak waren dat verre reizen en met Portugal heb ik ontdekt dat je ook dichtbij een hele mooie en avontuurlijke reis kan maken. Maar drie uur vliegen en toch de ideale combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Of je nu een week of drie weken op reis wilt maakt niet uit. Er is genoeg afwisseling. Op bijna alle plekken die we aanbieden in Portugal ben ik geweest en bij de bouwsteen “Mountainbiken tussen de kurkbomen” had ik spijt dat ik niet langer kon blijven. Een heerlijke plek om tot rust te komen, het hotel is comfortabel en je bent vlakbij het strand. Ik kan terug blijven gaan naar Portugal en steeds weer nieuwe plekjes ontdekken.

Onze partners ter plaatse

In Portugal werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Portugal-reis, in goede handen bent.

Portugal

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.