Je pensão in fadostad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Coimbra
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 90,- p.p bij 2 personen
✓ Eén van de oudste universiteitssteden van Europa
✓ Stad van de Fado: hét levenslied van de Portugezen
✓ Standaard verblijf in eenvoudige casa
✓ Optioneel verblijf in comfortabel bed & breakfast

Dag 1 – Aankomst in Coimbra Portugal

Ooit de hoofdstad van Portugal, tegenwoordig een altijd gezellige universiteitsstad. En tegelijkertijd een van de oudste universiteitssteden van Europa. Muziek en een fijne sfeer wachten je op. En dat is precies de reden waarom we vinden dat Coimbra op je to-do-lijstje moet staan wanneer je door Portugal reist. Kom je uit de Douro Vallei? Dan ben je ongeveer 2 uur onderweg. Vanaf Porto is het ongeveer een uur rijden naar Coimbra. Je verblijft in een simpel guesthouse middenin het oude centrum, in een smal klinkerstraatje. In de middag struin je door stegen, aanschouw je de studentenhuizen en eet je in lokale restaurants.

Dag 2 – Kloosters, tuinen en het Portugese levenslied

Vandaag is het tijd om op pad te gaan door Coimbra. Bezoek de Santa Cruz kerk, waar de eerste twee koningen van Portugal liggen begraven. En doe een drankje in het naastgelegen café dat ooit onderdeel was van de kerk en het voormalig klooster. Hoe tof is dat? Wandel vervolgens door het park en lunch op een terras aan de rivier. Daarna breng je een bezoek aan de Koninklijke begraafplaats en ontdek je de mooiste tuinen.

 

Ga ‘s avonds eten in Baixa, de benedenstad. Hier proef je van typische gerechten, geniet je van een muzikale avond vol fadoklanken en maak je een praatje met de vriendelijke Portugezen. Met een beetje geluk is de entree gratis, anders betaal je maximaal een tientje per persoon. Maar dan heb je wel een fantastische avond vol livemuziek!

Laat je meeslepen door de klanken van de twaalfsnarige Coimbra-gitaar en de heftige emoties van de zangers. De liederen gaan over verloren liefdes, maar ook over het afscheid van het bruisende studentenleven. Je ziet dan ook tal van studenten feestvieren die in hun schooloutfit tot in de vroege uurtjes losgaan.

Dag 3 – Vertrek uit je casa in Coimbra

Aan alles komt een einde en daarom is het tijd om Coimbra te verlaten en door te reizen. Ga bijvoorbeeld naar de Atlantische visserskust op zo’n twee uur rijden. Verse vis, een prachtige eilandtocht en natuurlijk de mooie stranden staan je hier op te wachten. Liever het binnenland in? Kies dan voor het Portugese platteland in de omgeving van Sintra, ‘n Landelijk sprookje genaamd. Korenvelden, slaperige dorpen en windmolens omringen de schattige plattelandshuisjes. Het is dan ook een bijzonder stukje Portugal!

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort optie - Coimbra

 • Reissom:
  vanaf € ,- p.p bij 2 personen
 • Vertrek:
  Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Wil je graag wat comfortabeler verblijven in Coimbra? Dan kunnen we een overnachting regelen net buiten het centrum van Coimbra. Je ruime en lichte kamer heeft een eigen badkamer. Op de patio is het lekker bijkomen en genieten van je ontbijt. De eigenaren van je hotel weten leuke insider tips van Coimbra.

Deze bouwsteen is goed te combineren met