Menu background

Naar boven

Lokale ontmoeting in de Colca Canyon

blog

Geschreven op
donderdag 15 januari
Geschreven door
Demi Bokern
Delen op social media

peru local reiziger panfluit
De Colca Canyon ligt op ongeveer 5 uur rijden van Arequipa vandaan. De Colca Canyon is op sommige plekken dieper dan de Grand Canyon in Amerika en de uitzichten zijn dan ook overweldigend. Tijdens de rit naar de Colca Canyon zie je lama’s en alpaca’s grazen op de hoogvlakten en daarnaast heb je 80% kans om condors te spotten. Het meest verrassende en minst verwachte is de lokale ontmoeting die hier mogelijk is…

Standaard verblijf je 1 nacht in de Colca Canyon. Dit zodat je de volgende ochtend op het juiste tijdstip de condors gaat zien. Het is aan te raden om nog een extra nacht te blijven zodat je een lokale boerenfamilie kunt bezoeken. In de Colca Canyon zie je onderweg namelijk verschillende Inca terrassen waar aardappels, maïs en andere groenten worden verbouwd. Hoe leuk is het om dit van dichterbij te zien en mee te maken?

peru rondreis colcaJe wordt vroeg in de ochtend opgehaald door de man of vrouw des huizen die je meeneemt naar hun boerderij. Na een kopje coca thee is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Wat je gaat doen? Dat kunnen we niet voorspellen en dat is juist het leuke van deze ervaring. Je gaat doen wat op dat moment op de ‘planning’ staat en dit is afhankelijk van het seizoen en de dag dat je gaat helpen.

Wie weet wandel je achter ossen aan door het dorp, onderweg naar een akker dat moet worden geploegd of help je mee bij het voeden van de koeien, alpaca’s of cavia’s. Het voelt wellicht een beetje vreemd om zo tussen de traditioneel geklede bewoners door te lopen, maar authentieker dan dit kan het niet!

 

Wil je ook ook op bezoek bij een lokale boerenfamilie? Kijk dan eens bij onze Peru reizen en bouwstenen.
of
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen op onze Peru reisblog.
Reizigster bij Salcantay Trail
bouwsteen

Witte pieken, groene dalen

  • Cusco – Salcantay trail – Machu Picchu - Cusco
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Condors in de Canyon

  • Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
  • 2 dagen/ 1 nacht
  • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge